Slachtoffer blijkt verdachte

woudy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De man die dinsdag 2 kilometer op de motorkap van een auto door Rotterdam werd meegesleurd en zwaargewond in het ziekenhuis belandde, is niet langer het slachtoffer van een poging tot doodslag. De man wilde wellicht de bestuurder beroven.

,,Het slachtoffer is nu verdachte en de verdachte het slachtoffer'', betitelt de politie in Rotterdam het curieuze voorval. Bovendien is het een verdachte die spoorloos is, omdat de man uit Dordrecht is verdwenen uit het ziekenhuis. Hij blijkt zijn zware verwondingen te hebben gesimuleerd.

De politie heeft dinsdagmiddag de 49-jarige automobilist uit Rotterdam vrijgelaten. Hij vertelde dat de man uit Dordrecht hem had willen beroven en dat hij een stomp in zijn gezicht had gekregen. In paniek was de man in zijn auto gesprongen en op de vlucht gegaan.

De berover sprong echter zelf op de motorkap en klampte zich vast aan de auto. Tijdens de autorit was de Rotterdammer enkele keren gestopt, maar de Dordtenaar weigerde van de motorkap af te gaan. Pas na 2 kilometer sprong de Dordtenaar van de auto af. Vervolgens simuleerde de berover dat hij zwaargewond was. Met een spoedtransport werd hij overgebracht naar het Dijkzigt-ziekenhuis.

Toen politiemensen daar dinsdagmiddag gingen kijken om verhaal te halen, was de zogenaamde gewonde echter al verdwenen.