Email van Bin Laden

Een Londense Arabische krant zegt een email te hebben ontvangen van Osama bin Laden. De email gezonden aan de Al-Quds Al-Arabi krant veroordeelt het vredesplan voor het Midden Oosten van de Saudische kroonprins Abdullah en prijst de Palestijnse zelfmoordakties.

De stijl en taal van de verklaring is gelijk aan de deze gebruikt in eerdere verklaringen van bin Laden. In de email zegt bin Laden "Prins Abdullah bin Abdel-Aziz's initiatief is een truc en een komplot".

Het Saudische initiatief biedt een normale omgang en veiligheid voor Israel als het de de Arabisch bezette gebieden teruggeeft die het in de Arabisch-Israelisch oorlog bezette in 1967.

Bin Laden prijst in zijn email ook de Palestijnse zelfmoordaanslagen op de Israeliers en dringt bij de moslims aan op een Jihad, ofwel heilige oorlog, tegen de Joodse staat.

"De Joden proberen vergeefs te vluchten, vinden geen schuilplaats en zullen worden blootgesteld aan exploderende lichamen wat ze de dood zal doen proeven en zullen achtervolgd worden door horror" aldus de vermeende bin Laden email. Hij beschrift de zelfmoordaanslagen in Israel en de aanslagen op 11 september als "grote gebeurtenissen" en "de gezegende Jihad"