Venus Williams wint Wimbledon

Venus Williams is voor de tweede keer op rij winnares geworden van Wimbledon. De Amerikaanse nummer 2 van de wereld was in de finale met 6-1, 3-6 en 6-0 te sterk voor de Belgische Justine Henin.

Henin was tot de finale doorgedrongen via een indrukwekkende zege op Jennifer Capriati, die aan Church Road op jacht was naar haar derde opeenvolgende Grand Slam-triomf. Venus Williams bleek echter een flink maatje te groot voor de frele Belgische, die alleen in de tweede set gelijke tred wist te houden.

Mannen finale

Goran Ivanisevic heeft zich geplaatst voor de finale van Wimbledon. De Kroaat won in de halve eindstrijd, die vrijdag begon maar door regenpauzes pas zondag kon worden beeindigd, met 7-5, 6-7(8), 0-6, 7-6(5), 6-3 van publiekslieveling Tim Henman (GB,6).

In de finale moet Ivanisevic,de eerste speler in de Grand Slam-historie die op een wildcard de eindstrijd bereikte, het opnemen tegen Patrick Rafter (Aus,3), die vrijdag al in een boeiende thriller had afgerekend met Andre Agassi (VS,2): 2-6, 6-3, 3-6, 6-2, 8-6.
"God wilde dit",stamelde Ivanisevic na zijn zege. "Hij gaf me een wildcard, zond de regen en bracht me in de finale". ..

De finale wordt morgenmiddag gespeelt.