Gedachtenkronkels over de Bus

Ik probeer mij al enige tijd af te vragen hoe dat nu komt. Tijdens BB was ik vanwege omstandigheden niet aan het werk. Had dus alle tijd om mij met de bewoners bezig te houden. Ik stond met ze op en ging met ze naar bed. Was ook heel blij met ze. Wist op dat moment zelf niet van voren hoe ik van achteren leefde; kon de afleiding zo goed gebruiken.
Mijn moeder zei vroeger altijd dat ATWT en the Bolt een beetje haar familie was. Ik heb er altijd om gelachen. Nu begrijp ik wat zij bedoelde, helaas kan ik het haar niet meer vertellen.

Toen het tegen 30 december liep raakte ik wat in de war. Wist niet zo goed wat ik met mijzelf aanmoest. Vond mijzelf terug in vage kroegen, met nog vagere mannen. Helemaal de kluts kwijt.
Met als gevolg dat ik op 30 december een gigantische kater had. Misschien had dit ook iets te maken met de millenniumwisseling. Je verheugt je je hele leven al op die avond; was vast van plan er een “knallend” feest van te maken.
Maar als het dan zover is, en jouw leven bestaat aan het einde van 1999 slechts uit de brokstukken van wat ooit geweest is, dan doet het je allemaal niet zoveel meer.

Maar BB dus wel. Was van plan samen met Catwoman te kijken, maar voelde de huilbuien al aankomen, dus toch maar weer op het laatste moment afgebeld. Streams aan, Nieuwsgroepen aan, Catwoman aan de telefoon. Ophitsend om toch nog even op mijn held te stemmen. Gehuild van opluchting toen het voorbij was. Maar ook een beetje van verdriet. Vanaf 31 december zou ik geen “familie” meer hebben.

Ik dwaal weer eens af. De Bus is dus nix, was nix, en zal ook nooit wat worden. En toch halverwege weer verslaafd. Niet aan het programma zelf; welnee! Gewoon aan Fok! Trillende knieën tijdens DoS-attack, je slaapt nog minder dan tijdens BB, je drinkt af en toe eens een wijntje teveel tijdens het streamen, en steekt zo nu en dan stiekem even een sigaartje op. En voor je het weet is je bioritme volledig naar de maan. Kriebels in je buik, je eet al weken boven je toetsenbord. De 14 kilo die jij tijdens BB was aangekomen, vallen er nu weer zonder moeite af. IRL contact probeer je zoveel mogelijk te vermijden. Als je je toetsenbord uitschudt komt er een hele asbak uitvallen. Je huis is een chaos, planten zijn inmiddels dood. Tijd voor normale dingen heb je niet meer, angstig zoek je naar schone glazen in je keukenkastjes… Zonder resultaat. Afwassen is sinds je Fok!t een probleem geworden, en je vindt het toch echt te gek om als éénpersoonshuishouding een afwasmachine aan te schaffen. Dus beloof je jezelf beterschap: 6 juni ga je weer normaal leven; echt waar!

Gelukkig heeft SBS zelf een noodscenario opgenomen voor dit soort excessen. Ze zetten gewoon de streams 20 uur per dag uit. Hopen daarmee de aanstaande schadeclaims van doorgedraaide streamverslaggevers met dubbele muisarmen te voorkomen. Maar ja wat dan? Je moet toch wat; dus je wijkt uit. In dit geval naast Fok! Nu naar de chatbox die binnen een week na oprichting tot een waar stream-commando-centrum is gepromoveerd. Die heerlijke chatbox waar je nachtenlang naar je beeldscherm zit te grijnzen. Je speelt eens een spelletje Triviant op de box, en af en toe houd je een pittige discussie. Kortom errug gezallich!
De fricandellen zijn altijd op voorraad, Beco-tjes, Wico-tjes, Baco-tjes, je tapt ze met plezier.

Komt nu natuurlijk de vraag; “Wat doen wij na De Bus?” Stoppen wij cold turkey? Nee, dat hoeft niet. We kunnen vast nog wel een tijdje in de ‘rehab’ rondhangen. Of uitwijken naar BBvips, maar ja daar zijn weer geen streams. Ik stel voor om even onze batterijtjes op te laden; de armen wat rust te geven, denek veel en vaak te laten masseren. Boek een vakantie! Laat je laptop thuis en probeer jezelf te behelpen met SMS-jes, en desnoods af en toe een bezoek aan een Internetcafé.

Maar nu; wie gaat er morgen winnen? Je zou het bijna vergeten, want jouw beleving van De Bus heeft allang niets meer met de bussagiers te maken. Maar oké (olé, olé); hier komt mijn visioen over morgen.
Om 16.00 uur worden de streams weggedraaid (als er überhaupt streams zijn geweest). Snolvana poedert haar neus nog even voor de uitzending. Stotterend brengt zij de bekende balkjes in beeld. Het Eurovisie Songfestival gevoel van je jeugd komt weer helemaal naar boven.
Je ziet die balkjes, en je wilt bijna gaan bellen. Maar dat doe je niet; want je hebt die hele bus zonder bellen uitgezeten, en je laat niet verlagen tot de normen van SBS.

Joppie staat buiten met vuurpijlen in hand, en manager naast zich te wachten op zijn vrouw. Esmeralda, Büllent en Bart staan er iets verder naast. Esmee is aan het knallen met Bianca. Eric en Mike hebben ook veel pret. Misschien dat Aziz nog ergens achter een brede bodyguard van Jop verstopt zit. Willeke komt goed in beeld (is speciaal naar de kapper geweest; heeft nu een soort Leco-look). Seki zal er niet zijn. Die heeft het te druk met andere bezigheden zoals de veiling van de wc-bril.

Dan uiteindelijk komt het moment daar. Tessa (in blauw/wit-gestreepte trui) staat natuurlijk op de derde plaats. Het bekende Willem-effect. Mag misschien volgende week nog even in koffietijd, maar kan het voor de rest shaken. Op de tweede plaats staat (heel verrassend) toch Antonette. Heeft inderdaad veel te lang op één gestaan en zal nu (spijtig voor haar) afzakken naar de tweede plaats. Maar goed; zij heeft Joppie al, dus zit geramd met dat knipcafé.

Onbetwiste nummer één is Iwan 2.4. Waar Maurice nog te veel grote ego’s om zich heen vond is voor Iwan de weg vrij. Iwan roept al een hele tijd dat hij toch niet wint, terwijl hij toch eigenlijk beter zou moeten weten. De VCA laat zijn witte ridder niet vallen. Nooit! Belt zich al dagen suf, pijn in vingers van het bellen. En weet je wat het is; ik vind het eigenlijk wel best! Geef hem dat miljoen maar. Open dat feestcafé, maak Iwan CEO en geef Jop een bijbaantje als “artiest”. Karaoke-setje in de hoek, voor noodgevallen (als Eric langs komt).

XXX Sanne