Admirals niet naar de World Bowl

American Football team Amsterdam Admirals heeft het in de tiende en laatste wedstrijd van de competitie 2001 van de NFL Europe niet gered. De ploeg van coach Bart Andrus ging zondagavond in de ArenA met 28-34 onderuit tegen Berlin Thunder.

De wedstrijd was beslissend voor een finaleplaats in de World Bowl, volgende week zaterdag in de Arena. De ploeg uit Berlijn wordt door de winst van vanavond volgende week de tegenstander van Barcelona Dragons, die zich al eerder plaatste.

In het eerste kwart vanavond ging het meteen fout met de Admirals. De achterstand van 0-10 kon de thuisploeg daarna niet meer goedmaken. De ploeg van Andrus was in het tweede (7-7), derde (14-10) en vierde kwart (7-7) evenwel veel beter opgewassen tegen de Duitse druk.

Uitblinker was quarterback Jonathan Quinn van Berlijn, die met vier touchdownpasses een groot aandeel had in de overwinning. Voor de Admirals was het dit seizoen de eerste nederlaag in eigen huis. De ploeg van Andrus bleef steken op vier overwinningen, goed voor de vijfde plaats in het eindklassement van de NFL Europe League.

Meer over de Amsterdam Admirals vind je op NFLeurope.com.