FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 7 juli 2001

Weer ongeregeldheden in Bradford

De politie heeft vijf mensen gearresteerd voor hun rol bij rassenrellen zaterdag in de Engelse plaats Bradford in Yorkshire. Bij gevechten tussen Aziaten en blanken werden twee mannen neergestoken. Dat hebben Britse media gemeld.

De gewelddadigheden braken uit nadat de extreem-rechtse partij National Front aankondigde ondanks een verbod toch te gaan demonstreren in de Noord-Engelse plaats. Honderden woedende Aziatische jongeren bestormden daarop het politiekordon rond een bar waarin zich leden van de extreem-rechtse partij bevonden.

Dit voorjaar zijn er in het noorden van Engeland al enkele malen gewelddadigheden uitgebroken tussen Aziatische en blanke jongeren. De grootste rassenrellen waren in Oldham en Burnley. In april kwam het in Bradford tot ongeregeldheden nadat blanke jongeren een hindoestaanse bruiloft verstoorden. Er wonen ongeveer 100.000 Aziaten in Bradford.

15.000 bezoekers op eerste dag Megafestatie

berney had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De eerste dag van Megafestatie in de Jaarbeurshallen in Utrecht is zaterdag door zeker 15.000 jongeren bezocht. Dat hebben de organisatoren van het jongerenevenement vandaag gezegd.

Het evenement werd even verstoord door de anti-militaristische actiegroep Onkruit Vergaat Niet. Zij protesteerden traditiegewijs tegen de aanwezigheid van promotiestands van landmacht, luchtmacht en marine op de Megafestatie. Zaterdagochtend hesen de actievoerders een protestvlag in een dertig meter hoge mast vlakbij de Jaarbeurs, 's middags liepen zo'n zestig sympathisanten van de beweging een protestmars van het Domplein naar de Jaarbeurs. Onderweg wilden ze bij de landmachtbanenwinkel wederom een vlag ophangen en die vervolgens beschieten met nepbloed, ze werden echter tegengehouden door de politie.

Verder verliep het evenement volgens plannen. Op de eerste dag waren er verschillende optredens van artiesten, de grote trekpleisters waren de Engelse dance-act Phats & Small, de DJ's G-Spot & Jose en Def Rhymz.

De Megafestatie duurt tot en met zondag 15 juli.

Kinderen geëlektrocuteerd in Rusland

Schum1 meldde ons via de newssubmit het volgende:

In een Russisch meer zijn zes zwemmende kinderen geëlektrocuteerd. Ze kwamen onder stroom te staan nadat er kortsluiting ontstond in de elektriciteitskabels die in het water lagen. De kabels lagen in verbinding met een oude waterpomp.

De slachtoffers waren vier jongens en twee meisjes, in de leeftijd van negen tot veertien jaar. Het drama speelde zich af in de buurt van de stad Penza, in het midden van Rusland.

Deskundigen die het ongeval hebben onderzocht, wijten het ongeval aan het gemeentebestuur. Die had namelijk nagelaten om een hek om het meer te plaatsen en borden met waarschuwingen op te hangen. Het meer is een populaire plaats voor badgasten en vissers.

Lekker handig geregeld weer

Man slingert verpleger door de lucht

In een ziekenhuis in Amsterdam zijn twee verpleegkundigen gewond geraakt toen een man op ze in begon te slaan.

De fors gebouwde man die psychotisch is, en al eerder voor problemen zorgde, heeft sinds enige tijd een verbod om in het ziekenhuis te komen. Toch liep de man gisteren het ziekenhuis weer in en begon op een verpleegster in te slaan. Deze kon zich losmaken en wegvluchten. Een toegesnelde verpleger (33) kreeg echter de volle laag van de verwarde man en werd bovendien door de lucht geslingerd en op de grond gegooid.

De verpleger hield hier een op drie plaatsen gebroken arm en zwaar gekneusde schouders en ribben aan over. De dader is ingesloten door de politie.

Verwaarloosde pony's in Amsterdam

Op een paardenhouderij in Amsterdam-West zijn 10 ernstig verwaarloosde paarden en pony's aangetroffen. Vier bejaarde shetlandpony's waren er zo slecht aan toe, dat een veearts ze heeft laten inslapen.

Politieruiters van het Amsterdamse korps onderzoeken de toestand op de hoeve op verzoek van de Landelijke Inspectie Dierenbescherming.

Door doorgegroeide hoeven konden de meest verwaarloosde pony's niet of nauwelijks lopen. De hoeven begonnen zelfs te rotten. De paardenhouderij krijgt een week de tijd om de overgebleven paarden en pony's weer medisch op orde te krijgen. Het onderzoek duurt voort.

Beau van Erven: ''Ik ben er uitgegooid''

Beau van Erven Dorens breekt met Yorin. De presentator van onder meer Big Brother II zei dat donderdag in het BNN-radioprogramma Storing.

Volgens Van Erven Dorens wil de zender zijn contract niet verlengen. "Ik ben eruit gegooid. Ze waren niet tevreden over wat ik heb gedaan. Dat was heel duidelijk. Het kwam een beetje als een verrassing", aldus de 30-jarige presentator.
Niet alleen voor hem overigens, want Yorin staat er ook van te kijken. "We hebben inderdaad een gesprek gehad, maar er komt nog een vervolgafspraak. De conclusie die hij heeft getrokken, is niet de onze", zo laat Yorin-programmadirecteur K.Gerritsen via een woordvoerster weten.

Enorme fraude met Duitse telefoonkaarten

Massale vervalsing van telefoonkaarten heeft de Duitse telefoonmaatschappij Deutsche Telekom (DT) zeker 100 miljoen mark gekost. Het Duitse weekblad Der Spiegel meldt in de uitgave van komende maandag dat bendes vervalsers volgens de politie mogelijk nog veel meer schade hebben aangericht. Deutsche Telekom houdt het zelf op 'tientallen miljoenen'.

Honderden vervalsers hebben volgens Der Spiegel op ruilmarkten voor telefoonkaartenverzamelaars 'lege' kaarten per kilo gekocht. Die laadden ze daarna op tot het bedrag dat op de kaart staat. Een groep heeft daar volgens het weekblad in Nederland gemaakte oplaadapparaten voor gebruikt die zij naar Duitsland had gesmokkeld. Anderen veranderden iets aan de circuits in de kaarten. Zo waren zij de beveiliging van de chipsleverancier en DT te snel af.

Der Spiegel meldt dat enkele handlangers van de vervalsers gepakt zijn en dat die nog dit jaar in Keulen en München terecht staan.

Succes cameratoezicht in Den Haag

Het cameratoezicht in de Haagse prostitutiestraten heeft reeds geleid tot een forse daling van het aantal incidenten. Ook de drugsoverlast is duidelijk afgenomen sinds er camera's zijn geplaatst. Dit blijkt uit een rapportage van de gemeente Den Haag.

Sinds de installatie van de camera's in november vorig jaar tot april dit jaar zijn er 239 incidenten gemeld, het jaar daarvoor waren dat er nog 438. Het aantal meldingen van drugsoverlast verminderde in dezelfde periode van 113 naar 28 incidenten.

Het grootste deel van de daling komt voor rekening van de Poeldijksestraat, een van de prostitutiestraten. De overlast door prostitutie is nauwelijks veranderd. De daling is opmerkelijk omdat de politie vorig jaar bij de installatie van de camera's nog verwachtte dat het aantal geregistreerde incidenten in het begin zou toenemen.

Dankzij de camera's kon de politie in 45 procent van de incidenten aanhoudingen verrichten of een onderzoek instellen, bij een op de vijf gevallen kon de politie direct ingrijpen. Een op de twintig incidenten moest de politie laten schieten omdat er op het moment niet voldoende mankracht ter beschikking was.

De gemeente en de politie hebben geen klachten binnengekregen over het cameratoezicht. Wel hebben de 'raamexploitanten' om meer toezicht gevraagd. Eerder deze maand maakte de gemeente Den Haag nog bekend dat ze het cameratoezicht wil uitbreiden tot het centrum en rond de NS-stations CS en Hollands Spoor.

Brief aan Peter - 7

Hoi Peter,

Ik zie als ik door mijn stad fiets nog wel wat vlaggen met tassen eraan hangen, maar de meeste zijn toch al wel weer binnen gehaald. Schoolvakantie is begonnen, en dat merk ik als ik uitga, want opeens mag ik drie keer langer wachten om mijn jas kwijt te raken. Ik ga voor een direct leerlingen-verbod in de binnenstad van Hilversum, maar dat zullen de kroegen vanuit marketingtechnisch oogpunt wel weer niet zo leuk vinden.
Wachten dus. Maar dat is nou ook weer niet zo heel verbazend, school staat voor mij al jaren gelijk aan wachten.

Film over Bennie Jolink van Normaal

De levenswandel van de illustere zanger en voorman Bennie Jolink van de Achterhoekse rockgroep Normaal wordt verfilmd. Nog dit najaar, in november, is de rolprent 'Ik kom altied weer terug' in de bioscoop te zien. In de circa anderhalf uur durende film wordt de kijker een blik geboden in het dagelijkse leven van Jolink.

Volgens een woordvoerder van het management van Normaal gaat het om een soort documentaire die is te vergelijken met de succesvolle film over André Hazes. De film over Jolink is overigens gemaakt door hetzelfde productieteam dat verantwoordelijk was voor de Hazes-bioscoopkraker.

De titel is ontleend aan het ernstige auto-ongeluk van Jolink enkele jaren geleden, waarna hij na een verblijf op de afdeling intensive-care tijdens een langdurige revalidatie werkte aan zijn terugkeer op de planken. De film is eerst in Oost-Nederland te zien en vervolgens ook in de rest van ons land. Rond die tijd verschijnt ook de nieuwe cd van Normaal. Jolink...'Ik kom altied weer terug'...

Normaal bestaat al sinds 1975. De eerste single van de groep, ''Hels als een Jachthond'' uit 1976 was Nederlandstalig, maar werd geen hit. De tweede single ''Oerend Hard'' (1977), gezongen in het achterhoeks dialect, is tot nu toe hun grootste hit en betekende meteen de doorbraak van de groep.



Officiële site. Meer Normaal vind je hier.

300 onopgemerkte moorden per jaar

Jaarlijks blijven 250 tot 300 moorden onopgemerkt, omdat de huisarts bij de doodsoorzaak 'natuurlijke dood' vermeld. Dit zegt lijkschouwer en forensisch geneeskundige dr. U. Reijnders van de Amsterdamse GG & GD. Hij baseert zich op onderzoek en eigen waarneming. De afgelopen twee jaar is ongeveer tien procent van de 7200 huisartsen bijgeschoold op het gebied van de forensische geneeskunde. Hij pleit er voor om snel ook de rest van de (huis)artsen bij te scholen.

Dokter Reijnders sluit niet uit dat artsen bij twijfel en in een aantal gevallen uit gemakzucht een natuurlijke dood opgeven. ,,Ze zijn bang voor niks aan de bel te trekken. Met meer kennis en zelfvertrouwen durven artsen dergelijke moeilijke beslissingen sneller te maken.''
De forensisch geneeskundige wil de artsen met nadruk niet in het beklaagdenbankje plaatsen. ,,Het gaat erom dat we met zijn allen de waarheid achterhalen. Daar heeft de samenleving recht op.

De Haarlemse persofficier J. Hartjes reageert verbaasd op de kritische uitspraken van de Amsterdamse GG & GD. ,,Het is juist mijn ervaring dat doktoren redelijk tot goed op de hoogte zijn van doodsoorzaken en zeker geen schroom hebben als zij vermoeden dat er iets niet in de haak is. Dat gebeurt dus ook regelmatig. Het is dan uiteindelijk aan de lijkschouwer om de doodsoorzaak vast te stellen. Die kun je aan de buitenkant niet altijd zien. ''

De politie kan zich wel iets voorstellen bij wat Reijnders zegt. Maar vraagt zich af waarop hij die cijfers baseert. Tweehonderdvijftig tot driehonderd per jaar is op zich een heel getal, maar over een land met een inwonertal van meer dan 16 miljoen mensen, is dat nog erg weinig.

Viagra zegen voor Pornofilm-industrie

De introductie van de Viagra-potentiepil betekent niets minder dan een "revolutie" in de wereld van de pornofilmindustrie, zo blijkt uit een vrijdag in de krant Los Angeles Times gepubliceerd rapport.

Liefhebbers van de klassieke wip, zeg maar 'puristen', stellen zich dan weer vragen. Met name vrezen zij dat de blue movies van hun realisme en vindingrijkheid worden ontdaan door het gebruik van seksrobotten, acteurs van wie het paaltje nimmer versaagt.

Dank zij de anti-impotentiepil komen de opnames (en de acteurs) sneller klaar en creërt het wereldje nieuwe sterren, die ondanks de veeleisende vijfdagenweken op elk moment van de werkdag vleselijk aan de slag kunnen. "Wat betreft het eenvoudiger maken van mijn job zet ik Viagra op dezelfde hoogte als het poliovaccin", zo reageerde blootprentfilmer Michael McCormick.

Bij fabrikant Pfizer is men niet opgetogen over het gebruik van de blauwe pil voor blauwe films. De maatschappij vindt dat Viagra enkel voor zijn ene, echte doel gebruikt mag worden: wat bij intiem gebruik krom is, recht te trekken.

120 uur aan Nirvana materiaal achter slot

Meer dan 120 uur aan onuitgegeven Nirvana-materiaal zit momenteel achter slot en grendel en zal er pas uitkomen als Courtney Love en Dave Grohl en Krist Novoselic tot een gerechtelijk akkoord komen.

Het zou gaan om opnames van Nirvana's eerste show in Seattle in april '88 en heel wat demoversies van Nirvana-klassiekers. Er zitten ook opnames met andere muzikanten tussen zoals ex-Hole drummer, Patty Schemel en het officieuze vierde Nirvana-lid, Pat Smear. Love is wel bereid in te stemmen met de selectie van enkele tracks voor toekomstige releases maar dan moet eerst wel haar meningsverschil met Novoselic en Grohl opgelost zijn.

Hitlers Adelaarsnest wordt luxe hotel

Op de Obersalzberg, Hitlers voormalig zomerverblijf bij het Duitse plaatsje Berchtesgaden, is vrijdag begonnen met de omstreden bouw van een zeer luxueus hotel. Het hotel van de Britse Inter-Continental Group, voorzien van 138 kamers, sauna, zwembaden en een golfbaan, zou in 2005 klaar moeten zijn.

Joodse organisaties reageren verdeeld. Michel Friedman, vice-voorzitter van de Centrale Joodse Raad in Duitsland, zei dat het hotel de geschiedenis versluiert. "De Raad heeft zijn twijfels bij de ontwijding van historische plaatsen", zei hij. Het zou volgens de Raad beter zijn geweest om er een internationaal jeugdontmoetingscentrum te vestigen.

Nazi-jager Simon Wiesenthal uitte daarentegen geen bezwaren tegen het project. "Hitler heeft heel Duitsland doorkruist. Mogen we dan nergens bouwen, alleen omdat hij er een keer is geweest?", reageerde hij tegenover The Associated Press. Rabbijn Marvin Hier, directeur van het Simon-Wiesenthal-centrum in Los Angeles was het min of meer met Wiesenthal eens: "We hebben het over Hitlers vakantiehuis. Ik weet niet zeker of we dat wel moeten behouden."

Rabbijn Andreas Nachama, leider van de Berlijnse joodse gemeenschap, prees het hotelproject zelfs nadrukkelijk. Op deze manier kunnen volgens hem veel meer toeristen het op de Obersalzberg ingerichte documentatiecentrum over het nationaal-socialisme bezoeken. Het centrum zet de nazipropaganda af tegen de werkelijkheid van oorlog en holocaust.

Inter-Continental heeft zich verplicht geen nazi-toerisme op de Obersalzberg te dulden. Het resort-hotel op duizend meter hoogte moet kapitaalkrachtige toeristen uit de hele wereld aantrekken. "De komende generaties hebben er recht op dat de Obersalzberg weer bruikbaar wordt voor toerisme", zei Kurt Faltlhauser, de Beierse minister van financiën.

Zwaargewonden bij stierenrennen Pamplona

Op de eerste dag van de traditionele stierenrennen in de Spaanse stad Pamplona zijn vandaag zes mensen gewondgeraakt. Drie van hen zijn er slecht aan toe.

Om acht uur vanochtend stormden de eerste stieren door de straten. De stierenrennen stammen al uit 1591, toen ze nog bedoeld waren om de stieren naar de arena te krijgen. In de zeventiende eeuw kwam er vervolgens één of andere gek op het idee om voor de stieren uit te rennen. Daarbij vallen er vaak gewonden.

Politie mag iedereen fouilleren

De Tweede Kamer is akkoord gegaan met een wet die agenten toestaat preventief te fouilleren. De politie mag een wijk waarin veel vuurwapengeweld voorkomt nu afgrendelen en willekeurige passanten op wapens controleren. Een gemeenteraad moet daarvoor wel eerst een speciale verordening instellen.

Ook buiten een afgegrendeld gebied wordt het gemakkelijker om een verdachte op wapenbezit te controleren. Wel moet de gemeente hiervoor eerst regels van bevoegdheid opstellen. Tot nu toe mocht een burger alleen gefouilleerd worden als er een zware verdenking van een misdrijf aanwezig was.

Het initiatief-wetsvoorstel dat het kabinet goedgekeurd heeft, is van de hand van CDA-Kamerlid Van de Camp. Hij hoopt zo het toenemende vuurwapengeweld de kop in te drukken.

6 miljoen allochtonen in 2050

Over 50 jaar zal één op de drie Nederlanders van allochtone afkomst zijn. In die periode zal het aantal allochtonen groeien van 2,8 miljoen naar 6 miljoen. Over een halve eeuw telt ons land 18 miljoen inwoners. De autochtone bevolking zal krimpen met 1 miljoen tot 12,1 miljoen. Dit hebben de cijfergiganten van het CBS berekend.

Het bureau gaat er vanuit dat er veel meer buitenlandse arbeiders op de markt komen. Door de krapte op de arbeidsmarkt zal de behoefte aan allochtonen op de werkvloer snel groeien.

De autochtone bevolking krimpt mede doordat sinds de jaren zeventig de Nederlandse vrouwen steeds minder of helemaal geen kinderen krijgen.
Laatste reviews en specials
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
special
Random Pics van de Dag #1246
special
Random Pics van de Dag #1245
©FOK.nl e.a.