Vijf gametips voor de maand oktober

6. Wolfenstein II: The New Colossus

B.J. Blascowicz krijg je niet zomaar kapot. Dat wisten we natuurlijk al uit de eerdere games in de Wolfenstein-serie, maar Wolfenstein II gaat zijn best doen dat opnieuw te bewijzen. De Amerikaan met Poolse roots speelt wederom de hoofdrol in het vervolg op The New Order, en in dit geval zullen zelfs een coma en een rolstoel hem niet weerhouden om weer een hoop nazi's kapot te knallen.

Wolfenstein II brengt hem terug naar het land waar hij is opgegroeid: de Verenigde Staten. Ondanks de vele slagen die Blaskowicz in Europa heeft gewonnen, waaronder de dood van zijn rivaal "Deathshead", heeft het nazi-rijk zich uit weten te breiden over de oceaan. Blaskowicz ontwaakt tijdens de 'Tweede Amerikaanse Revolutie', waar hij wederom zal samenwerken met het verzet om de nazi's te verdrijven.

Wat we van Wolfenstein II kunnen verwachten is veel actie, bloed, dual-wieldende superwapens en idiote manieren om al het Duitse tuig aan te pakken. Dat is Machine Games heel aardig gelukt in The New Order en The Old Blood, dus is er voor nu weinig twijfel dat Wolfenstein II weer een toppertje gaat worden. Op 27 oktober is het zo ver voor PlayStation 4, Xbox One en pc.