FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 8 juli 2001

Van familieruzie tot vechtpartij

Een familieruzie in Zutphen is zaterdagavond uitgelopen op een vechtpartij met de politie. Een onbekend aantal mensen, onder wie vier agenten, raakte gewond. De verwondingen lopen uiteen van kneuzingen tot een hersenschudding en een beschadigde oogkas. Twee mensen zijn aangehouden.

De politie kreeg om ongeveer half elf een melding van een familieruzie aan het Stokebrand. Toen agenten gingen kijken, werden ze belaagd door een man die zich agressief gedroeg. Vrijwel direct daarna kwam een personenauto aanrijden waarvan de bestuurder zich ook tegen de politie keerde. Hij duwde een agente de struiken in en begon op haar mannelijke collega in te slaan. Later sloegen beide mannen op de agent in. De in het nauw gedreven politieman loste uiteindelijk een waarschuwingsschot.

Tientallen buurtbewoners gingen zich met de zaak bemoeien en keerden zich vooral verbaal en met duw- en trekwerk tegen de politie. Nadat de politie versterking had gekregen, konden de twee mannen worden aangehouden. De 36-jarige inwoner van Voorst en de 43-jarige Groninger zitten nog vast.

Zij wisten het blijkbaar nog niet, de politie is je beste vriend.

Blote billen in Zandvoort

Ongeveer honderd mensen hebben deze middag het slechte weer getrotseerd om deel te nemen aan de eerste blote billen race op het Zandvoortse strand. Startpunt van de vijf kilometer lange race was het strandpaviljoen Mari Baja op het naaktstrand.



De deelnemers renden eerst 2,5 kilometer naar het zuiden en vervolgens dezelfde afstand terug naar over het strand. De winnaar, een 28-jarige Engelsman, liep de afstand in 15,5 minuut. Bij de huldiging kreeg hij een beker en een fles champagne. De overige deelnemers bleven binnen de vijftig minuten en kregen een vaantje.

De organisatie is van plan om de race ook een keer in Scheveningen te organiseren. "Ongeveer 1,5 miljoen mensen recreëren naakt in Nederland. Deze race is daarmee iets unieks", aldus organisator en eigenaar van de Erotische Krant, J. Medendorp. Hij is niet ontevreden over de eerste blote billen race. "Als het mooi weer was geweest, dan hadden er waarschijnlijk honderden mensen meegedaan. Degenen die zich hebben ingeschreven, zijn gekomen. Je weet hoe Nederlanders zijn; als ze een tientje hebben betaald, dan willen ze waar voor hun geld."

Muizeneters bedreigt in MKZ-gebieden

Muizeneters in de MKZ-gebieden worden bedreigd door gifdozen die op de geruimde bedrijven staan. De gifdozen zijn namens het ministerie van Landbouw op de bedrijven neergezet om de verspreiding van MKZ door muizen en ratten tegen te gaan.

Beschermde diersoorten die de vergiftigde muizen eten, zoals uilen, egels, bunzingen en marters zijn hiervan indirect het slachtoffer. Dat heeft N. Groen van het steenuilenoverleg Nederland zondag gezegd in het radioprogramma Vroege Vogels.
Naar schatting zijn er alleen al in de driehoek rond Oene 16.000 gifdozen neergezet. Volgens Groen is het nog maar de vraag of muizen en ratten MKZ kunnen verspreiden.

Het GroenLinks-kamerlid M. Vos kondigde in het programma aan dat zij over de kwestie vragen gaat stellen aan minister Brinkhorst en staatssecretaris Faber.
Volgens een woordvoerder van het ministerie van Landbouw zijn de dozen er niet door het rijk neergezet. Wel moeten de boeren aan ongediertebestrijding doen in het kader van de reinigings- en ontsmettingsvoorschriften. ,,Het middel gif is een keuze van de boeren zelf'', aldus de woordvoerder.

Het is ook niet zo dat het ministerie de dozen laat plaatsen als boeren zich niet aan de voorschriften houden. ,,Bijna iedereen houdt zich eraan'', zegt de woordvoerder. Zij die dat niet doen worden gekort op de compensatie die zij voor het gedode vee krijgen.
De bestrijding van muizen en ratten is noodzakelijk omdat de kans bestaat dat muizen en ratten het MKZ-virus zouden kunen verspreiden, vindt het ministerie. ,,Je moet alle risico's vermijden dat het weer uitbreekt.''

Examen Engels op Bee-Gees tekst

Het is een tragedie, zo vinden Engelse onderwijspuriteinen. De wereldvermaarde Cambridge universiteit heeft haar studenten Engels examen laten afleggen op de tekst van de Bee Gees-klassieker 'Tragedy'.

De voorzitter van Cambridge' examenraad heeft de keuze voor het disconummer verdedigd. "Tragedy bevat literaire verwijzingen waar de gebroeders Gibb (de schrijvers van het lied) zelf waarschijnlijk geen weet van hadden". "In de tekst zitten elementen die tot de grote canonieke teksten herleid kunnen worden", aldus de preses.
De Bee Gees-tekst maakte deel uit van een aantal teksten met als onderwerp 'tragedie'. "It's a tragedy.. Tragedy when you lose control and you got no soul", luidde de tekst. De meesten studenten Engelse literatuur hadden eerder een stuk van Shakespeare verwacht.

''Tragedy'' was ook in ons land een grote hit (1979), en is een van de ruim 40 hits die de Bee-Gees hier tot nu toe scoorden.

Venus Williams wint Wimbledon

Venus Williams is voor de tweede keer op rij winnares geworden van Wimbledon. De Amerikaanse nummer 2 van de wereld was in de finale met 6-1, 3-6 en 6-0 te sterk voor de Belgische Justine Henin.

Henin was tot de finale doorgedrongen via een indrukwekkende zege op Jennifer Capriati, die aan Church Road op jacht was naar haar derde opeenvolgende Grand Slam-triomf. Venus Williams bleek echter een flink maatje te groot voor de frele Belgische, die alleen in de tweede set gelijke tred wist te houden.

Mannen finale

Goran Ivanisevic heeft zich geplaatst voor de finale van Wimbledon. De Kroaat won in de halve eindstrijd, die vrijdag begon maar door regenpauzes pas zondag kon worden beeindigd, met 7-5, 6-7(8), 0-6, 7-6(5), 6-3 van publiekslieveling Tim Henman (GB,6).

In de finale moet Ivanisevic,de eerste speler in de Grand Slam-historie die op een wildcard de eindstrijd bereikte, het opnemen tegen Patrick Rafter (Aus,3), die vrijdag al in een boeiende thriller had afgerekend met Andre Agassi (VS,2): 2-6, 6-3, 3-6, 6-2, 8-6.
"God wilde dit",stamelde Ivanisevic na zijn zege. "Hij gaf me een wildcard, zond de regen en bracht me in de finale". ..

De finale wordt morgenmiddag gespeelt.

Sensation 2001 : 40.000 bezoekers

In Amsterdam werd vanochtend om zeven uur Sensation 2001 afgesloten. De ArenA opende zaterdagavond om 22.00 uur de deuren, om in totaal 40.000 mensen toe te laten. Dat zijn er meer dan ooit op een dergelijk overdekt feest bijeen zijn gekomen, daarmee is met dit evenement het grootste indoor dance-feest ter wereld tot nu toe gegeven.

Volgens organisator ID&T is het feest nagenoeg vlekkeloos verlopen. De EHBO-posten hadden het wel druk. Een aantal dansers kreeg last van oververhittingsverschijnselen. Door de relatief warme buitentemparatuur, was de ArenA soms ongemakkelijk warm. EHBO'ers hadden dan ook vooral hun handen vol aan het uitdelen van gratis water. Ook werd een enkeling onwel door overmatig druggebruik. "Maar dat viel erg mee", aldus een woordvoerder. "Al zien we wel duidelijk dat veel mensen stimulerende middelen hebben gebruikt."

Op de parkeerplaatsen werden enkele mannen verwijderd die mogelijk vervalste toegangsbiljetten verkochten. Sensation was namelijk al weken tevoren uitverkocht. Voor degene die geen kaartje hadden kunnen bemachtigen werd het evenement dit jaar voor de eerste keer live op televisie uitgezonden via muziekzender TMF.

Het personeel dat zaterdag bij het feest werd ingezet, had vooraf besloten dat eventuele fooien naar het fonds voor de slachtoffers van de nieuwjaarsbrand in Volendam zou gaan. Ook werd gasten gevraagd een donatie te doen voor dat doel. Het exacte bedrag is nog niet geteld, maar volgens ID&T is er ongeveer 10.000 gulden bijeen gebracht.

Door de in het oog springende dresscode ( wit ) was de mensenmassa in de ArenA een opmerkelijk aanzicht. Vrijwel alle bezoekers hadden zich, tot verrassing van de organisatie, aan de witte kledingvoorschriften gehouden, zodat de dansvloer geheel wit kleurde.




Sensation Website


Als een fokker die er aanwezig was zich geroepen voelt, een verslag via de newssubmit wordt zeer gewaardeerd.
Voor de reeds ingestuurde verslagen zie Sensation 2001

Alpinisten dood op Mont Blanc

Op de Mont Blanc zijn dit weekeinde drie Franse Alpinisten om het leven gekomen bij slecht weer. Een vierde wordt nog steeds vermist.

Het viertal begon vrijdag aan de klim toen er onderweg plotseling een storm opstak. Ze gaven over de radio een noodsignaal af, maar door het slechte weer konden hulpverleners weinig uitrichten. Zaterdagavond werden twee lijken gevonden, zondag een derde.

Een van de vier klimmers was een ervaren gids. De vier kwamen uit het zuiden van Frankrijk.

Journalist vermoord in Costa Rica

Costa Rica is zaterdag opgeschrikt door wat een politieke moord lijkt. De journalist en radioproducer Parmenio Medina Pérez werd met een serie kogels doodgeschoten door onbekende daders.
Costa Rica is een van de vreedzaamdste landen van Latijns-Amerika en kent vrijwel geen politiek geweld.

Het slachtoffer was Colombiaanse nationaliteit maar hij woonde al zo'n dertig jaar in Costa Rica. Hij werd vermoord kort nadat hij een aflevering zijn radioshow La Patada (de schop) had opgenomen, waar hij onder meer tekeer ging tegen corruptie. De politie heeft nog geen aanwijzingen over de daders of hun motieven.

In zijn radioprogramma had Medina Pérez de laatste tijd ook campagne gevoerd tegen Radio María van de priester Mainor Jesús y Calvo. De door Medina Pérez geuite kritiek op het radiostation leidde ertoe dat het op bevel van de rooms-katholieke kerk is gesloten. Tijdens zijn publieke en felle woordenstrijd met de priester werd Medina Pérez' huis eerder door onbekenden beschoten.

De eigenaars van het station dat de politieke satire en kritiek van Medina Pérez uitzond, hebben eerder gepoogd via censuur zijn tirades tegen de priester en aartsbisschop Román Arrieta uit de lucht te houden. Van de rechter kreeg de radiomaker vervolgens gelijk en kon hij zijn kritiek alsnog ongecensureerd kenbaar maken.

Leve de wet van vrije meningsuiting zullen we maar zeggen

Man in cel wegens weigeren huwelijk

Een man in India mag voor 6 maanden de cel in omdat hij zijn belofte om te trouwen niet na is gekomen. Hij deed die belofte na een gezellige nacht, maar weigerde vervolgens de vrouw te trouwen, waarop deze de man voor de rechtbank sleepte.

Ook kreeg de man een boete opgelegd. Als hij deze niet betaald, komen er nog eens 3 maanden cel bij. Volgens de rechtbank staat het niet nakomen van deze belofte gelijk aan overspel.

We leven in een gekke wereld

17-de eeuws piratenschip gevonden

Duitse expeditieleden hebben in de maand juni een Engels piratenschip uit de 17de eeuw gevonden op de bodem van de Caraïbische zee voor de kust van het Haïtiaanse eiland Ile-a-vache. Zo heeft expeditieleider Klaus Keppler vrijdag meegedeeld.

piraat Henry Morgan

"Het is voor 98 procent zeker dat dit schip, de "Merchant Jamaïca" toebehoorde aan de Engelse piraat Henry Morgan", stelt Klaus Keppler van het Duitse bedrijf Sea Explorer. "We vonden aan boord het deksel van een pot die tussen 1650 en 1670 in Engeland werd vervaardigd".

Na een jarenlange voorbereiding stuitte het 12-koppige team van duikers, wetenschappers en cameralui op het schip dat aan het einde van de 17de eeuw zonk voor de kust van Haïti. "Van een goud -of zilverschat aan boord was geen sprake", verklaarde Keppler nog. De speurtocht zelf naar het schip duurde zes weken. Henry Morgan (1635-1688) was een Engelse zeerover die onder meer vocht tegen de Spaanse kolonies in Amerika. In 1671 plunderde hij met zijn mannen de stad Panama.

Met de vondst van de "Merchant Jamaïca" was Keppler niet aan zijn proefstuk. In 1999 wist zijn team immers ook het 100 jaar geleden gezonken Nederlandse schip 'Prins Frederik' te vinden op de bodem van de Golf van Biskaje. Volgend jaar wil het Duitse team de goudlading van de 'Prins Frederik' bergen. Die bedraagt naar schatting ruim 30,6 miljoen euro.

Veel muntgeld verzamelaars

Ze blijven achter in een oude kauwgomballenautomaat, op de bodem van een wasmachine, of in de zak van een versleten jas. Het Nederlandse muntgeld zal na de komst van de euro overal te vinden zijn. De verzamelaars willen daar echter niet op wachten. Massaal speuren ze naar de beste munten van Beatrix en Juliana.

Vijfjes gezocht

Volgens muntenhandelaar Jouke Lemke uit Leeuwarden - hij zag het aantal klanten met 30 procent toenemen - proberen veel verzamelaars hun collectie van Nederlandse munten compleet te maken. Sommige munten zijn echter moeilijk verkrijgbaar omdat er weinig van zijn geslagen. Van het vijfguldenstuk uit 1998 zijn er slechts honderdduizend in omloop gebracht. Deze munten worden nu al te koop aangeboden voor ƒ15 of ƒ20.

Voor de meeste vijfjes en rijksdaalders die na 1992 zijn geslagen, wordt meer betaald dan het bedrag dat erop staat. Ook het kwartje uit 1994 is gewild. Volgens Lemke zijn er 1,5 miljoen van geslagen. ,,Voor een kwartje is dat heel weinig. Het is een kwetsbare muntje, hè? Er verdwijnen er heel wat. Bijvoorbeeld in de prullenbak, of bij het vegen van de disco.''

Wilhelmientjes niks waard

Andersom zijn er ook munten die speciaal lijken, maar door veel kenners honend aan de kant worden geschoven. De Wilhelmientjes doen ook na 1 januari 2002 niets extra, omdat er tachtig miljoen van deze dubbeltjes zijn gemaakt. De rijksdaalder van de Unie van Utrecht, en de riks met de koppen van Juliana en Beatrix zijn om dezelfde reden nauwelijks interessant. ,,Tenzij je alleen verzamelt voor het plezier'', zegt Lemke. ,,Daar gaat het ten slotte om. Je hoeft je echt niet rijk te rekenen.''

'Huizen voor asielzoekers waar werk is'

Asielzoekers met een status moeten een huis toegewezen krijgen in een plaats waar ook werk voor hen is. Dit zei minister Van Boxtel (Grote Steden- en Integratiebeleid) zaterdag op het festival Onbegrensde Ontmoeting in het Kralingse Bos in Rotterdam.

Het festival stond in het teken van de vijftigste verjaardag van het VN-Vluchtelingenverdrag. Voor het NOS-Journaal zei Van Boxtel dat de overheid een asielzoeker die status heeft gekregen ,,zo snel mogelijk naar een plek moet laten gaan waar werk is''.

Niet alleen een woning is van belang voor de asielzoeker die toestemming heeft gekregen in Nederland te blijven; werk kan ertoe bijdragen een leven in Nederland op te bouwen. Daarom moet er volgens Van Boxtel bij het toewijzen van woningen aan asielzoekers veel meer dan nu het geval is gekeken worden naar plaatsen en gebieden waar een voldoende werkgelegenheid is.

Stille tocht MKZ grote flop

berney had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ongeveer 150 mensen hebben zaterdagmiddag meegelopen in een stille tocht in Heerde om de afgemaakte dieren tijdens de MKZ-crisis te herdenken. De tocht eindigde bij de schaapskooi op de hei waar zo'n 250 mensen een emotionele bijeenkomst bijwoonden.
Vanuit een vrachtwagen spraken onder anderen kardinaal Simonis, viroloog Barteling, professor Smalhout en predikant Niesing uit Kootwijkerbroek. De 13-jarige Inèz van Triest uit Emst besloot omstreeks half zes de bijeenkomst met het voorlezen van een gedicht.

Gerekend op 10.000 mensen

Heerde ligt in de driehoek Apeldoorn-Zwolle-Deventer, waar de epidemie uitbrak. Het hele gebied is geruimd. De tocht was georganiseerd door het actiecomité Gebundelde Krachten. De opkomst viel de organisatoren erg tegen, want zij hadden gerekend op 10.000 belangstellenden.

Dominee Niesing maakte met zijn toespraak veel emoties bij de aanwezigen los: ,,Ruimen is offeren op het altaar van de economie. Eens moeten we verantwoording afleggen hiervoor'', zei hij onder meer.

SS'ers

Professor Smalhout vergeleek de MKZ-crisis zelfs met de Tweede Wereldoorlog. Hij stelde dat de medewerkers van de Rijksdienst voor de keuring van Vee en Vlees herinneringen opriepen aan SS'ers, die destijds met hun overvallen de mensen de stuipen op het lijf joegen. De MKZ-crisis noemde hij ,,een bijbelse waarschuwing tegen de schaalvergroting van de landbouw.'' Kardinaal Simonis wenste de boeren ,,kracht, wijsheid, inspiratie en moed van Zijn geest'' toe.

Israëlische soldaten schieten kind dood

Israëlische soldaten hebben zaterdag in de buurt van de grensplaats Rafah een 11-jarige Palestijnse jongen doodgeschoten. Dat heeft een woordvoerder van een Palestijns ziekenhuis gemeld.

Khalil Mughrabi was volgens Palestijnse getuigen met andere kinderen aan het spelen nabij de grens tussen Egypte en de Gazastrook. In de buurt van hun speelplaats ontstond een schotenwisseling tussen Israëlische soldaten en Palestijnen. Het slachtoffer werd tijdens die ongeregeldheden in het hoofd getroffen.

Het Israëlische leger bevestigde dat er zaterdag in Rafah onlusten waren, maar deed geen mededelingen over de doodgeschoten Palestijnse jongen.

Nieuwe richtlijnen Brits Koninklijk Huis

De Britse koninklijke familie heeft nieuwe richtlijnen opgesteld voor leden die er een baan op na houden. De richtlijnen moeten voorkomen dat leden van het Britse koninklijk huis in hun werk misbruik maken van hun positie.

In grote lijnen komt het erop neer dat de Windsors hun professionele carrières kunnen voortzetten. Maar ze moeten hun taken wel gescheiden houden van hun officiële koninklijke functies. Ook moeten ze er zorg voor dragen dat mensen die ze in dienst hebben hun contacten met de koninklijke familie niet uitbuiten.

Aanleiding tot de nieuwe richtlijnen vormde een rel rond prins Edward en diens vrouw, gravin Sophie van Wessex. Zij klapte uit de school tijdens een gesprek met een journalist die zich als sjeik had verkleed. Sophie dacht een klant voor zich te hebben van het pr-bureau waarvan ze destijds eigenaar was.

Tijdens het gesprek, dat in het geheim werd opgenomen, spuide de gravin haar gal over diverse Britse politici. Ook bleek in het gesprek dat haar zakenpartner Murray Harkin wel eens cocaïne gebruikte.

De uitspraken kwamen terecht in de krant News of the World. Door de affaire werd Sophie gedwongen haar baan als directeur van het pr-bureau op te geven. Ook prins Edward kwam in opspraak omdat hij op kosten van de Britse belastingbetaler reisjes zou hebben gemaakt om klanten te werven voor zijn filmproductiebedrijf.

De Britse kroonprins Charles maakte er geen geheim van dat hij de verwevenheid van belangen maar niets vond. Hij is van mening dat zijn broer Edward zijn energie vooral moet steken in liefdadigheid.

Uiteindelijk besliste hun vader, prins Philip, anders. Hij vond dat Edward en Sophie wel degelijk in staat moesten worden gesteld de kost te verdienen. Naar verluidt moet Philip niets hebben van ingrijpende hervormingen van de Britse monarchie.

Nederland populair als Dance-land

In Nederland groeit het aantal buitenlandse toeristen dat speciaal voor dancemuziek naar het land komt. Organisatoren van Dance Valley en ID&T, de twee grootste van het land, rekenen dit jaar op een toename van 10 procent van buitenlandse danceliefhebbers.

Nederlandse dancemuziek is volgens de organisatoren en kenners nog nooit zo 'cool' geweest. ,,Na Miami is Amsterdam de beste stad om uit te gaan op dit gebied'', stelt P. van Adrichem van de Stichting Conamus, die zich inzet voor de bevordering van Nederlandse muziek.

,,Nederland heeft een enorm goede naam wat betreft festivals, niet alleen in dance, maar ook in rock, denk aan Pinkpop en Lowlands. Dance is de grote groeier. Nederlanders organiseren nu zelfs feesten op Ibiza, en dat zegt heel wat.''

Gehandicapten krijgen recht op aanpassingen

Gehandicapten en chronisch zieken krijgen het recht op hun werk of bij hun sportclub aanpassingen te eisen zodat zij zo normaal mogelijk kunnen functioneren. Die aanpassingen mogen geen onevenredige belasting zijn voor degene die ze moet uitvoeren.

Dat is de strekking van het wetsvoorstel van staatssecretaris Vliegenthart van Volksgezondheid, waarmee het kabinet vrijdag heeft ingestemd. Het voorstel zal vooralsnog alleen van toepassing zijn op de terreinen arbeid, beroepsopleiding en sport. In de toekomst kan dit worden uitgebreid naar andere terreinen.

In het wetsvoorstel is sprake van "doeltreffende aanpassingen". Het is de bedoeling dat de rechter of de Commissie Gelijke Behandeling toest of een verzoek tot aanpassing redelijk is.

Pinochet waarschijnlijk stervende

De jongste dochter van de 85-jarige voormalige Chileense dictator Augusto Pinochet heeft zaterdag tegen een Chileense krant gezegd dat haar vader 'op het punt van overlijden is.

De hele familie is bijeengekomen in het huis van ex-senator Pinochet in La Dehesa. Pinochet zelf wilde niet langer verpleegd worden in een militair hospitaal waar hij tot zaterdag vijf dagen was geweest. Hij is daarom naar huis gebracht.

Jacqueline Pinochet erkende tegenover het blad El Mostrador dat haar vader overlijdt als er maar iets verkeerd gaat. Eerder op zaterdag hadden familieleden van de ex-dictator, onder wie Jacqueline zelf, de pers nog geruststellend toegesproken als zou het naar omstandigheden redelijk gaan met Pinochet. Dat volgde op geruchten in Santiago dat hij reeds was overleden.

Later zei de jongste dochter dat haar vaders gezondheidstoestand ,,super ernstig'' is en dat de familieleden op alles zijn voorbereid.

FIFA begint onafhankelijk arbitragehof

Het congres van de wereldvoetbalbond FIFA heeft zaterdag ingestemd met de vorming van een onafhankelijk voetbalhof. Dat moet gaan beslissen in voetbalconflicten.

Van de ruim tweehonderd afgevaardigen stemden zaterdag in Buenos Aires 174 leden voor de instelling van het zogenoemde Internationaal Hof voor Voetbalarbitrage. Er waren acht tegenstemmers. Diverse delegaties waren niet direct overtuigd van de mogelijkheden van het nieuwe hof. Dat zou in strijd kunnen zijn met bepaalde wetgeving in diverse aangesloten landen. Het bestuur van de FIFA kreeg uiteindelijk toch de meerderheid achter zich.

De belangrijkste taak van het hof, dat met geld van de FIFA wordt gesteund maar onafhankelijk te werk moet gaan, is de oprichting van een commissie die als arbitragetribunaal voor voetbal (ATF) door het leven zal gaan. Onder de aangepaste regels moet het ATF gaan beslissen in conflicten, waarbij de FIFA, aangesloten federaties, nationale bonden, competities, clubs, spelers en spelersmakelaars betrokken kunnen raken.

Dit houdt in dat bij een salaris- of transfergeschil tussen speler en club, het arbitragetribunaal de zaak zal afhandelen. Een voorstel van de Duitse voetbalbond spelers toch toe te staan naar de burgerrechter te stappen bij salarisgeschillen, werd afgewezen.

Het tribunaal, dat gaat bestaan uit negen juridische experts, is straks ook de hoogste beroepsmogelijkheid als clubs of spelers niet akkoord willen gaan met een schorsing. De FIFA verklaarde dat federaties, bonden en spelersmakelaars de ATF als hoogste rechtsinstantie zullen moeten erkennen.

Veiling auto's Charles Z. brengt veel op

Justitie heeft ruim 8,7 miljoen gulden (3,95 miljoen euro) gekregen voor 33 van de 38 auto's van drugshandelaar en voormalig autocoureur Charles Z. Vijf wagens werden niet verkocht.
Een rode Ferrari 250 GT SWB Comp. Alloy. uit 1960 ging weg voor 2,6 miljoen gulden. Een Ferrari 625/250 TRC uit 1956 was goed voor 1,9 miljoen gulden.

Het wagenpark werd verkocht in als zijnde 'ontnemingsvordering', omdat Z. met hasjhandel criminele winsten heeft behaald.

KPN verdient goed aan politie nummer

KPN Telecom verdient flink aan het nieuwe landelijke politienummer 0900-8844.
Mobiele bellers zonder abonnement (prepaid) betalen naast het standaardtarief van dertig cent nog 2,66 gulden voor de eerste minuut, ongeacht hoeveel seconden ze bellen. Daarna betalen ze per seconde. Andere providers zoals Libertel en Ben rekenen naast de drie dubbeltjes alleen de normale tarieven van maximaal één gulden per minuut. Bovendien rekenen zij per seconde af.

Enkele politieke partijen vinden dat het nummer gratis moet zijn en geen dertig cent per minuut mag kosten. Binnenlandse Zaken presenteert in september een rapport over de kwaliteit en bereikbaarheid van het nummer. De kamer spreekt zich daarna uit over het tarief.

Nokia en KPN ongelukkig met vibrator reclame

Gsm-fabrikant Nokia en KPN zijn erg ongelukkig over advertenties van het bedrijf Tring. Daarin wordt een KPN-abonnement aan de man gebracht waarbij de klant een Nokia-toestel (met trilfunctie) en een vibrator cadeau krijgt.


Nokia en KPN gaan met Tring praten om de advertentie in te trekken. "Zo willen wij ons absoluut niet presenteren", zegt een KPN-woordvoerder. De advertentie is er bij KPN tussendoor geslipt: KPN-dealer Tring had hem, zoals het hoort, wel voorgelegd. Nokia vindt de advertentie aanstootgevend en kondigt maatregelen aan.

Soap rond Connolly duurt voort

David Connolly heeft een contract getekend bij de Engelse club Wimbledon, die uitkomt in de eerste divisie. AZ was in de veronderstelling de Ierse aanvaller van Feyenoord te hebben overgenomen. Hij kwam vrijdag niet opdagen bij de training en liet weten van zijn verbintenis af te willen.

,,Ik heb alle opties afgewogen'', zegt Connolly op de website van Wimbledon. ,,Ik ben in een gesprek onder de indruk geraakt van manager Terry Burton. Zijn ambities met Wimbledon komen overeen met die van mij. Daarom heb ik voor deze club gekozen.''

Volgens de juristen van AZ en de KNVB is de driejarige overeenkomst van de Ier met AZ rechtsgeldig. De Alkmaarders hebben de speler gesommeerd maandag bij de club te verschijnen. Als hij dat niet doen, zal AZ maatregelen nemen.

,,De juristen zoeken op dit moment uit wat we het beste kunnen doen'', aldus de zegsman van AZ. ,,Je kunt daarbij denken aan een financiële genoegdoening of het opleggen van een speelverbod. Connolly gaf ons als reden op dat zijn vriendin heimwee heeft, maar inmiddels hebben we begrepen dat hij het aanbod van Wimbledon niet kon laten lopen. Dat maakt het voor ons makkelijker om stappen te nemen.''

3 Nederlanders verongelukt in Zimbabwe

Drie Nederlandse toeristen zijn vrijdag om het leven gekomen door een verkeersongeval in Zimbabwe. Dat heeft de ANWB zaterdag bekendgemaakt.

De slachtoffers zaten met vijf andere landgenoten in een landrover die op weg naar de stad Bulawayo vermoedelijk een klapband heeft gekregen en over de kop is geslagen.

Van de vijf overlevenden zijn er twee zwaargewond. Zij liggen in een ziekenhuis in Bulawayo. De ANWB stuurt twee hulpverleners naar het Afrikaanse land om de terugkeer van de Nederlanders te regelen.

De precieze oorzaak van het ongeval is volgens de ANWB nog onduidelijk. Het ongeluk gebeurde nadat de Nederlanders een bezoek hadden gebracht aan een natuurpark. Over de identiteit van de slachtoffers maakt de ANWB op verzoek van de familie niets bekend.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.