Vijf gametips voor de maand november

6. Call of Duty: WW2

Op drie november is het weer 'that time of the year': een nieuwe Call of Duty. De veertiende iteratie uit de populaire shooter-serie gaat terug naar de roots: de Tweede Wereldoorlog. Call of Duty: WWII draait om D-Day, de aankomst in Normandië en het oprukken van de geallieerde legers dwars door Europa. Hiermee wil Call of Duty teruggaan naar de wortels van de game en die typische gameplay gebaseerd op teamwerk.

Dit betekent ook dat er een aantal gameplayelementen over de kop gaan. Sledgehammer en Activision willen terug naar de zogenaamde 'boots on the ground'-benadering, zoals we die kennen uit oudere delen. Zo is er geen sprake van health-regen maar zijn spelers afhankelijk van medics. Ook is er geen ongelimiteerde sprintmogelijkheid meer en kunnen spelers in plaats van 'sliden' weer een ouderwetse voorwaartse dolfijnenduik doen om snel dekking te nemen. Vijanden kunnen gespot worden zodat hun silhouette zichtbaar blijft en teamgenoten kunnen naar veiligheid worden gedragen om op te lappen. Spelers verdienen XP waarmee bepaalde skills vrijgespeeld en verbeterd kunnen worden.

Ook krijgt CoD: WW2 een social hub genaamd The Headquarters, die wel wat wegheeft van de Tower in Destiny. Daarnaast is er uiteraard al een zombiemodus bevestigd. Volgens Activision heeft de campaign verder wel degelijk een 'duistere, neerslachtige sfeer'. Zal dit deel weer een schare fans van de oude stempel terug weten te winnen? De tijd zal het leren, en wel vanaf drie november voor Xbox One, PlayStation 4 en pc.