Spaink veroordeeld voor ''klotenknijper''

Schrijfster Karin Spaink uit Amsterdam is door de rechtbank in Antwerpen veroordeeld tot een boete wegens laster. Zij en haar vriend moeten ieder 2500 euro betalen aan een rijkswachter, die zij op een internetsite 'klotenknijper' hebben genoemd.

De rel begon drie jaar geleden toen Spaink en haar vriend protesteerden tegen fouillering van Marokkanen in een trein. Spaink en haar vriend Zenon Panoussis zeggen dat de betrokken rijkswachters zich schuldig maakten aan intimidatie en racisme. Het duo bemoeiden zich met de gang van zaken en werden prompt zelf in de boeien geslagen. Op het politiebureau werd Panoussis naar eigen zeggen door de rijkswachters hardhandig aangepakt.

Enige tijd later schreef Karin Spaink schreef een column over het gebeuren in de Vlaamse krant De Morgen. Daarin duidde ze een van de agenten aan als "klotenknijper", verwijzend naar zijn fouilleermethode tijdens het incident in de trein.
De betrokken agent, Koen Klonen, klaagde Spaink en Panoussis vervolgens aan wegens laster in het artikel en op de website (klotenknijper.com) waarop de twee hun verhaal doen.