Nijmeegse verzon gijzeling

De 21-jarige Nijmeegse vrouw die volgens dit bericht een week lang opgesloten zou zijn door haar ex-vriend, heeft het hele verhaal waarschijnlijk verzonnen. Dat concludeert de politie nadat de vrouw zondag tijdens een verhoor tegenstrijdige verklaringen aflegde.

Bovendien bleek uit onderzoek dat de vrouw zeer waarschijnlijk vrijwillig van zondag tot vrijdag bij de 22-jarige Nijmegenaar heeft gelogeerd. De man, die sinds vrijdag in de cel zat, is vrijgelaten. Dat heeft een woordvoerster van de Nijmeegse politie vanavond laten weten.

Een arrestatie-eenheid van de politie maakte vrijdagavond een einde aan de zogenaamde gijzeling, nadat de vrouw de politie telefonisch met een heel aannemelijk verhaal had gealarmeerd. Zij zou sinds zondagavond vastgehouden worden door haar ex-vriend, die haar tot vrijdag meermalen bedreigd, mishandeld en verkracht had. De politie nam de hulpvraag heel serieus en viel de woning binnen.

Volgens de politiewoordvoerster heeft het stel vrijdag waarschijnlijk ruzie gekregen, waarna de Nijmeegse uit wraak de politie belde. Ze was zo overstuur dat de politie haar pas zondagmiddag uitvoerig kon horen over de gebeurtenissen. Daaruit bleek dat de Nijmegenaar geen enkel strafbaar feit te verwijten viel. De politie besluit maandag of er nadere stappen worden ondernomen tegen de vrouw, die een grote politiemacht op de been heeft gebracht.