FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 24 juni 2001

South Park breekt "shitrecord"

De Amerikaanse tekenfilmserie South Park heeft een record gebroken op de Amerikaanse televisie. In een aflevering die woensdag in de Verenigde Staten te zien was, is maar liefst 162 keer het woord shit gebruikt!

Overigens was het bij het maken van de aflevering al de bedoeling een record te breken. Om voor een beetje interactiviteit te zorgen, was er in beeld een teller te zien. Zo konden de kijkers de tel makkelijker bijhouden.

Eric, Kyle en al hun vriendjes spraken het woord 'shit' niet alleen uit, maar ze hebben het ook een aantal keren geschreven en gespeld. In Amerika is het niet gebruikelijk om zoveel op televisie te vloeken.

Vrouw heeft sex met geest

Een vrouw uit Ecuador zegt seks te hebben gehad met een geest. De geest heeft haar diverse keren bezocht in haar huis in Zuid-Guayaquil. De geest verscheen haar altijd in de vroege ochtenduren en stopte pas wanneer "het voelde dat mijn angst zo groot werd dat het me alleen liet".

"Ik voelde zijn lichaam op de mijne en wist niet wat ik moest doen", verklaarde de vrouw, genaamd Karen, tegenover de plaatselijke krant Extra. "Wanneer ik weer bij mijn positieven kwam, verdween het zonder iets te zeggen. Ik baadde in het zweet en ben naar de badkamer gerend." Na een paar dagen kwam de geest weer terug.

"In tegenstelling tot eerdere verschijningen, zag ik zijn glanzende ogen en zijn logge, omvangrijke lichaam. Ik dacht dat ik droomde, maar het was echt. Zijn lichaam voelde zo licht als lucht", aldus Karen.

In eerste instantie was de vrouw bang dat niemand haar zou geloven, maar haar moeder heeft haar toch aangespoord het verhaal te vertellen. Hoewel de lokale autoriteiten sceptisch tegenover het verhaal staan, zijn er ook inwoners die haar steunen. "Er waren hier genoeg geesten rond, dus echt verbaasd ben ik niet", zei één van haar buren.

Stalker Gwyneth Paltrow opgepakt

Actrice Gwyneth Paltrow kan de komende zes maanden weer onbezorgd van haar nachtrust genieten en ongestoord over straat lopen. Haar stalker blijft voorlopig namelijk achter slot en grendel.

Vorig jaar december werd Dante Michael Soiu veroordeeld voor het stalken van de actrice. De 51-jarige pizza-bezorger had haar honderden brieven gestuurd en stond herhaaldelijk bij haar ouders op de stoep. Paltrow liet weten dat ze doodsangsten uitstond.

Rechter Robert O'Neill verklaarde Soiu vervolgens voor krankzinnig en stuurde hem naar een zwaarbewaakte psychiatrische instelling voor behandeling. Ieder half jaar wordt gekeken of hij alweer geschikt is voor de buitenwereld.

Admirals niet naar de World Bowl

American Football team Amsterdam Admirals heeft het in de tiende en laatste wedstrijd van de competitie 2001 van de NFL Europe niet gered. De ploeg van coach Bart Andrus ging zondagavond in de ArenA met 28-34 onderuit tegen Berlin Thunder.

De wedstrijd was beslissend voor een finaleplaats in de World Bowl, volgende week zaterdag in de Arena. De ploeg uit Berlijn wordt door de winst van vanavond volgende week de tegenstander van Barcelona Dragons, die zich al eerder plaatste.

In het eerste kwart vanavond ging het meteen fout met de Admirals. De achterstand van 0-10 kon de thuisploeg daarna niet meer goedmaken. De ploeg van Andrus was in het tweede (7-7), derde (14-10) en vierde kwart (7-7) evenwel veel beter opgewassen tegen de Duitse druk.

Uitblinker was quarterback Jonathan Quinn van Berlijn, die met vier touchdownpasses een groot aandeel had in de overwinning. Voor de Admirals was het dit seizoen de eerste nederlaag in eigen huis. De ploeg van Andrus bleef steken op vier overwinningen, goed voor de vijfde plaats in het eindklassement van de NFL Europe League.

Meer over de Amsterdam Admirals vind je op NFLeurope.com.

Nijmeegse verzon gijzeling

De 21-jarige Nijmeegse vrouw die volgens dit bericht een week lang opgesloten zou zijn door haar ex-vriend, heeft het hele verhaal waarschijnlijk verzonnen. Dat concludeert de politie nadat de vrouw zondag tijdens een verhoor tegenstrijdige verklaringen aflegde.

Bovendien bleek uit onderzoek dat de vrouw zeer waarschijnlijk vrijwillig van zondag tot vrijdag bij de 22-jarige Nijmegenaar heeft gelogeerd. De man, die sinds vrijdag in de cel zat, is vrijgelaten. Dat heeft een woordvoerster van de Nijmeegse politie vanavond laten weten.

Een arrestatie-eenheid van de politie maakte vrijdagavond een einde aan de zogenaamde gijzeling, nadat de vrouw de politie telefonisch met een heel aannemelijk verhaal had gealarmeerd. Zij zou sinds zondagavond vastgehouden worden door haar ex-vriend, die haar tot vrijdag meermalen bedreigd, mishandeld en verkracht had. De politie nam de hulpvraag heel serieus en viel de woning binnen.

Volgens de politiewoordvoerster heeft het stel vrijdag waarschijnlijk ruzie gekregen, waarna de Nijmeegse uit wraak de politie belde. Ze was zo overstuur dat de politie haar pas zondagmiddag uitvoerig kon horen over de gebeurtenissen. Daaruit bleek dat de Nijmegenaar geen enkel strafbaar feit te verwijten viel. De politie besluit maandag of er nadere stappen worden ondernomen tegen de vrouw, die een grote politiemacht op de been heeft gebracht.

Vervolg op Charlie's Angels

De succesvolle bioscoopfilm Charlie's Angels, een verfilming van de gelijknamikge populaire televisieserie, krijgt een vervolg. Het tweede deel zal zeer waarschijnlijk opnieuw de dames Cameron Diaz, Lucy Liu en Drew Barrymore in de hoofdrollen krijgen.

Dat heeft de regisseur van Charlie's Angels, Joseph McGinty Nichol, gezegd tegen het Britse showbizzpersbureau WENN.

De eerste fim was wereldwijd een enorm succes. Hoe het verhaal van het tweede deel gaat lopen is nog niet bekend.

De film moet in de zomer van 2003 uitkomen.

Backstreet Boy jarenlang verslaafd

Backstreet Boy AJ heeft onlangs toegegeven dat hij jarenlang verslaafd is geweest aan de alcohol. Naar eigen zeggen bracht hij regelmatig nachten door op een eenzame hotelkamer, met een fles whiskey op het nachtkastje.

"Mijn leven was een puinhoop. Na een optreden ging ik altijd als eerste weg, om me vervolgens op te sluiten in een kamer met een fles drank," aldus het tieneridool.

Inmiddels is de zanger zich bewust van de 'foute' periode. "Op een goed moment werd ik kwaad op mezelf en sindsdien ben ik weer helemaal de oude", aldus AJ.

Meer muziek op Napster

Muziekuitwisseldienst Napster heeft nieuwe software gelanceerd. Gebruikers zijn hiermee in staat veel nummers te downloaden die eerder dit jaar werden geblokkeerd, nadat de rechter de internetdienst had gedwongen auteursrechtelijk beschermde muziek te filteren.

Het Amerikaanse bedrijf heeft nieuwe software op de site geplaatst waarmee gebruikers beter kunnen bepalen welke nummers daadwerkelijk geblokkeerd horen te zijn en welke niet. Hierdoor is het mogelijk de niet-auteursrechtelijk beschermde liedjes uit te wisselen die door eerdere softwareversies ten onrechte toch werden geblokkeerd.

De belangstelling voor Napster liep enorm terug na het afsluiten van honderdduizenden autersrechtelijk beschermde muziekbestanden.

Hockeyers verliezen van Duitsland

De Nederlandse hockeyers hebben de toernooiwinst in Hamburg aan gastheer Duitsland moeten laten. Oranje verloor zondag het slotduel met 4-2 van de Duitsers. Na de eerste helft stond het 1-1.
Het team van bondscoach Joost Bellaart eindigde in het vierlandentoernooi als derde. Oranje verzamelde evenveel punten als nummer twee Pakistan, vier. Zuid-Korea, in de olympische finale door Oranje verslagen, eindigde door drie nederlagen als vierde en laatste.

Met gemengde gevoelens keerde Joost Bellaart zondagavond vanuit Hamburg terug naar huis. De bondscoach van het Nederlands mannenhockeyteam was dik tevreden over het spel van zijn manschappen bij het vierlandentoernooi. Maar meer dan de derde plaats zat er niet in.

Oranje speelde vrijdag in Duitsland gelijk tegen Pakistan (2-2), won zaterdag van olympisch finalist Zuid-Korea (6-3) en verloor zondag met 2-4 van het gastland, dat zonder puntverlies het toernooi afsloot.

,,We hebben het beste hockey van het toernooi gespeeld'', concludeerde Bellaart zonder schroom. ,,Maar dat klinkt natuurlijk wel een beetje gek als je slechts op de derde plaats eindigt. Toch is het zo. Vooral tegen Duitsland hebben we zeer goed gespeeld, vind ik. Wij hebben alleen de kansen niet benut en zij wel. Daarin zullen we echt zorgvuldiger moeten worden.''

Bellaart, die in april in Eindhoven debuteerde als bondscoach met een nederlaag tegen ook al de Duitse ploeg (2-3), liet in Hamburg sterspeler Teun de Nooijer als centrale middenvelder spelen. Aanvoerder Jeroen Delmee zakte weer terug naar de achterhoede, waar hij met libero Erik Jazet een bij Oranje inmiddels vertrouwd duo vormde in het hart van de defensie. Marten Eikelboom speelde in Duitsland als diepe spits, met De Nooijer er vaak kort achter.

,,Met deze taktische variant gaan we zeker verder'', zei Bellaart, die komende week nog een drietal oefeinterlands in eigen land afwerkt tegen Pakistan. ,,Offensief zijn de mogelijkheden groot, omdat Teun en Marten elkaar uitstekend aanvoelen en aanvullen. Maar verdedigend zullen we hier en daar nog moeten sleutelen, om het offensieve spel van Teun adequaat op te vangen.''

Belgacom onderzoekt fusie met KPN

Het Belgische telecombedrijf Belgacom onderzoekt de mogelijkheid van samengaan met de Nederlandse branchegenoot KPN. Dat heeft topman J. Goossens zondag voor de Belgische televisie gezegd.
Goossens suggereerde dat zijn bedrijf de komende maanden zal besluiten om met een grotere partner in Europa te fuseren. ,,Ik hoop dat wij onze aandeelhouders en ons personeel daarover de komende weken of maanden mededelingen kunnen doen'', aldus Goossens.

Belgacom denkt dan niet alleen aan KPN maar onderzoekt ook andere mogelijkheden, zei Goossens. Het zou dan gaan om Deutsche Telekom.

Donderdag kreeg het aandeel KPN na weken van gestage daling op de Amsterdamse effectenbeurs een impuls door berichten in de Belgische krant Echo dat het bedrijf fusiebesprekingen zou voeren met Belgacom. ,,Dat is inderdaad een van de partners waarmee we in gesprek zijn'', reageerde KPN.

Belgacom is een van de kleinere telecombedrijven in Europa. Het is voor 50,1 procent in handen van de Belgische staat en voor 49,9 procent van een consortium onder leiding van de Amerikaanse operator SBC. De komende tijd bekijkt de Belgische regering of het haar belang verder terugbrengt.

Belgacom staat er financieel aanzienlijk gezonder voor dan KPN dat mede door de aanschaf van dure licenties voor de nieuwste generatie mobiele telefonie zweet onder een schuldenlast van ruim 20 miljard euro. Eind vorig jaar bedroeg die van Belgacom 852 miljoen euro.

Volgens Goossens is het ,,nu of nooit'' om van deze bijzondere situatie te profiteren. Maar zijn bedrijf heeft geen haast bij de zoektocht, hoewel Goossens de toekomst wel in de armen van een Europese partner ziet. ,,Ik geloof niet dat wij in ons eentje kunnen overleven.''

Parkpop: 400.000 bezoekers naar Zuiderpark

In het Haagse Zuiderpark is Parkpop in volle gang. De organisatie schat het aantal bezoeker op meer dan 375.000. Op de twee podia treden onder andere Ilse de Lange op, de Amerikaanse band Venicede en d.j.'s Wipneus en Pim.
Veel problemen zijn er niet in het Zuiderpark. Een enkeling viel flauw door de hitte, maar de EHBO heeft nog maar 100 tot 150 klanten gehad. Dat waren vooral mensen die op het dance-podium blaren hadden opgelopen.

Het dancegedeelte van Parkpop is dit jaar aanzienlijk uitgebreid. Vorig jaar bleek dit deel van het festivalterrein erg populair bij de Parkpopbezoekers. De bungy jump is ook geprolongeerd na gebleken succes.

Anouk sluit het festival vanavond af. Het optreden van de Reggae-formatie Luciano is geschrapt.

Vulkaan barst uit op Filipijnen

Na enige weken van gerommel is vandaag de vulkaan Mont Mayon in de Filipijnen op spectaculaire wijze tot uitbarsting gekomen.

Ondanks dat de uitbarsting werd omschreven als "ongevaarlijk", vluchtten ca. 7000 omwonenden uit een gebied van 8 kilometer rondom de vulkaan naar veiliger oorden.

De uitbarsting maakte geen directe slachtoffers. Wel overleed een oudere vrouw aan een hartaanval van de schrik.

Vulkaan Mount Mayon barstte voor het laatst uit in februari 2000.

Trein botst op auto: één dode

Afgelopen nacht is op een Sliedrechtse spoorwegovergang een personenauto onder een trein gereden. Daarbij is één inzittende om het leven gekomen. De twee anderen zijn met brandwonden opgenomen in ziekenhuizen in Dordrecht en Rotterdam.

Volgens een politiewoordvoerder gebeurde het ongeluk kort na middernacht op de onbewaakte overgang aan de Zwijnskade. De auto reed de spoorbaan over waarop hij geraakt werd door de trein uit Geldermalsen. De auto, met daarin drie mannen, vloog direct in brand.

De passagiers in de trein raakten niet gewond. Wel zijn zij opgevangen door medewerkers van Slachtofferhulp.

Het treinverkeer tussen Geldermalsen en Dordrecht is voorlopig gestremd. De toedracht van het ongeluk is niet bekend.

Een week lang opgesloten in woning

Een 21-jarige vrouw uit Nijmegen is bijna een week door haar ex-vriend opgesloten geweest in een woning in diezelfde plaats. In die tijd bedreigde, mishandelde en verkrachtte de 22-jarige man zijn ex-vriendin.

Een arrestatie-eenheid van de politie maakte vrijdagmiddag een einde aan de gijzeling, en rekende de Nijmegenaar in.

De vrouw kwam haar ex-vriend vorige week zondagavond tegen. Hij bedreigde haar en dwong haar om in een auto te stappen. Hij nam haar mee naar een woning, waar hij haar dwong haar familie te bellen zodat die niet naar haar zouden gaan zoeken. Daarna sloot de Nijmegenaar de vrouw volgens haar verklaring op. Ze is regelmatig mishandeld en verkracht, aldus haar aangifte.

De Nijmeegse zag vrijdagmiddag kans in een onbewaakt ogenblik de politie te bellen. Die nam de zaak heel serieus en stelde een arrestatieteam samen. Het team viel de woning binnen en hield de man aan.

De politie is volgens een woordvoerster bezig met een uitgebreid onderzoek.

Aardbeving levert 200 schademeldingen op

De regionale alarmcentrale in Maastricht heeft na de aardbevingen van zaterdagochtend bijna 200 meldingen van schade ontvangen. Het epicentrum van de drie bevingen,van 3,2 tot 3,9 op de schaal van Richter, lag bij Voerendaal.

De brandweer rukte vooral in Heerlen en Voerendaal uit, met name om schoorstenen die ontzet waren, te verwijderen. De kerk van Meezenbroek in Heerlen liep schade op. Het stucwerk van het plafond en de muren kwam omlaag.

Een persoon is gewond geraakt bij een sprong uit het raam. De brandweer denkt in de loop van maandag overzicht te hebben over alle schademeldingen.

Storing stremt treinen Rotterdam-Dordrecht

Tussen Rotterdam en Dordrecht reden vanmiddag vrijwel geen treinen door een storing in de meldsystemen van de Willemspoorttunnel. Het Rotterdamse vervoersbedrijf RET zette extra trams en metro's in voor de reizigers.

Ook door gebrek aan personeel vielen vandaag, net als gisteren, treinen uit. De NS zegt dat er geen verband is met het omstreden nieuwe dienstrooster.
Uit cijfers van de NS bleek gisteren al dat er de laatste weken meer treinen uitvallen dan voor de invoering van het 'rondje om de kerk'. Maar de NS wijt dat aan externe factoren zoals een breuk in de bovenleiding en een treinbotsing.

Inmiddels is de storing opgelost en kunnen de treinen weer ongehinderd door.

F1: Uitslag Grand Prix van Europa

The Foxman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Michael Schumacher heeft de Grand Prix van Europa op zijn naam geschreven. De Duitser wist de race, die op de Nürbürgring verreden werd, te winnen voor Juan-Pablo Montoya. Derde werd David Coulthard die door een goede pitstopstrategie van het McLaren team een podium haalde.

Vierde werd Ralf Schumacher nadat hij op een tweede positie liggend een stop en go penalty kreeg omdat hij tijdens het uitrijden van de pitstraat over de witte lijn gegaan was.

Voor Jos Verstappen was het resultaat minder. Vanaf een negentiende plaats startend had de Nederlander wederom een goede start en wist in de eerste ronde vijf mensen in te halen. Echter, in de race kon hij niet verder omhoog klimmen en bleef op een veertiende positie steken. Met nog enkele ronden te gaan viel de wagen van de Hollander volledig stil en viel hij wederom met de finish in het verschiet uit.

Geen motoren van Asiatech meer voor Arrows

The Foxman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Na de warming up deze morgen is bekend gemaakt dat de samenwerking tussen Arrows en Asiatech aan het einde van dit jaar stopt. De aandeelhouders van het Aziatische bedrijf heeft dit aan Arrows verteld. Dit was eigenlijk al geen verrassing meer omdat Jos Verstappen gisteren al onthulde met een nieuwe motor te zullen rijden volgend jaar.

De Asiatech motor blijkt dit jaar enorm betrouwbaar te zijn maar komt veel snelheid te kort. De motor is een doorontwikkeling van de Peugeot motor waar Prost vorig jaar mee reed.

Het is nog niet duidelijk met wel motor Arrows volgend jaar zal rijden. Volgens geruchten zal het of een Ferrari motor zijn of een Ford-Cosworth motor die nu in de Jagaur ligt. Volgens de geruchten is het wel bekend wie Asiatech volgend jaar van motoren zal voorzien. Prost lijkt de grootste kandidaat aangezien het team de Ferrari motoren te duur vind.

"Vliegtuigramp Egypte was zelfmoord"

Egyptische deskundigen die de ramp met de Boeing van Egyptair in 1999 hebben onderzocht, menen dat het ongeluk mogelijk een zelfmoordaanslag is geweest van de co-piloot.

Alle 217 inzittenden kwamen om het leven toen de Boeing in zee stortte bij Massachusetts. De oorzaak van het ongeluk is nooit echt duidelijk geworden. Maar nu blijkt uit gesprekken die door Amerikaanse inlichtingendiensten zijn opgevangen, dat de Egyptische deskundigen hebben toegegeven dat zelfmoord de oorzaak van de ramp was.

De Egyptische autoriteiten hebben lange tijd ontkend dat de schuld van het ongeluk bij de bemanning lag.

Eerder deze maand zei James Hall van de National Transportation Safety Board dat het niet mogelijk is dat de ramp is ontstaan vanwege een technische fout. Het moet volgens hem wel door iemand in de cockpit zijn veroorzaakt.

Melkunie melk bevat teveel peniciline

Tijdens een kwaliteitscontrole is gebleken dat sommige melk van fabrikant Melkunie een teveel aan peniciline bevat. Consumptie van deze melk levert geen gevaar op voor de gezondheid, wel kunnen mensen met een overgevoeligheid voor penicilline last krijgen van huiduitslag.

De controle heeft uitgewezen dat er in de melk 8 tot 30 deeltjes penicilline per miljard zitten. Dat mogen er hooguit 4 zijn. Ter vergelijking: in een capsule penicilline zit een miljoen deeltjes per miljard.

Het is onbekend hoeveel partijen melk zijn besmet. De penicilline is per abuis bij een melkveehouder in de melktank terechtgekomen.

Melkunie heeft een telefoonlijn geopend voor consumenten met vragen over hun melk. Via 0800-0230389 kan meer informatie worden verkregen over welke melk eventueel besmet is. Consumenten kunnen hun geld terugvragen.

Doden door zware aardbeving in Peru

Een zware aardbeving bij de kust van Peru heeft zaterdag aan zeker 47 mensen het leven gekost en bij ruim 550 mensen verwondingen opgeleverd. Een Amerikaanse Geological Survey (USGS) meette de beving een kracht van 7,9 op de schaal van Richter.

Volgens het Rode Kruis zijn er onder de slachtoffers twee kinderen. De verwachting is dat het dodental nog verder zal oplopen. Doordat de telefoonverbindingen grotendeels zijn verstoord is het nog moeilijk om exacte gegevens over het aantal doden en gewonden te achterhalen.

Het epicentrum van de beving lag nabij de stad Ocana, ongeveer 950 kilometer ten zuiden van Lima. De provincies Moquegua en Arequipa zijn het zwaarst getroffen. De Peruaanse president Valentin Paniagua zal waarschijnlijk vandaag een bezoek aan het getroffen gebied brengen. Zijn onlangs gekozen opvolger Alejandro Toledo heeft een reis naar de Verenigde Staten uitgesteld uit solidariteit voor de getroffenen.

In de provinciehoofdstad Arequipa, de tweede stad van het land, heeft de burgemeester de noodtoestand afgekondigd. Veel mensen raakten in paniek door de beving, die veel huizen en wegen heeft verwoest. Veel inwoners hebben zich op straat verzameld, op zoek naar een plaats waar ze de nacht kunnen doorbrengen.

Naast Peru zijn ook de de Zuid-Amerikaanse buurlanden Bolivia en Chili opgeschrikt door de aardschok, die rond 22.30 uur Nederlandse tijd plaatsvond.

De beving is de zwaarste in Peru sinds mei 1970, toen één van dezelfde kracht aan 70.000 mensen het leven kostte en ongeveer 600.000 mensen dakloos maakte.

Jongen (13) onderuit bij ruzie met 5 meiden

Een 13 jarige jongen zal een ruzie bij een speelvijver in Purmerend met vijf meiden nog wel een tijdje heugen.

De jongen kreeg oneningheid met de vijf meiden bij het water waarop kinderen met bootjes vaak spelevaren. Uiteindelijk werd een van de dames het zo zat dat ze de jongen een klap met een peddel tegen zijn hoofd verkocht.

Volgens omstanders was de jongen even buiten westen en enige tijd niet aanspreekbaar. Een inderhaast opgetrommelde ambulance kon de jongen ter plaatse behandelen.
De politie zal de zaak verder onderzoeken.

Scholiere verzon verhaal sexuele intimidatie

Een docent van het Bonhoeffer College uit Castricum, die door een leerling was beschuldigd van seksuele intimidatie, mag maandag weer voor de klas.

De leerling heeft tegenover de politie bekend dat de klacht is verzonnen. Dat heeft rector J. van Waarden vrijdagavond bekendgemaakt.
Het bestuur van de scholengemeenschap voor mavo, havo en vwo had de docent eind mei, toen de klacht binnenkwam, tijdelijk van zijn taken ontheven. De klacht werd volgens de wettelijke meldplicht doorgegeven aan de Landelijke Klachten Commissie en de politie. Rector De Waal is blij voor de docent en voor zijn school. "Maar waarom de leerling het verhaal heeft verzonnen, weet ik niet."

Het bestuur van de school moet nu een beslissing nemen over de leerling, die de afgelopen weken de lessen gewoon volgde. "Deze leerling kan niet zomaar weer in de klas van de, onterecht beschuldigde, leraar gaan zitten", aldus De Waal.

Clapton weer in het huwelijksbootje

De 57-jarige zanger Eric Clapton stapt in september in het huwelijksbootje met Melia McEnery. De Britse artiest vroeg zijn 32 jaar jongere vriendin afgelopen vaderdag ten huwelijk nadat hij toestemming had gevraagd aan haar vader.
McEnery (25) die hem een dag eerder een dochter had geschonken, huilde van vreugde en zei onmiddellijk ja.

Clapton, bekend van de nummers Layla en Tears in Heaven, is ooit een keer eerder getrouwd geweest. Met zijn eerste vrouw kreeg hij een zoontje, Conor, dat in 1991 op vierjarige leeftijd overleed na een val uit een wolkenkrabber in New York. Naar aanleiding hiervan schreef hij destijds het hierboven genoemde nummer Tears in Heaven.

Stalker dreigt door te gaan bij straf

Het lastigvallen en bedreigen van zijn fysiotherapeute komt B. van H. (43) uit Alkmaar op een gevangenisstraf van acht weken waarvan de helft voorwaardelijk te staan. De man was in oktober onder behandeling voor klachten aan zijn arm en schouder. Hij vond zijn fysiotherapeute 'een leuke meid' en liet dat haar weten ook. De vrouw ging echter niet op zijn avances in.

molotov cocktail

Toen ze later aankondigde, dat een mannelijke collega de behandeling zou overnemen, was Van H. het daar niet mee eens. Hij wilde geen vent aan zijn lijf. De man achterhaalde het telefoonnummer van de vrouw en belde haar diverse keren in de nachtelijke uren op. Ook volgde hij haar naar haar woning. En hij voegde de vrouw toe, dat hij haar met zijn auto met fiets en al van de weg zou rijden. Ook kondigde hij aan een molotov-cocktail in haar woning te zullen gooien. Recentelijk bleek het voordeurslot van de woning onklaar gemaakt te zijn, waardoor de bewoonster het huis niet binnenkon.
Tegenover de politie deed Van H. zijn opmerking over de molotov-cocktail af als een geintje.

nieuwe bedreigingen

De verdachte heeft de vrouw inmiddels laten weten, dat hij haar zou komen opzoeken als de politierechter hem een boete zou opleggen. De nieuwe bedreigingen zullen tot een nieuwe strafzaak leiden, zo liet de officier van justitie weten aan Van H.'s advocate B. Roodveldt. De man zelf was mede op advies van zijn raadsvrouwe niet verschenen en werd bij verstek veroordeeld.

Aanslag op GamePoint kantoor

zzenk had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Jimmy van der Have, hoofdredacteur van Gamers.nl had een zware dag gisteren.
Een lafhartige aanslag heeft de feestvreugde die heerste omtrent Jimmy's nieuwe Jeep totaal weggevaagd.

Nog onbekende lieden hebben Jimmy's jeep in brand gestoken.
Een medewerker van GamePoint heeft dit drama vastgelegd op video, in de hoop om bewijsmateriaal te vergaren.
Een woordvoerder van de politie vermoedt brandstichting.

De medewerkers van de Gamers.nl-crew vinden dit een misselijkmakende daad en zij hopen dat de verantwoordelijke(n) dan ook snel gepakt worden. Een vertegenwoordiger van GamePoint was niet bereikbaar voor commentaar.


Film - Benodigde DivX codec

Lisa Marie Presley wil Graceland sluiten

Lisa Marie Presley, de dochter van Elvis, wil het landgoed Graceland niet langer openstellen voor publiek. Dochter Presley zou het oude huis van Elvis willen omdopen tot een liefdesnestje voor haar en haar nieuwe vriend, acteur Nicolas Cage.

verwende sterren

Een woordvoerder van Graceland Enterprises is woedend. In de Britse krant Daily Star zegt hij dat het sluiten van het landgoed, waar Elvis ligt begraven, 'buiten proporties' is. "Alleen om twee rijke, verwende sterren te behagen, zouden de Elvis-fans worden afgesneden van de mooiste gedenkplek van hun idool."

Sinds de dood van The King in 1977 trekt zijn rock 'n' roll-paleis in Memphis jaarlijks duizenden fans uit de hele wereld.

Vrouw smijt spaargeld weg uit woede

Een Engelse vrouw die dacht dat haar aanstaande echtgenoot naar Turkije was gereisd wegens een andere vrouw, heeft 310.000 gulden aan spaargeld van de man in een kanaal gesmeten.

De vrouw had al acht jaar een relatie met het heerschap, toen hij naar Turkije ging om te herstellen van een beenbreuk. Een broer van de vrouw vertelde haar dat hij was weggegaan om te trouwen. Daarop sloegen de stoppen door. De vrouw opende de kluis van haar vriend, griste er een koffertje uit en smeet het in het water. Het stel is niet langer bij elkaar en het geld nog steeds foetsie.

Weer uitval van treinen bij de NS

Door gebrek aan personeel zijn vandaag opnieuw treinen uitgevallen. Het betrof de trajecten Amsterdam-Lelystad en Utrecht-Leiden. Gisteren moest de NS tussen Rotterdam en Leiden en Amsterdam en Zandvoort vanwege veel ziekmeldingen noodgedwongen treinen stil laten staan.
De problemen hebben niets te maken met het nieuwe rooster, meldt de NS: "De rek is er een beetje uit bij het personeel."

In de eerste week van het rooster reed 71,3% van de treinen op tijd, waar 88% het streven is. De NS wijst erop dat een nieuw rooster aanvangsproblemen geeft, en dat de treinbotsing in Utrecht én een stroomstoring van invloed waren.

Groene hondjes geboren in Spanje

Een hond heeft in een bergdorp in de Spaanse Pyreneeën twee groenkleurige puppy's ter wereld gebracht. Hoewel het fenomeen haast onverklaarbaar is, kan het te maken hebben met de kleur van het vruchtwater van de moederhond, zei dierenarts Alejandro Asensio zaterdag.

De hond Dida, die in het plaatsje Ardanue nabij Huesca leeft, heeft al eens eerder groene babyhondjes gebaard. Na drie maanden is het vel van de puppy's toen wit geworden.

Wetenschappers van de universiteit van Zaragoza hebben het bijzondere fenomeen onderzocht, maar konden geen verklaring vinden. Dida en haar baasjes zijn overigens de enige inwoners van het dorpje Ardanue.

Demonstratie tegen misbruik Hindu symbolen

Een paar honderd Hindoes demonstreren aanstaande woensdag in Den Haag tegen het misbruik van Hindu symbolen.

De organisatie denkt dat 2,5 duizend mensen naar Den Haag zullen komen. Met de actie willen de Hindoes duidelijk maken dat ze het niet eens zijn met de afbeeldingen van bijvoorbeeld de Godheid Shiva op asbakken, badslippers en pornografisch materiaal. Volgens een organisator is dat een aanval op het geloof. De demonstranten bieden aanstaande woensdag 23 duizend handtekeningen aan aan de voorzitter van de Vaste Kamercommissie Biesheuvel.

Brand in stadion FC Twente

Een brand in een technische ruimte van het voetbalstadion van FC Twente heeft forse schade aangericht. Naast skyboxen en tribunestoelen raakte ook de kapconstructie beschadigd en liepen kantoren in het stadion aanzienlijke waterschade op.

Volgens de brandweer van Enschede ontstond het vuur in een technische installatie. Brandstichting wordt voorlopig uitgesloten, de schade bedraagt volgens eerste schattingen enkele tonnen en mogelijk zelfs enige miljoenen guldens. De brand is inmiddels onder controle.
Laatste reviews en specials
review
Kingdom of the Planet of the Apes laat zien dat de franchise springlevend is
special
VrijMiBabes #209 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1270
review
Erazer Beast X40
special
Random Pics van de Dag #1269
special
Random Pics van de Dag #1268
©FOK.nl e.a.