Rechtszaak om zweetvoeten aangehouden

gerritdekzijl wees ons via de newssubmit op het volgende:

Een rechtszaak 'om zweetvoeten' is vrijdag in Den Haag aangehouden, omdat de verdachte politierechter A. van Weesenbeeck wraakte.
De 39-jarige Rotterdammer T.T., meende dat de rechter partijdig was. De rechter had hem namelijk gesommeerd zijn schoenen aan te doen, omdat zijn voeten verschrikkelijk naar zweet stonken. Zijn zweetvoeten waren ook de reden dat hij voor de rechter moest verschijnen. Daarom had de verdachte zijn schoeisel demonstratief uitgedaan.

Begin februari werd de verdachte weggestuurd uit de bieb van de TU in Delft. Hij mocht daar niet meer verschijnen, omdat de andere bibliotheekbezoekers misselijk werden van de geur van zijn voeten. T.T. deed zijn schoenen telkens uit "omdat dat juist goed is als je zweetvoeten hebt", zo beweerde hij. Omdat hij, ondanks een schriftelijk verbod, herhaaldelijk terug bleef komen, kreeg hij een dagvaarding wegens lokaalvredebreuk.

Drie andere rechters moeten nu beoordelen of het wrakingsverzoek gegrond is, vóór een rechter de zaak kan afhandelen. De zitting is voor onbepaalde tijd geschorst...