FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 5 juni 2000

Tsjernobyl sluit eindelijk

's Werelds meest beruchte kernreactor, Tsjernobyl, gaat 15 december definitief dicht. Dit maakte de Oekraïnse president Koetsjma bekend tijdens een bezoek van president Clinton aan de regio. Clinton beloofde 78 miljoen dollar vrij te maken om de veiligheid van de reactor te verbeteren. In de centrale vond in 1986 het ernstigste kernongeval in de geschiedenis plaats.

Tsja, beter laat dan nooit

17-jarig meisje meermalen verkracht

Een 17-jarig meisje uit Waddinxveen is het afgelopen weekeinde na een discotheekbezoek in Rotterdam door verscheidene mannen verkracht. Dat gebeurde tijdens een autorit van Rotterdam naar Gouda en in een woning in Gouda.

De politie heeft inmiddels zeven verdachten aangehouden, afkomstig uit Gouda, Coevorden en Vlaardingen. Zij konden worden opgepakt na een tip van een getuige die het nummer van de betreffende auto noteerde.

Volgens de politie hadden de mannen en het meisje elkaar ontmoet op een bruiloft "ergens in het midden van het land". Het meisje werd aan het eind van het feestje uitgenodigd om te gaan stappen in Rotterdam. Of het meisje de mannen al eerder kende, is bij de politie vooralsnog onduidelijk.

Castreren die lui.. Wat een klootzakken

Dochter Madonna geweigerd door school

Lourdes, de dochter van Madonna, is door de exclusieve Londense school 'The Lycee' geweigerd als leerling. De reden voor de afwijzing lag in het feit dat het kind geen Frans sprak. Madonna wilde Lourdes naar de Franse school sturen om haar dochter een internationale opleiding te geven.
Volgens een woordvoerder van de school werd het kind geweigerd, omdat ze geen enkele Franse binding zou hebben. Aangezien bijna alle lessen in het Frans worden gegeven is het volgens hem belangrijk dat ze de beginselen van de taal snappen.

Dus geld opent toch niet ALLE deuren

Vertaler 'Mein Kampf' kan acht jaar cel krijgen

De Tsjechische politie heeft maandag bij een inval in een distributiebedrijf 300 exemplaren in beslag genomen van Adolf Hitlers Mein Kampf. Politiewoordvoerster Sona Jindrakova kondigde aan dat het boek ook bij individuele boekverkopers uit roulatie wordt genomen.

Vertaler Michal Zitko, die het boek in maart op de markt bracht, is vorige week beschuldigd van propaganda voor nazistische ideeen en kan tot acht jaar gevangenisstraf worden veroordeeld als hij schuldig wordt bevonden.
Distributeur Pavel Dvorak zei dat hij zal worden verhoord en als getuige zal optreden in het proces tegen Zitko. Er zou hem zelf geen proces te wachten staan.

De eerste druk van Mein Kampf in het Tsjechisch telde 10.000 exemplaren en verkocht zeer goed. De publicatie leidde onmiddellijk tot protesten van Tsjechische joden en antifascistische organisaties.

Leve de vrijheid jongens

Gevangene ontdekt Allahboom

Arne had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een gevangene in een strafinrichting in het Engelse graafschap Lincolnshire heeft de naam van Allah herkent in de takken van een boom. Om de boom te beschermen hebben de Britse gevangenisautoriteiten er een hek omheen gezet, schrijft de Britse krant The Times maandag.

De Arabische letters van de naam Allah zouden zichtbaar zijn in de takken. Een imam heeft bevestigd dat de boom de naam van Allah draagt. Vorig jaar ontdekte een Britse moslimvrouw ook al de naam van Allah in de partjes van een tomaat. Haar huis werd een bedevaartsoord voor moslims die het wonder willen aanschouwen.

Pikante interviews verzonnen

zetabit had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een in Hollywood wonende Zwitserse journalist wist een tijd lang pikante interviews af te nemen van filmsterren. Sharon Stone vertelde hem haar geheime fantasieën, Courtney Love vertelde haar diepste gevoelens en Brad Pitt zou verklaard hebben niet veel tijd te steken in zijn lichaamsverzorging.
Deze interviews haalden de voorpagina's in voornamelijk Europese magazines en de verslaggever had inmiddels al een biografie over Sharon Stone geschreven.

Achteraf blijkt dat de interviewer alle gedetailleerde verhalen uit zijn duim zoog. Hij verdedigt zichzelf nu dat het een "vrije kunstvorm" is en "Het was voor de show".

Hij viel door de mand toen hij het in een zogenaamd interview met Courtney Love wel erg bond maakte. Courtney zou uitspraken gemaakt hebben als "Minotauruses are eating the genitals of the moon" en "There are seagulls on the Riviera, slurping ice-cooled gin and tonics". Dat ging volgens collega's wel erg ver, waarna ze wel eens wilden weten hoe hij zulke interviews voor elkaar kreeg.

Sja, sappige verhaaltjes verkopen wel goed.

Winter...

Beste lezers, deze keer iets anders dan jullie gewend zijn. Zoals jullie wel weten wordt het binnen kort zomer, maar denk eens aan die tijd dat het koud, grijs en somber was: de wintertijd. Ik heb toen een gedicht geschreven. Dus deze keer een gedicht in mijn column.

Winter

In de zomer deden we allemaal leuke dingen
Waar ik nu nog van nageniet.
De warmte en de vrolijkheid,
Het leek of er geen einde aan kwam.

Toen de zomerdagen korter werden,
En de warmte minder heet
Wist ik dat het zover was
Nog even en dan komt de kou.

In de tuin met een bikini
Op het strand onder een parasol
De spinnetjes op de handdoek
En verbranden onder de zon.

Eten en drinken,
Muziek en de bioscoop
Dat waren de dagen,
Dagen waar je alles deed.

De dagen werden korter
De warmte minder heet
En samen met het verdwijnen van de tijd
Verloor ik alle hoop

Nieuwe schoenen kopen, WATERPROOF!
Panty's onder je broek,
Erwtensoep en boerenkool
Wat duurt de winter lang.

Ik mis je zomer.

18 jarige vader doodt baby van 6 weken

Een 18 jarige vader uit Ohio is gearresteerd wegens het doden van zijn eigen zes weken oude kindje.
Jason Ray Franks, de vader van het pasgeboren babytje, verkeerde nog in verwarde toestand toen hij werd gearresteerd.
Donovan Franks werd woensdag naar het ziekenhuis gebracht met verwondingen aan het hoofd. Het kindje werd nog 3 dagen kunstmatig in leven gehouden, maar overleed zaterdagmorgen.

De vader zou het kind ruw door elkaar hebben geschud en heeft het waarschijnlijk met zijn hoofd ergens tegenaan geslagen.

ZIEK!

Prince biedt samples te koop aan

Binnenkort wordt het muzikanten die gebruik maken van samples een stuk gemakkelijker gemaakt.
Prince brengt een cd box uit, die alleen zal bestaan uit samplefragmenten van zijn muziek. Het ‘samplestarterspakket’ moet echter wel een slordige 700 dollar gaan kosten.

De cd-titels: ‘The Human Voice’, ‘Loops & Percussion’, ‘Bass’, ‘Sound FX’, ‘Keyboards’, ‘Guitars’ en ‘Orchestral’.
Op deze manier kunnen producenten de Princemuziek gebruiken zonder copyrightkosten of royalties te betalen.

Zou Prince in geldnood zitten ofzo ?

Trambestuurder weigert hond

JD had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een trambestuurder van het Gemeentelijk Vervoerbedrijf (GVB) in Amsterdam heeft gisteren zijn volle tram op het Rokin in de steek gelaten omdat hij weigerde de vijf maanden oude Hongaarse staander Zsem mee te nemen.

Hondenliefhebber Paul Grünwald (59) en zijn vrouw kregen het in lijn 9 aan de stok met een trambestuurder die weigerde de hond zonder bijbetaling te vervoeren. Sterker nog, de trambestuurder schakelde het speciale calamiteitenteam van het GVB in om het echtpaar uit Diemen en hun kwispelende reisgezel Zsem als zwartrijders uit de tram te plukken.

Grünwald voerde aan dat zijn ov-jaarkaart van de NS die tevens geldig is voor het Amsterdamse stadsvervoer wel degelijk recht geeft op het gratis meenemen van een huisdier. "Maar ja, dat kon ik de bestuurder maar niet duidelijk maken." zegt hij.

Het opgetrommelde OT-team las de kleine lettertjes op de treinkaart echter wél gewoon en kwam tot de slotsom dat de tram inderdaad met hond en baasjes verder moest rijden.
Hierop werd de trambestuurder zo woest dat hij zijn spullen pakte en stampvoetend de tram verliet.

Op het Rokin was inmiddels een hele rits vooral met toeristen gevulde trams aangeschoven, die door de consternatie niet verder konden. Het duurde nog zeker 20 minuten voor er een andere trambestuurder was opgetrommeld die de tramrit uit kon rijden.

Ik heb zo het idee dat de trambestuurder ander werk zal moeten zoeken

Horecapasje

Horeca-ondernemers gaan vergaande maatregelen nemen tegen de toenemende overlast van geweld en discriminatie in het uitgaanscircuit.

Een pasjessysteem, waarbij klanten slechts op vertoon van een geldig toegangsbewijs een café of discotheek binnen kunnen komen, is, zo blijkt uit het rapport, een geschikt middel om agressievelingen buiten de deur te houden.

Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 72 procent van de discotheek- en cafébezoekers zich niet veilig voelt. "Dit zijn verontrustende cijfers", meent Peters. "Het is dan ook de hoogste tijd voor actie."

Volgens hem moeten politie, gemeente en horeca gezamenlijk de strijd aangaan tegen deze problematiek.
"Wij kunnen ons toegangsbeleid wel aanpassen, maar zonder steun van de andere partijen redden we het niet."

De directeur van het Bedrijfschap benadrukt wel dat uitgaansgelegenheden absoluut geen vestingen moeten worden, compleet met detectiepoorten en bewakers. Het pasjessysteem dat vandaag wordt gepresenteerd is volgens hem een doeltreffend middel om de controle te verscherpen.

Wel erkent Peters dat het gevaar bestaat dat je in het uitgaansleven dezelfde situatie krijgt als in de voetbalwereld. Daar kan een gewone toeschouwer zonder clubkaart niet meer spontaan naar een wedstrijd. Als je het gewijzigde toegangsbeleid binnen de horeca op grote schaal introduceert, is ook daar een niet gepland avondje stappen voortaan uitgesloten.

Nou gezallich!

Japanners leven het langst

Japanners hebben met 74,5 jaar de hoogste levensverwachting, zo toont een onderzoek van de WHO (World Health Organisation) aan.
Inwoners van Sierra Leone hebben de laagste levensverwachting: 25,9 jaar. Volgens de WHO scoort Japan het hoogst vanwege het vetarme eten, een goede gezondheidszorg en het weinig voorkomen van hartziekten en longkanker.
Australië staat nummer 2 op de lijst met 73,2 jaar, gevolgd door Frankrijk (73,1) en Zweden (73). Vlak boven hekkensluiter Sierra Leone staan onder andere Nigeria, Malawi, Zambia en Botswana.

De lage levensverwachting in de gebieden ten zuiden van de Sahara komt vooral door de aidsepidemie die daar woedt. Uit het onderzoek van de WHO blijkt verder dat vrouwen in industriële landen ouder worden dan mannen. Dat komt omdat ze beter op hun gezondheid letten, minder roken, beter eten en actiever zijn. In Rusland gaan de mannen gemiddeld tien jaar eerder dood. In Noord-Afrika en het Midden-Oosten is de levensverwachting voor beide seksen even hoog.

Homo's boos op Eminem

Sjeemz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Amerikaanse homo-beweging Gay & Lesbian Alliance Against Defamation (GLAAD) zegt absoluut niet blij te zijn met de teksten op Eminems nieuwe album 'Marshall Mathers LP'. De rapper is niet altijd even subtiel wanneer hij over homo's zingt.

De GLAAD erkent zijn recht op vrije meningsuiting, maar had graag een milde censuur voor het album gezien. Volgens de organisatie kunnen de teksten beïnvloedbare jongeren aanzetten tot zogenaamde 'hate-crimes'. Eminem was niet bereikbaar voor commentaar, maar heeft bij meerdere shows en interviews laten weten niks tegen homoseksuelen te hebben.

80 jarige doodt echtgenote

De 80-jarige Zaandammer die vrijdagochtend na een huwelijk van 51 jaar zijn echtgenote (75) om het leven bracht, kan geen motief geven voor zijn daad. Het drama vond rond vier uur in de nacht plaats in de slaapkamer van het echtpaar uit de Botenmakersstraat. Vrijwel direct daarna alarmeerde de verdachte zelf de politie. Toen de agenten arriveerden, deed de tachtigjarige man ook zelf de deur voor ze open. Hij werd prompt aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Uit sectie op het stoffelijk overschot is inmiddels gebleken dat de vrouw werd gewurgd. De Zaandammer heeft de moord bekend, maar het waarom is nog onduidelijk. Volgens een woordvoerder van de politie verlopen de gesprekken uiterst moeizaam, omdat de verdachte erg ontdaan is. Inmiddels heeft hij bezoek gehad van een psychiater.

Tja, na 51 jaar gezeur zal 't 'm teveel geworden zijn ?

Invasie EK-supporters veel groter

Nederland en België zullen de komende weken overspoeld worden door tienduizenden supporters zonder kaartje. De belangstelling uit vooral Duitsland en Engeland is zo overweldigend, dat de politie verwacht dat er vier- tot vijfmaal zo veel fanskomen dan dat er officieel aan kaarten is verkocht.

Zo worden in Eindhoven op 12 juni bij de wedstrijd Engeland-Portugal, 15.000 extra Engelsen zonder kaartje verwacht en op 20 juni in Rotterdam bij de wedstrijd Portugal-Duitsland even zoveel extra oosterburen zonder zonder toegangsbewijs verwacht.

Als ze het maar gezellig houden


Pamela lapt Tommy erbij

Pamela Anderson heeft ex-man Tommy Lee op 5 mei aangegeven bij de officier van Justitie. Anderson vertelde de officier dat Tommy Lee zijn proeftijd had geschonden door een glas champagne te drinken tijdens oudjaar. Het nuttigen van alcohol was meneer Lee door de rechter ten strengste verboden.

De ex-Baywatch babe heeft zolang gewacht met haar aangifte omdat zij en Tommy in mei voor de zoveelste keer uit elkaar gingen. Lee mocht 5 dagen 'brommen' en zijn proeftijd is verlengd tot 2003.

Volgens mij zijn ze niet als goeie vrienden uit elkaar gegaan .

Inbreker praat met de buren

Een inbreker in het zuid-hollandse Bodegraven heeft ijskoud een omwonende te woord gestaan tijdens zijn inbraak. Toen hem gevraagd werd waarom hij het huis aan het leeghalen was, zei hij dat hij van de eigenaresse de huisraad moest verkopen.

De bewoonster van de woning was haar sleutels drie weken eerder verloren en had de sloten niet laten vervangen. De inbreker kon dus gewoon met de huissleutels binnen komen.

Da's een koelbloedige inbreker en een ow zo domme bewoonster .

Potloodventers voor paleis

De Londense politie heeft afgelopen zaterdag vier antimonarchisten aangehouden, nadat ze vlak bij Buckingham Palace hun broek hadden laten zakken . De actie was het hoogtepunt van een kleine demonstratie van een radicale republikeinse beweging.

Volgens een woordvoerder wilde de demonstranten op deze manier laten zien dat "de monarchie de duurste soap uit de wereldgeschiedenis is".

het is ook een van de langst lopende soaps .

Laatste reviews en specials
review
Blu-ray: Good Boys
review
The Expanse seizoen 4
review
Tokyo Mirage Sessions #FE Encore
special
Wat de volgende Mario Kart kan leren van Mario Kart Tour
review
The Grudge
review
Charlie's Angels
©FOK.nl e.a.