De Vries ontmaskert Pistolen Paultje

Peter R. De Vries heeft Pistolen Paultje Wilking alias de ongekroonde Koning van de Amsterdamse onderwereld, alias de strijder tegen lieden die dieren mishandelen, ontmaskerd als handelaar in valse schilderijen van de vorig jaar overleden kunstenaar Herman Brood.

Een door Wilking ingerichte expositie in Den Haag bevatte een flink aantal vervalsingen, die als echte Brood-schilderijen voor duizenden euro's worden verkocht. Ook verkoopt Wilking vanuit zijn woning valse schilderijen.

Peter R. de Vries toont vanavond op tv de betrokkenheid van Paul Wilking aan met een groots opgezette actie, waarbij gebruik is gemaakt van verborgen camera's. In de uitvoerige reportage wordt niet alleen Paul Wilking ontmaskerd. Ook een Haagse galeriehouder die de doeken doorverkocht wordt met de bevindingen geconfronteerd.

Kopers die na een expertise van kunstkenners verhaal wilden gaan halen bij Paul Wilking, werd beloofd dat zij hun geld terugkregen, maar konden in werkelijkheid naar hun geld fluiten. Bovendien moesten ze ernstig rekening houden met een "flink pak slaag" van Wilking zelf of van één van zijn "lijfwachten". Tenminste één koper is met de dood bedreigd.

In de uitzending van vanavond (SBS6 20:30) is onder andere te zien dat De Vries op bezoek gaat bij Wilking, maar de toegang wordt geweigerd. Per telefoon zegt hij tegen Wilking: "Jij bent toch de koning van de onderwereld? Man, je lijkt wel een oud wijf."

Oud verzetsman en wapenhandelaar Wilking, probeerde het in de jaren 60 ook als zanger.


Op de site van De Vries is een korte promo te vinden, onderaan op deze pagina.

Meer over Pistolen Paultje www.pistolenpaultje.nl
Meer over Peter R. De Vries www.peterrdevries.nl