Blote billen in Zandvoort

Ongeveer honderd mensen hebben deze middag het slechte weer getrotseerd om deel te nemen aan de eerste blote billen race op het Zandvoortse strand. Startpunt van de vijf kilometer lange race was het strandpaviljoen Mari Baja op het naaktstrand.



De deelnemers renden eerst 2,5 kilometer naar het zuiden en vervolgens dezelfde afstand terug naar over het strand. De winnaar, een 28-jarige Engelsman, liep de afstand in 15,5 minuut. Bij de huldiging kreeg hij een beker en een fles champagne. De overige deelnemers bleven binnen de vijftig minuten en kregen een vaantje.

De organisatie is van plan om de race ook een keer in Scheveningen te organiseren. "Ongeveer 1,5 miljoen mensen recreëren naakt in Nederland. Deze race is daarmee iets unieks", aldus organisator en eigenaar van de Erotische Krant, J. Medendorp. Hij is niet ontevreden over de eerste blote billen race. "Als het mooi weer was geweest, dan hadden er waarschijnlijk honderden mensen meegedaan. Degenen die zich hebben ingeschreven, zijn gekomen. Je weet hoe Nederlanders zijn; als ze een tientje hebben betaald, dan willen ze waar voor hun geld."