Van familieruzie tot vechtpartij

Een familieruzie in Zutphen is zaterdagavond uitgelopen op een vechtpartij met de politie. Een onbekend aantal mensen, onder wie vier agenten, raakte gewond. De verwondingen lopen uiteen van kneuzingen tot een hersenschudding en een beschadigde oogkas. Twee mensen zijn aangehouden.

De politie kreeg om ongeveer half elf een melding van een familieruzie aan het Stokebrand. Toen agenten gingen kijken, werden ze belaagd door een man die zich agressief gedroeg. Vrijwel direct daarna kwam een personenauto aanrijden waarvan de bestuurder zich ook tegen de politie keerde. Hij duwde een agente de struiken in en begon op haar mannelijke collega in te slaan. Later sloegen beide mannen op de agent in. De in het nauw gedreven politieman loste uiteindelijk een waarschuwingsschot.

Tientallen buurtbewoners gingen zich met de zaak bemoeien en keerden zich vooral verbaal en met duw- en trekwerk tegen de politie. Nadat de politie versterking had gekregen, konden de twee mannen worden aangehouden. De 36-jarige inwoner van Voorst en de 43-jarige Groninger zitten nog vast.

Zij wisten het blijkbaar nog niet, de politie is je beste vriend.