Thatcher windt parlementsleden op

De voormalig premier van Engeland, Margaret Thatcher, mag dan wel niet zo veel publieke invloed meer hebben, ze weet het hoofd van veel parlementsleden nog steeds op hol te brengen.

Een universitair onderzoek naar wat parlementsleden het meest opwond wees uit dat de "Iron lady" meer succes had dan plaatjes van een half-naakte vrouw of een lesbische koppel. De MP's (Members of Parliament) werden met een zogenaamde "arousal monitor" verbonden waarna ze allerlei opwindende plaatjes te zien kregen, waaronder die van tv-presentatrice Denise van Outen, van twee kussende vrouwen, een half-naakte man, een chirurgenmes en van de ex-premier.
Bij 80% van de getesten bracht Maggie de meeste opwinding teweeg." Mensen van de straat reageren meestal het heftigst op schaars gelede mannen en vrouwen, terwijl de MP's het sterkst reageerden op Thatcher", aldus Dr Kathy Sykes, die aan het onderzoek meewerkte. "Geen enkel parlementslid gaf aan sexueel opgewonden te raken van Thatcher. Maar ik vermoed dat het ook niet echt iets is dat je toegeeft, nietwaar?" Sykes verklaarde verder dat de monitor emoties mat, waaronder opwinding, angst, walging en lust. Een labour-afgevaardige verklaarde dat ze buiten zinnen raakte toen de foto van Thatcher voorbij kwam.

Onder "het gewone volk" ontlokte presentatrice Van Outen de heftigste reacties. Geen van beide groepen vertoonde enige interesse voor een afbeelding van de huidige premier Tony Blair.