Trambestuurder weigert hond

JD had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een trambestuurder van het Gemeentelijk Vervoerbedrijf (GVB) in Amsterdam heeft gisteren zijn volle tram op het Rokin in de steek gelaten omdat hij weigerde de vijf maanden oude Hongaarse staander Zsem mee te nemen.

Hondenliefhebber Paul Grünwald (59) en zijn vrouw kregen het in lijn 9 aan de stok met een trambestuurder die weigerde de hond zonder bijbetaling te vervoeren. Sterker nog, de trambestuurder schakelde het speciale calamiteitenteam van het GVB in om het echtpaar uit Diemen en hun kwispelende reisgezel Zsem als zwartrijders uit de tram te plukken.

Grünwald voerde aan dat zijn ov-jaarkaart van de NS die tevens geldig is voor het Amsterdamse stadsvervoer wel degelijk recht geeft op het gratis meenemen van een huisdier. "Maar ja, dat kon ik de bestuurder maar niet duidelijk maken." zegt hij.

Het opgetrommelde OT-team las de kleine lettertjes op de treinkaart echter wél gewoon en kwam tot de slotsom dat de tram inderdaad met hond en baasjes verder moest rijden.
Hierop werd de trambestuurder zo woest dat hij zijn spullen pakte en stampvoetend de tram verliet.

Op het Rokin was inmiddels een hele rits vooral met toeristen gevulde trams aangeschoven, die door de consternatie niet verder konden. Het duurde nog zeker 20 minuten voor er een andere trambestuurder was opgetrommeld die de tramrit uit kon rijden.

Ik heb zo het idee dat de trambestuurder ander werk zal moeten zoeken