FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 29 maart 2002

Kinderen herkennen Pokémon beter dan dieren

Uit een onderzoek is gebleken dat kinderen met de gemiddelde leeftijd van acht jaar, Pokémonfiguren makkelijker herkennen dan dieren en planten. Ze konden namen als Pikachu, Metapod, Muk en Wigglytuff beter onthouden dan dierennamen als muis, otter en bever.

Onderzoekers hebben in totaal 109 kinderen onderzocht in de leeftijden van vier tot elf jaar van twee Engelse basisscholen. De kinderen werd gevraagd tien willekeurige dieren en tien willekeurige Pokémonfiguren te identificeren. Hieruit bleek dat de kinderen de namen van de Pokémonkarakters verreweg beter kenden dan de dierennamen.

Man maakt eiland van plastic flessen

Een in Mexico wonende Engelsman heeft voor de Mexicaanse kust een eiland van 300.000 plastic flessen gebouwd. De flessen worden bij elkaar gehouden door visnetten, bamboe en triplex.

Het eiland van 20 bij 16 meter, dat zijn eigen stranden heeft, is inmiddels een toeristische attractie geworden. Richie Sowa, de maker van het eiland, beschrijft zijn eiland als een moderne Ark van Noach. Het bouwen ervan heeft zo'n vier jaar in beslag genomen.

Het eiland heeft onder andere een wasmachine op golfkracht, een oven op zonne-energie en een zelf-composterend toilet.

Bananenverbod in stadion HSV

Superbuis en gerritdekzijl hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Toeschouwers fouilleren op bananen, het is weer eens iets anders. Of het zaterdag daadwerkelijk zo ver komt bij de Duitse competitiewedstrijd tussen Hamburger SV en Bayern München is afwachten, maar de thuisclub heeft wel degelijk aangekondigd dat mensen met bananen het stadion niet inkomen.

Aanleiding voor de opmerkelijke mededeling is de wedstrijd van vorig seizoen. Doelman Kahn van Bayern München kreeg toen van fans van HSV een flinke lading bananen om de oren. Om herhaling te voorkomen kwam HSV met het bananenverbod. Ook worden er extra veiligheidsfunctionarissen en videocamera's in het stadion ingezet. Mensen die toch voorwerpen op het veld gooien, riskeren een stadionverbod.

Steward opgepakt wegens valse bommelding

Een 25-jarige, Franse steward van Virgin Atlantic, Michael Philippe, is op het vliegveld van het Amerikaanse Newark gearresteerd op verdenking van een valse bommelding en het aanbrengen van anti-Amerikaanse graffiti in een vliegtuig. Dit melde de Amerikaanse FBI donderdag.

Een politiewoordvoerder zei dat Philippe woensdagavond was aangehouden. De verdachte wordt beschuldigd van het plegen van strafbare feiten op een internationale vlucht. Hiervoor kan Phillippe maximaal twintig jaar voor krijgen.

Philippe meldde zelf op 19 januari, gedurende een vlucht van Londen naar Orlando, Florida, dat op een spiegel in de toiletruimte met zeep was geschreven "Amerikaan moet sterven" en op een kotszak de tekst was aangebracht "Bin Laden is de beste" en "Amerikanen moeten sterven. Er is een bom aan boord, Al-Qaida". De Boeing 747 werd uit voorzorg naar het IJslandse Kevlafik gevlogen, waar de 322 passagiers en 18 bemanningsleden werden verhoord en een met de hand geschreven tekst moesten inleveren.

De politie vond na een onderzoek geen expolsieven aan boord en concludeerde dat het een valse bommelding was. De volgende dag kon de vlucht worden voortgezet.

Met dank aan Red.Flash voor de newssubmit.

Tankbeschietingen op kantoor Arafat

Het kantoor van Yasser Arafat is onder zwaar vuur komen te liggen vanmiddag. Israëlische troepen voerden aanvallen uit op zijn hoofdkwartier in Ramallah. Vier Palestijnen en een Israëli werden doodgeschoten in de gevechten. Bulldozers van het leger verntiegde gebouwen van Arafat. De Palestijnse minister van informatie zei dat er met tanks op het gebouw werd geschoten: "Ze schieten gericht op het kantoor van Arafat. Ze vallen hem aan, zijn leven is in gevaar. Deze situatie is heel, heel erg gevaarlijk", vertelde Yasser Abed het persbureau Reuters via de telefoon.


Arafat is verplaatst naar een lager gelegen verdieping terwijl zijn veiligheidsmensen de legereenheden bevechten. Volgens de Israëlische radio is hij bezig met bellen naar Arabische leiders om hen te bewegen Israël op te roepen de aanvallen te staken. Volgens CNN worden de gevechten "kamer-per-kamer" geleverd.

'Arafat is de vijand'
De Israëlische premier Sharon verklaardse vanmorgen dat Arafat "de vijand" is, en dat hij geisoleerd moet worden. het Israëlische leger heeft 10.000 reservisten opgeroepen voor een operatie die "weken, misschien wel langer" moet gaan duren. Hij vroeg het Israëlische volk achter de regering te staan, omdat hij toenemende druk van het buitenland verwachtte.



Nieuwe zelfmoordaanslag
Een 16-jarig Palestijns meisje uit een vluchtelingenkamp bij Bethlehem heeft vanmiddag een zelfmoordaanslag in Jeruzalem gepleegd. Twee mensen kwamen om het leven, er vielen twee zwaar gewonden. De 16-jarige is een lid van de Al Aqsa Martelaren Brigades, die de aanslag opeisten.

Via een woordvoerder in de Syrische hoofdstad Damascus heeft het radicale Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP) gedreigd Israëli's 'waar ook ter wereld' aan te vallen. "Wij verzetten ons met alle middelen tegen deze uitroeiing door Israël, en het Palestijnse volk zal binnen en buiten (de bezette gebieden) overal toeslaan", aldus de woorvoerder.

foto's: Palestine Chronicle

CD Review: Daryll-Ann - Trailer Tales

Terwijl politieke partijen nog aan hun programma's aan het sleutelen zijn, zijn ze in Limburg er uit. Het programma van Pinkpop 2002 is bekend. Sterker nog, het is $%*# al bijna uitverkocht! Je kunt je afvragen waarom mensen voor dagen achtereen naar het zuiden afreizen, daar hutje-mutje op een te warme/koude of te vochtige camping te gaan staan, en vervolgens met z'n héél velen tegelijk naar een stipje op het podium te kijken respectievelijk compleet verwaaid geluid te gaan luisteren. Om tenslotte een gevecht op leven en dood te voeren voor een bekertje lauw carnavalsbier, en/of een onbestemd vleesachtig iets, waarvan het aanblik je welhaast spontaan en terplekke doen besluiten vegetariër te worden. Een standpunt waar je onmiddellijk weer spijt van krijgt bij het aanhoren van het gekweel van de zanger van Live. Het is net een achtbaan, en ongetwijfeld staat die er óók!

Met andere woorden: voorpret is vaak leuker dan 'the real thing', en in dat kader viel mijn oog niet zozeer op de grote kijk-mij-eens-cool-zijn-,-is-everybody-happy-acts, maar op het 'nietige' Daryll-Ann. Sta een uurtje eerder op, en ga deze heren bekijken. Aan hun laatste cd 'Trailer Tales' te horen, is het namelijk absoluut de moeite waard...

Parkeerbeheer

Zoals wellicht bekend woon ik in Rotterdam. In zuid welteverstaan (niet dat dat verder terzake doet trouwens, maar toch...)
Nou hebben we hier, net als in alle grote steden in Nederland een eigen parkeerbeheer (het PBR - Het Pleuris Bedrijf Rotterdam), die er hier sinds de invoering van de Euro een hele vreemde werkwijze op na houdt. En dan doel ik voornamelijk op de parkeermeters, want dat je als persoon zijnde een sadistische inslag moet hebben, moet kunnen teren op andermans ellende, ertegen moet kunnen door heel de wereld gehaat te worden en totaal geen behoefte moet hebben aan respect van wie dan ook, inclusief ouders, kinderen en andere familieleden om überhaupt als parkeerwachter te kunnen (of willen) worden aangenomen weet iedereen inmiddels wel zo'n beetje.

Uit het dagboek van Jerry

Uit het dagboek van Jerry, de incompetente helpdeskmedewerker

Het was vakantie en ik zat al een half uur lang het aantal auto's te tellen dat in de straat voor me voorbij reed. Drie had ik er reeds geteld. Juist toen ik in de verte een vierde meende te signaleren werd ik gestoord door een iets te luid gekuch.
Gepikeerd alsof ik nu mijn concentratie kwijt was, draaide ik me naar de man toe, om vervolgens te concluderen dat ik hem niet kende. Geen wonder met het verloop in dit gebouw. Vragend keek ik hem aan, hem uitdagend het gesprek te beginnen.

Duizenden schrijven nog aan prinses Diana

De familie Spencer heeft twee scheepscontainers aangeschaft om de post voor Diana in te bewaren. Duizenden mensen schrijven de in 1997 overleden prinses namelijk nog steeds brieven.

De post arriveert in grote aantallen bij Diana's familie op het Britse landgoed Althorp, waar ze ook begraven ligt. Er moet een bestelbusje langskomen omdat de postbode niet genoeg heeft aan zijn fietstassen.

De meeste brieven komen uit de Verenigde Staten, maar ook zijn er afzenders uit Afrika en India. Naast brieven worden er ook veel cadeaus en gedichten gestuurd. Volgens een woordvoerder van Althorp schrijven heel veel mensen alsof Diana nog steeds in leven is.

Film legende Billy Wilder overleden

De legendarische Hollywood filmproducer Billy Wilder, bekend van onder andere Sunset Boulevard en Some like it hot, is op 95-jarige leeftijd overleden.

De in Australie geboren cynicus wiens talent voor schrijven en regisseren leidde tot klassiekers als Double Indemnity en The Lost Weekend heeft een lange, succesvolle carriere achter de rug. Als mede-schrijver, regisseur en producer van de in 1960 uitgebrachtte film The Apartment ontving Billy Wilder maar liefst drie Oscars, waarmee hij de enige persoon is die dat bereikt heeft.

Het nieuws werd gisteren bekend gemaakt door George Schlatter, een regisseur en al 40 jaar bevriend met Wilder.
Schlatter liet weten dat de gezondheid van Wilder de laatste tijd te wensen over liet en dat Wilder leed aan een longontsteking toen hij overleed in zijn woning in Beverly Hills.

Andere films op zijn naam waren onder andere The Seven Year Itch, Stalag 17, Witness for the Prosecution, Ace in the Hole en The Front Page. Hij werkte in totaal mee aan 69 films.

Jongen verscheurd door Rottweilers

Een zes-jarige jongen in Duitsland is overleden nadat hij verscheurd werd door twee Rottweilers, terwijl hij met de honden speelde.

De jongen liet de honden uit samen met een 37-jarige vrouw in de bossen vlakbij Hornbach, toen een van de acht maanden oude beesten tegen hem aansprong. De jongen viel tegen de grond en de hond begon hem te bijten. De andere hond, die op dat moment aangelijnd was, sprong er daarna ook bovenop en verscheurde samen met de andere hond de jongen.

De vrouw rende weg om hulp te halen. Deze kwam voor de jongen helaas te laat.

[Voetbal] Bosvelt boos op Advocaat

Feyenoorder Paul Bosvelt voelt zich 'schandalig' behandeld door bondscoach Dick Advocaat en diens assistent Willem van Hanegem. De geroutineerde middenvelder spreekt van stemmingmakerij ten koste van zijn persoon.

Bosvelt, aanvoerder van Feyenoord, heeft donderdag zijn grote ongenoegen telefonisch aan Advocaat overgebracht.

Bosvelt bedankte eind vorige week uit zelfbescherming voor de oefenwedstrijd van het Nederlands elftal, afgelopen woensdag tegen Spanje in de Kuip (1-0). Bosvelt deed dat via Rob Baan, bestuurslid technische zaken van Feyenoord, met wie hij uitgebreid overleg had gevoerd over zijn eventuele beschikbaarheid voor Oranje. Nadat Baan Advocaat had geinformeerd over de afzegging, zou de bondscoach Bosvelt terugbellen.

,,Dat heeft hij dus niet gedaan'', aldus de verontwaardigde Bosvelt op de website van Feyenoord. ,,Nadat hij nog meer afzeggingen had ontvangen, ging hij plotseling tekeer tijdens de persconferentie. Ik vind het schandalig dat hij het via de pers heeft gespeeld. Als hij ergens onvrede mee heeft, kan hij me dat toch gewoon in mijn gezicht zeggen?''

Volgens Advocaat meldde Bosvelt zich af wegens vermoeidheid. Daarmee nam de Hagenaar geen genoegen. ,,Dat gaat er bij mij niet in'', bromde Advocaat, die tevens duidelijk maakte voorlopig geen beroep meer te doen op Bosvelt. Bosvelt reageerde daarop met: ''Dat Advocaat me nu niet meer wil oproepen, maakt me niet uit. Dat is zijn beslissing.''

Met dank aan AnTjE voor het melden via de newssubmit.

Politie stoort zich aan 1 aprilgrap

De politie in Boxtel is niet te spreken over een kennelijk als 1-aprilgrap bedoelde oproep aan mannen boven de 18 jaar in Boxtel om DNA-materiaal af te staan.

Op een nog onbekend aantal adressen werd donderdagavond een brief verspreid met de oproep tot het afstaan van DNA. De tot nu toe onbekende briefschrijver stelt dat in een afvalbak van de gemeente ongeïdentificeerd organisch materiaal is gevonden. Recent onderzoek heeft uitgewezen dat dit te maken heeft met een ernstig zedenmisdrijf, aldus de schrijver. In de brief wordt vervolgens gevraagd alle volwassen mannen hun oorsmeer op een wattenstaafje bij het politiebureau aan de Bosscheweg te brengen. In de envelop heeft de schrijver een wattenstaafje bijgeleverd.

Een woordvoerder zegt dat al meer dan veertig mensen verontrust de telefooncentrale van de politie gebeld hebben over het zedenmisdrijf. 'Omdat op de brief het politielogo wordt gebruikt, denkt iedereen dat het om een echte oproep gaat', aldus de woordvoerder.

De politie heeft nog geen aanwijzingen die naar de briefschrijver leiden. Wel wordt er een onderzoek ingesteld naar zijn of haar identiteit.
De zegsman kon nog niet zeggen of de schrijver strafrechtelijk aangepakt zal worden. Het logo van de Nederlandse politie is wel beschermd, zodat overtreding van de Auteurswet al een aanleiding zou kunnen zijn om een juridische stappen te nemen.

DES-hormoon werkt generaties door

Jojogirl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Uit een onderzoek is gebleken dat het DES-hormoon, dat vroeger aan zwangere vrouwen werd gegeven om een miskraam te voorkomen, doorwerkt in de derde generatie. Zogenaamde "DES-kleinzonen" hebben een 20 keer zo grote kans op een afwijking aan de penis, hypospadie genoemd.

Bij hypospadie mondt de plasbuis niet uit aan de top van de penis. Met enkele operaties kan het wel worden verholpen.

De onderzoekers willen nog meer studie naar het DES-hormoon en vooral in de Verenigde Staten, waar het middel heel vaak is toegediend. Het DES-hormoon veroorzaakt vaginakanker en vruchtbaarheidsstoornissen.

Boete maakt kopen van alcohol spannender

AnTjE had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Voor veel jongeren is het extra spannend om alcohol te kopen als daar een boete op staat. Dit blijkt uit een onderzoek, dat in opdracht van de Stichting Alcoholpreventie, onder 375 jongeren van de leeftijdscategorie 13 tot 15 jaar werd afgenomen. Van de 13-jarigen denkt slechts 30 procent dat het strafbaar stellen, van het kopen van alcohol, zeker iets uithaalt. Bij de 15-jarigen is dit nog maar 15 procent.

Het is verboden om dranken, zoals bier en wijn, te verkopen aan jongeren onder de 16 jaar. Sterke drank mag niet worden verkocht aan jongeren onder de 18 jaar. De verkoper is strafbaar als dat toch gebeurd. De Koninklijk Horeca Nederland en het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) heeft deze week ervoor gepleit dat niet alleen de verkoper aansprakelijk gesteld moet worden maar ook de koper. Toch denkt de helft van de ondervraagden dat dit niet zal helpen, aangezien ze dan via hun oudere vrienden toch wel aan de dranken zullen komen.

Aan het eind van de volgende maand begint er overigens een nieuwe campagne om de leeftijdsgrens goed onder de aandacht te brengen. De campagne is gericht op winkeliers.

Priester installeert gsm-blocker in kerk

AnTjE had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een spaanse priester was het gewoon zat dat er steeds mobiele telefoons afgingen tijdens zijn mis, daarom heeft hij een "gsm-blocker" in zijn kerk geinstalleerd. De priester vindt dat het getringel van de gsm's irritant en storend werkt tijdens een rustige mis. De kerk is de eerste in Spanje die zo'n technologie inzet om het mobiele gebel tegen te gaan.

In de Verenigde Staten en Groot-Brittannie zijn de gsm-blockers verboden. Landen als Australie en Japan staan het wel toe. Volgens NiceCom, de leverancier van de blocker, is er in Spanje nog geen sprake van een verbod.

Duitse ontloopt doodstraf

Julia Bohl, de 23-jarige Duitse studente die enkele weken geleden werd opgepakt in Singapore wegens het smokkelen van een hoeveelheid ketamine en 687 gram hasj, is ternauwernood aan de galg ontsnapt.

Wanneer je op het eilandstaatje meer dan 500 gram cannabis in je bezit hebt loop je het risico veroordeeld te worden tot de doodstraf. Bohl bleek nu 'slechts' 281 gram zuivere hasj gesmokkeld te hebben en ontloopt daarmee de ultieme straf.

De Duitse gemeenschap in Singapore - en vooral de Duitse pers - was in rep en roer toen duidelijk werd dat Bohl waarschijnlijk de doodstraf zou krijgen. Het is vreemd wanneer zij de strenge regelgeving in Singapore niet zou kennen aangezien zij daar met haar ouders woonde.

Sinds de invoering van de doodstraf voor drugssmokkel in 1975 zijn al honderden mensen opgehangen.

Man aangehouden na kus op de mond

Fester had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 38-jarige Groninger is aangehouden omdat hij een Groningse dame van 62-jaar onverwacht op haar mond kuste.

De man was onder invloed van alcohol viel de vrouw lastig in een winkelcentrum en kuste haar op de mond. Beveiligingsmedewerkers zagen de actie en hielden hem aan.

De verdachte verzette zich hevig en probeerde de beveiligingsmedewerkers te slaan. Uiteindelijk kon de man worden overgedragen aan de politie die hem een nacht in de cel lieten ontnuchteren.

Voedseltekort dreigt in Noord-Korea

Over twee maanden is Noord-Korea door zijn voedselvoorraden heen. Een woordvoerder van het Wereld Voedsel Programma (WFP) heeft dat vandaag bekend gemaakt, tijdens een bezoek aan het land.

Volgens hem ligt de schuld bij Japan en andere voedseldonorlanden, die hun voedselhulp aan Noord-Korea de afgelopen tijd hebben beperkt. Ook zegt hij dat Noord-Koreanen dagelijks driehonderd gram voedsel krijgen, wat amper genoeg voedingsstoffen bevat om te overleven.

Accijns op alcohol omhoog

Draaitafeltje en ingeping hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vanaf 1 April gaan de accijnzen op alcohol fors omhoog. Een krat bier zal hierdoor na de paasdagen zo'n 35 tot 40 eurocent meer gaan kosten. Een fles rode of witte wijn zal een eurodubbeltje duurder worden.

De belastingverhoging is gevolg van een wens van de Tweede Kamer, die het niet langer te verdedigen vond dat de accijns op alcohol de laatste jaren niet is verhoogd. Hiermee hoopt de Tweede Kamer het gebruik van alcohol nog verder te ontmoedigen.

De afgelopen jaren zijn de accijnzen op alcohol niet verhoogd en zelfs een inflatie correctie bleef achterwege. Dit betekent dat ook de prijzen van alcohol in de horeca zullen stijgen, door deze maatregel. Er is echter wel afgesproken dat de 90 miljoen euro, die de maatregel oplevert, volledig zal worden teruggegeven aan de consument via lagere accijnzen op frisdranken, vruchtensap en mineraalwater.

Shell verhoogt weer prijs autobrandstof

AnTjE had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Shell heeft de prijs van autobrandstof voor de zesde, opeenvolgende keer verhoogd. De prijsverhoging voor benzine bedraagt 1,5 eurocent en 0,5 eurocent voor diesel. Met de prijsstijgingen meegerekend moet je per liter "Euro ongelood" 1,17 euro betalen. "Super plus" komt op 1,224 euro per liter en "Diesel" komt op 80,3 eurocent per liter.

Vanaf eind februari is de benzine ongeveer 7,5 eurocent duurder geworden. Shell zegt dat ze de brandstofprijs baseren op de internationale productnoteringen.

Poolse bus rijdt sloot in

Richardozz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Donderdagnacht is op de A67 een Poolse bus met dertig inzittende van de weg geraakt en daardoor belandde de bus op zijn kant in de sloot. Vijf mensen werden met lichte verwondingen overgebracht naar ziekenhuizen in Weert en Geldrop. De overige inzittenden zijn naar een hotel in Asten overgebracht.

De bus was op weg naar Londen, maar bij de afslag Asten raakte de bus van de weg. Het is nog onduidelijk hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren.

Een deel van de inzittenden heeft de reis richting Londen kunnen voortzetten met een andere bus en een ander deel keerde terug naar Polen.

Kamerleden krijgen gratis gsm

AnTjE had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De leden van de Tweede Kamer hebben een mobiele telefoon gekregen met een beltegoed van 125 euro per maand. Dit moet de bereikbaarheid van de volksvertegenwoordigers sterk vergroten.

Het mobieltje is erg in trek bij de kamerleden, 125 van de 150 kamerleden hebben het mobieltje al afgehaald. De kosten worden overigens niet betaald van hun maandelijkse vergoeding, dat 6300 euro bedraagt.

De vijf leden van de SP-fractie twijfelen overigens nog of ze de GSM moeten aannemen. De partij heeft namelijk grote moeite met het verstrekken van extraatjes op kosten van de belastingbetaler. In ieder geval hebben ze geeist dat er een maximum gesteld moet worden aan het beltegoed.

Man bijna bestraft voor heldhaftige daad

Draaitafeltje, AnTjE en gerritdekzijl hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een heldhaftige daad waarbij het leven van een vrouw in Heerenveen werd gered, heeft een Fries bijna een werkstraf opgeleverd. De vrouw werd tientallen keren neergestoken door een Somalische asielzoeker. Toen de "verdachte" dat zag achtervolgde hij de Somalier en sloeg hem zo hard, dat hij het ziekenhuis in moest met een dubbele kaakbreuk.

De officier van Justitie, Leontine de Haas, vond dit een zware mishandeling en eiste zelfs 100 uur werkstraf. Ze wilden eerst enkele maanden cel eisen maar zag daar toch vanaf vanwege "bijzondere omstandigheden". Maar de politierechter, mr. H.G. Meijer, vond deze eis ''de wereld op zijn kop'' en ontsloeg de verdachte van alle rechtsvervolging.

De Somalier (34) werd gistermiddag overigens tot drie jaar onvoorwaardelijke cel veroordeeld.

The Monty Hall problem

Mireld meldde ons het volgende:
Een oud wiskundig probleem waar veel heibel over gemaakt is:

Je staat in de finale van een spelshow. Voor je zijn drie deuren. achter één deur staat een auto, achter de andere twee ene geit. Je mag een deur kiezen en de prijs erachter is voor jou.
Je kiest deur één. Voordat de deur opengaat opent de presentator (die weet achter welke deur de auto zich bevindt) deur twee. Hier staat een geit achter. Nu de vraag aan jou: blijf je bij je beslissing of verander je van deur?
Op deze site staat uitgelegd waarom je beter van deur kan wisselen (hoewel dat op het eerste gezicht niet uit moet maken). Inclusief downloadbare simulaties. Voor de geïnteresseerde wel de moeite waard
http://www.grand-illusions.com/monty.htm

Amerikaanse militair veroordeeld in Japan

Een Amerikaanse militair is donderdag veroordeeld tot 32 maanden gevangenisstraf wegens het verkrachten van een Japanse vrouw op het eiland Okinawa.

De verkrachting vond afgelopen zomer plaats en was slechts een van de incidenten waarbij de Amerikaanse militairen de woede van de bewoners opwekte. Op het eiland had de VS namelijk een militaire basis.

Toen Japan destijds de verdachte wilde oppakken, duurde het een week voordat de Amerikanen hem overdroegen.

Belg drinkt steeds minder bier

Djurre / Morpheus_at_work had ons via de newssubmit het volgende te melden:

België is het land met de meeste biersoorten, maar de Belgen doen minder aan hun nationale trots. Dit blijkt uit het rapport van het Nationaal Instituut voor de Statistiek in Brussel. Hieruit blijkt dat de Belgen op de zevende plaats staan met een gemiddelde consumptie van 98.2 liter per hoofd van de bevolking. Dit is in 20 jaar tijd ruim met 25 procent gedaald.

Tsjechen zijn momenteel de grootste bierliefhebbers, met een gemiddelde consumptie van 158,7 liter per hoofd van de bevolking. Daarna komen Duitsland, Ierland, Luxemburg, Oostenrijk en Denemarken.

Koffie wordt er in België het meest gedronken, met een gemiddeld verbruik van 130 liter. In Nederland ligt het koffie gebruik op een gemiddelde van 150.8 liter.

Pils is in België, ondanks de vele ambachtelijke brouwerijen, nog steeds het meest geliefde bier. De modale zuiderbuur drinkt 68 liter pils per jaar. Dat staat toch nog steeds gelijk aan vijf 'pintjes' per week, bij voorkeur gedronken "op café".

Arrestaties i.v.m. brandstichting vrouw

gerritdekzijl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie van Oosterhout (Noord-Brabant) heeft drie verdachten aangehouden in verband met een poging tot moord op een 19-jarige vrouw uit Oosterhout. Het zou gaan om zware mishandeling en het in brand steken van de vrouw.

De verdachten zijn 16, 19 en 20 jaar oud en komen uit Breda en Oosterhout. Ze worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Breda.

Het motief wordt voorlopig gezocht in de relationele sfeer, aangezien ze allemaal bekenden van elkaar zijn. Het slachtoffer is overgebracht naar het Amphiaziekenhuis in Breda. Ze is buiten levensgevaar, maar heeft over haar hele gezicht en bovenlichaam brandwonden opgelopen.

''Allochtonen laten betalen voor bruid(egom)''

Minister Van Boxtel van integratiebeleid (D'66) vindt dat allochtone Nederlanders voortaan de overheid 3000 euro vooraf moeten betalen als zij hun huwelijkspartner uit het land van herkomst willen halen. Dit bedrag is bedoeld als voorschot voor een inburgeringscursus. Van Boxtel wil de 3000 euro terugbetalen als de nieuwe immigrant de cursus met goed gevolg heeft afgelegd.

Van Boxtel zei dit vanavond in het tv-programma De Kloof van Paul Witteman op Nederland 3. In dit programma worden de komende tijd zittende ministers ondervraagd over hun beleid van de afgelopen vier jaar.

Tussen de 70 en 80% van de Turkse en Marokkaanse mannen en vrouwen in ons land haalt hun huwelijkspartner uit het land van herkomst. 40% van deze huwelijken stranden binnen een paar jaar, waarna er opnieuw ingehuwelijkt wordt.

Artikel 23 ter discussie

Ook zei Van Boxtel in het programma dat artikel 23 uit de grondwet, wat vrijheid van onderwijs regelt, zodanig onder spanning staat dat het in een volgend kabinet ter discussie moet worden gesteld.

"De traditionele moslimgemeenschap neigt ernaar hun cultuur zo te cultiveren, dat de nadelen van islamitische scholen groter lijken dan de principiële voordelen"", aldus Van Boxtel. "Als men religieus onderwijs wil, moet dat maar buiten de wet. Zo gebeurt dat in Engeland en Amerika ook".

Twee keer binnen paar minuten beroofd

BatsieS en Chadi hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 51-jarige Rotterdammer is woensdagavond binnen een paar minuten twee keer het slachtoffer geworden van een beroving.

Als eerste kreeg hij een mes op zijn keel op het Marconiplein. De dader was een vrouw die er vandoor ging met zijn portemonnee. Even later werd hij door een groepje mannen bij een metrostation beroofd. Nu kon hij alleen nog maar zijn horloge afstaan.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1258
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.