Vijf gametips voor de maand maart

2. The Legend of Zelda: Breath of the Wild

De laatste grote Zelda-game, Skyward Sword, kwam in 2011 uit. Ondertussen zijn we al bijna een hele console-generatie verder zonder Zelda-game. Ons geduld wordt gelukkig (waarschijnlijk) beloond, want Breath of the Wild is Nintendo’s meest ambitieuze game ooit.

Zelda krijgt nu eindelijk een echte open wereld, met alle toeters en bellen. Open-wereld RPGs zijn tegenwoordig niet bepaald zeldzaam, maar dankzij een moderne physics engine lijkt deze Zelda een eigen originele twist te hebben. We hebben zelden een game gezien die zo interactief oogt. Meer recente trailers hebben ons ook verzekerd van dorpjes, gekke personages en een verhaal waarin Zelda natuurlijk een belangrijke rol speelt.

De wereld van Breath of the Wild is gigantisch. Knapper is het feit dat de traditionele Zelda-formule op de schop wordt gegooid. Je gaat niet meer lineair van dungeon naar dungeon, maar mag het helemaal op willekeurige orde doen. Je kunt zelfs vanaf het begin naar de laatste baas lopen, al wordt dat niet aangeraden.

De druk op Breath of the Wild is groot. Het is niet alleen een grote en dure game voor Nintendo, maar het draagt ook zowat de hele Switch line-up in zijn eentje. Het moet eigenlijk Switch-eigenaren nog heel lang zoet houden. Wii U-eigenaren worden gelukkig op 3 maart ook niet vergeten.