Ex-vriendin neemt het voor Ben Salah op

Sandrine Cabassay, de ex-vriendin van Kamel Ben Salah, de vermeende schuldige in de zaak van de moord op de 2 Nederlandse echtparen in 1999, heeft het afgelopen woensdag voor het Hof van Assisen in Auch voor hem opgenomen.

De ex-vriendin zegt dat Ben Salah slachtoffer is van de Franse justitie en zij hem onterecht willen veroordelen voor de moorden in Montfort. Volgens de vrouw is Ben Salah, die als zwartwerker voor de gezinnen kluste, de ideale zondebok. Zij benadrukte hierbij dat zij er niets bij te winnen heeft om het voor haar ex-vriend op te nemen, omdat zij inmiddels een nieuwe partner heeft en al lang geleden met de drugsdealer heeft gebroken. Het drama in Montfort heeft haar tot het besluit doen komen positief uit te spreken over de vermeende moordenaar.

Volgens de advocate van de gezinnen probeert Sandrine haar historie met Kamel alleen uit te buiten. Er zijn in de media diverse grote artikelen over haar verschenen en verschijnt ze met regelmaat op televisie met haar verhalen.

Afgelopen woensdag wijzigde Cabassay haar verklaring waarin zij de volgorde veranderde en boodschappen gedaan zou hebben met haar voormalige vriend. Hij kon op deze manier niet in de buurt zijn geweest van de pinautomaat waar met de bankpasjes van de echtparen geld was opgenomen en dus verschafte zij hem op deze manier een alibi. De rede om Ben Salah als verdachte te zien is juist dat hij steeds in de buurt van desbetreffende automaten zou zijn toen daar geld werd opgenomen met deze pasjes.