FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 1 maart 2017

Vitesse houdt stand en is bekerfinalist

Vitesse staat in de finale van de KNVB Beker. De Gelderlanders nemen het daarin op tegen SC Cambuur of AZ. Een Europees ticket is daarmee binnen handbereik.

Vitesse leunt dit seizoen al veel vaker op Lewis Baker. De Chelsea-huurling bleek ook dit keer onmisbaar voor de Arnhemmers. Dat toonde hij al in de dertiende minuut toen hij met een verdekt schot de bal achter Roy Kortsmit werkte.

Het bleef daarna lang stil. Onder meer Milot Rashica had de 0-2 op zijn schoen, maar de aanvaller mikte bij een opgelegde kans raak. Michel Breuer had Sparta Rotterdam op gelijke hoogte kunnnen koppen, maar ook hij miste zijn kans.

Toen Baker in de 73ste minuut binnenschoot op aangeven van Rashica, leek de wedstrijd gespeeld. Een minuut later werkte Guram Kashia de bal echter in eigen doel. Dat bracht de spanning meteen terug in de wedstrijd.

Sparta zette alles op alles en was in de 81ste minuut al door drie wissels heen. Onder meer Mathias Pogba werd binnen de lijnen gebracht door coach Alex Pastoor. Dat had niet het gewenste effect. Vitesse hield stand en plaatste zich voor de finale.

Vitesse houdt stand en is bekerfinalist (Pro Shots / Kay Int Veen)
Vitesse houdt stand en is bekerfinalist (Pro Shots / Kay Int Veen)

GP van Canada langer op F1-kalender

Goed nieuws voor alle Formule 1-fans, want de Grand Prix van Canada zal nog tot en met 2029 op de kalender staan. De organisatoren van de race op het Circuit Gilles Villeneuve in Montréal hebben hiervoor een contract gesloten met de nieuwe F1-eigenaar Liberty Media.

Racepromotor François Dumontier sprak zijn vreugde uit tegenover Motorsport. "Het is een langlopend contract, wat ons de tijd geeft om de faciliteiten van het circuit te verbeteren. Juist omdat we een nieuw pitgebouw neerzetten, is het belangrijk dat we een contract hebben dat nog lang doorloopt. We kunnen dat nu plannen en beginnen tussen 2018 en 2019 met de constructie."

Voor dit jaar moet het circuit het nog doen met de oude faciliteiten. De kaartverkoop loopt in ieder geval goed, want met Williams-coureur Lance Stroll staat er dit seizoen een Canadees op de grid.

Verbeek: "AZ mag beker niet meer uit handen geven"

De druk is groot bij AZ, dat donderdag in de halve finale van de beker eigenlijk moét winnen van SC Cambuur om weer in positief vaarwater te komen.

"Er staat veel spanning op. Zo zal John van den Brom dat ook voelen", zegt Gertjan Verbeek tegenover De Telegraaf. De oud-trainer van AZ denkt echter niet dat het hachje van Van den Brom op het spel staat. "AZ heeft lang gewacht om het contract met Van den Brom te verlengen, dus dat betekent dat ze er goed over hebben nagedacht."

"Het lijkt me dan ook sterk dat zijn positie nu alweer onder druk staat na een aantal slechte resultaten", vervolgt Verbeek. "Ze hebben tegen Olympique Lyon weliswaar een dik pak slaag gekregen, maar vergeet niet dat het voor een club als AZ een unieke prestatie is dat ze vrij lang op drie fronten hebben meegestreden."

En wat als AZ niet wint van Cambuur? "Rustig blijven en focussen op de volgende doelstelling", aldus Verbeek. "Maar dit mogen ze eigenlijk niet meer uit handen geven. Als je kijkt welke teams er nog over zijn, hebben ze een goede kans om de beker te winnen. En als ze daarin slagen, is iedereen die dikke nederlaag tegen Lyon weer vergeten."

Brawn wil niet-kampioenschapsrace in Formule 1

Ross Brawn wil dat er in de toekomst weer een race op de Formule 1-kalender staat die niet meetelt voor het kampioenschap. Dit zei de directeur Motorsport van de Formule 1 tegen Sky Sports. In die extra race kan geëxperimenteerd worden met allerlei zaken.

De laatste jaren zijn af en toe experimenten gehouden in de Formule 1 om de show te vergroten. Een nieuw kwalificatieformat waarin telkens de langzaamste coureur afviel bleek geen succes te zijn. Om kritiek voor te zijn is voorzichtigheid geboden, zo vindt Brawn . "Als we het format van het raceweekend veranderen moeten we heel zeker weten dat we iets goeds doen. Mijn droom is om eens per jaar een race buiten het kampioenschap om te organiseren, waarin we nieuwe dingen kunnen proberen. Zo kan je variëren met het format, iets testen en het verbeteren. Je kan niet het risico nemen om tijdens een officiële race om het wereldkampioenschap ineens met iets nieuws te komen."

Hij uitte ook voorzichtige kritiek op de regels voor 2017 die beter op een meer rustige manier tot stand hadden moeten komen. "Misschien pakt het goed uit, daar duimen we voor, maar deze reglementswijzigingen zijn een mooi voorbeeld van iets waar de basisprincipes niet goed doorlopen zijn. Als het idee was om een einde te maken aan de dominantie van Mercedes, kan je redeneren dat je hiermee precies het omgekeerde bereikt. Een sterk team met veel middelen kan doorgaans goed omgaan met veranderingen. Het was naïef om te denken dat zoiets Mercedes aan het wankelen zou brengen. Het enige dat het Mercedes gebracht heeft, is misschien wel een voordeel."

Winnende jockey 'valt' meters voor finish van paard

Het leek een mooi dagje paardenrennen te worden op de baan van Ffos Las in Wales. Het ging echter al snel de andere kant op, want gelijk de eerste race van de dag, die van 14.20 uur, kende een wel heel opmerkelijke ontknoping. 

Jockey Gavin Sheehan was op zijn paard Bob Mahler in een fel duel verwikkeld met Adam Wedge, de berijder van Swift Crusador. Na de laatste horde landde Bob Mahler perfect en Sheehan en zijn viervoetige kompaan namen een voorsprong op weg naar de finish.

Enkele meters voor de eindstreep ging het echter fout: Sheehan leek zijn balans te verliezen en om een ernstige val te voorkomen sprong hij van Bob Mahler af. Het paard kwam daardoor niet in de uitslag en Swift Crusador ging als winnaar de boeken in.

Op social media waren de eerste reacties begrijpelijk: was dit een wel heel opvallend staaltje racefixing van Sheehan? Zonder meer informatie van de bookmakers over rare inzetten is dat lastig te zeggen, maar opmerkelijk is het voorval wel. 

Pechtold bedreigd na nepfoto van Wilders

Alexander Pechtold is bedreigd nadat PVV-voorman Geert Wilders een nepfoto van de voorman van D66 had getwitterd. Op die bewerkte foto stond hij te midden van demonstrerende radicale moslims.

Pechtold doet zijn uitspraak in de documentaire 'Wie is Wilders?' die donderdag op het Belgische Canvas wordt uitgezonden. Pechtold zou ,,de dag niet afmaken", stelde de bedreiger. Tegen de bedreiger heeft de D66-leider aangifte gedaan, meldde EenVandaag woensdag.

Pechtold noemde de tweet destijds ophitsend. Ook andere politieke leiders waren niet te spreken over de actie begin vorige maand van Wilders. Premier Mark Rutte noemde het ,,totaal smakeloos".

Pechtold bedreigd na nepfoto van Wilders
Pechtold bedreigd na nepfoto van Wilders (Foto: ANP)

Drie uit drie op WK voor 'Kombinierer' Rydzek

Op het wereldkampioenschap in de noordse sporten heeft Johannes Rydzek zijn derde gouden medaille in de noordse combinatie veroverd. De Duitser was in het Finse Lahti de beste in de wedstrijd met de grote schans en over tien kilometer langlaufen.

De leiding was na het schansspringen in handen van de Oostenrijker Mario Seidl, die op een goede dag een prima langlaufer is. Met 46 seconden voorsprong op landgenoot Wilhelm Denifl begon hij met een prima marge aan de tien kilometer, terwijl de Japanner Akito Watabe enkele seconden later vertrok. François Braud uit Frankrijk en Rydzek startten 65 en 60 seconden na Seidl. Achter hen zaten onder meer de Oostenrijker Bernhard Gruber (+1:16), uittredend wereldkampioen, de Noor Magnus Moan (+1:21), World Cup-kampioen Eric Frenzel uit Duitsland (+1:29) en de Noor Magnus Krog (+1:34) met de Duitser Fabian Riessle (+1:38).

Bij het langlaufen vormden Denifl, Watabe, Braud en Rydzek al na een paar honderd meter een achtervolgend groepje, wat beetje bij beetje inliep op Seidl. Vooral onder leiding van Rydzek kwamen ze dichter in de buurt, maar vanaf een kilometer op vijf was het uitgerekend de 36-jarige Denifl die de kop overnam en het gat naar zijn twaalf jaar jongere landgenoot begon te dichten. Met nog een ronde van 2,5 kilometer te gaan sloot de groep aan, terwijl een grote groep met mannen als Moan, Frenzel en Krog nauwelijks dichterbij was gekomen.

Halverwege de slotronde werd duidelijk dat de Oostenrijkers teveel kracht hadden gebruikt. Seidl, die kilometerslang werd opgejaagd, moest afhaken en dat gold ook voor de man die zijn vonnis getekend had, Denifl. Met het stadion en de finish weer in zicht opende Rydzek de aanval en alleen Watabe kon enigszins volgen. De Japanner moest echter al snel het hoofd buigen en zag Rydzek na goud op de wedstrijd met de kleine schans en goud op de estafette voor de derde keer dit WK zegevieren. Watabe pakte zilver, brons was voor Braud. 

Veltman: "Klaassen verlaat Ajax niet zomaar"

Davy Klaassen is al een tijdje de grote man bij Ajax. Joël Veltman weet dat de huidige aanvoerder de Amsterdamse club niet zomaar zal verlaten.

"Davy is zo veelzijdig, hij kan eigenlijk alles", stelt Veltman tegenover Voetbal International. "Dat zal hij ook bij een andere club kunnen laten zien, daar ben ik van overtuigd. Zijn doorzettingsvermogen staat altijd op 150 procent, dus dat is sowieso een goede basis mocht hij ooit elders een nieuw avontuur aangaan."

Wanneer de 24-jarige Klaassen de stap naar het buitenland zal maken, is ook voor Veltman gissen. "Ik weet niet hoe lang Davy nog bij Ajax speelt, dat is gewoon niet te zeggen. Hij maakt een geweldig seizoen door, is zo belangrijk, met zijn spel en zijn doelpunten. Daardoor staat hij ook meer in de spotlights en dan is het aan hem."

"Misschien is hij na dit seizoen toe aan een nieuwe stap, hoewel ik ook weet dat hij Ajax niet zomaar zal verlaten", weet Veltman. "Lasse Schöne heeft onlangs bijgetekend, we hebben als club en ploeg ambities om ook Europees wat te laten zien. Dat kan ook voor hem een prikkel zijn om er nog een seizoen Ajax aan vast te plakken."

Man neergestoken in BBC-studio Londen

Groot alarm bij de BBC. Bij de Britse staatsomroep is zojuist iemand neergestoken.

De persoon is neergestoken in de studio van BBC 2. Deze bevindt zich in Wogan House, in het centrum van Londen.

Update 21.13 uur:
Inmiddels blijkt er meer aan de hand te zijn. Het slachtoffer is een 21-jarige man, die net buiten de studio is neergestoken in zijn hand. Hij zal de aanslag wel overleven, zo denkt men.

Bottas snelste, weer crash Stroll in Barcelona

De derde testdag van de Formule 1 heeft op het circuit van Barcelona een snelste tijd opgeleverd voor Mercedes-coureur Valtteri Bottas. De Fin reed aan het eind van de ochtend op de ultrazachte banden naar een tijd van 1.19,705 en was hiermee de eerste die de barrière van de 1.20 minuten slechtte.

In de middag kwam Sebastian Vettel met de Ferrari op de zachte banden met een tijd van 1.19,952 nog erg dichtbij. Zowel Ferrari als Mercedes lieten wederom zien een zeer betrouwbare auto te hebben, want Vettel reed 139 ronden en Mercedes liet Lewis Hamilton in de middag zonder problemen nog een raceafstand afleggen. Wel viel vlak voor tijd de Ferrari van Vettel stil, al lijkt dit geen groot probleem te zijn geweest.

Ook Sauber kende een goede dag, want Marcus Ericsson legde 123 ronden af en noteerde een zesde tijd. Vlak hiervoor stond de Renault van Jolyon Palmer en Nico Hülkenberg die de vierde en vijfde tijd klokten. Daniel Ricciardo kende met de Red Bull een gemengde dag. De Australiër was met een derde stek best of the rest, maar problemen met de uitlaat zorgden voor een vroegtijdig einde van de dag. McLaren had met Fernando Alonso ook een betere dag met 72 ronden, al heeft zijn team nog veel werk te verzetten om het gripniveau van de bolide omhoog te krijgen.

Voor Williams was het positieve nieuws dat coureur Lance Stroll tot 98 ronden kwam. Het slechte nieuws voor de Britten was dat de Canadees de auto opnieuw in de muur parkeerde, waardoor zijn dag erop zat en de monteurs de bolide weer moeten repareren voor morgen.

Uitslag

# Coureur Team Tijd Band Ronden
1 V. Bottas Mercedes 1:19.705 Ultrasoft 75
2 S. Vettel Ferrari 1:19.952 Soft 139
3 D. Ricciardo Red Bull 1:21.153 Soft 70
4 J. Palmer Renault 1:21.396 Soft 51
5 N. Hülkenberg Renault 1:21.791 Soft 42
6 M. Ericsson Sauber 1:21.824 Supersoft 123
7 L. Hamilton Mercedes 1:22.090 Soft 95
8 R. Grosjean Haas 1:22.118 Supersoft 55
9 L. Stroll Williams 1:22.351 Soft 98
10 F. Alonso McLaren 1:22.598 Ultrasoft 72
11 C. Sainz Jr. Toro Rosso 1:23.540 Medium 32
12 A. Celis Force India 1:23.568 Supersoft 69
13 D. Kvyat Toro Rosso 1:23.952 Medium 31

Red Bull-baas twijfelt over kansen tegen Mercedes

Het Formule 1-team van Mercedes maakt voorlopig grote indruk tijdens de testweek in Barcelona. De W08 lijkt snel te zijn en is bovenal betrouwbaar: Lewis Hamilton en Valtteri Bottas hebben er al meerdere malen een raceafstand mee gereden. 

Red Bull-baas Helmut Marko verwacht dan ook dat het erg moeilijk zal worden om Mercedes te verslaan, vooral in het eerste deel van het seizoen. "Mercedes is natuurlijk nog steeds de favoriet. Ze hebben de snelste motor en de beste betrouwbaarheid", vertelt Marko tegenover Sky Sports

"Renault is terrein goed aan het maken wat de motor betreft, maar het is lastig om te zien hoeveel terrein precies. Dat zullen we in Melbourne wel zien", zegt Marko, doelend op de motoren in de Red Bull-bolides. "We hebben in elk geval goede hoop dat we heel erg dicht bij ze in de buurt kunnen komen. Halverwege het seizoen, misschien."

In de tests is Ferrari vooralsnog de grootste uitdager van Mercedes, zowel op het gebied van snelheid als betrouwbaarheid. "Ferrari lijkt inderdaad erg sterk, maar je weet nooit met hoeveel brandstof iedereen rijdt. Normaal gesproken zou het tussen Mercedes, Ferrari en ons moeten gaan." 

Kamervoorzitter Arib valt methodes DENK aan

De manier waarop Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk van DENK in de Tweede Kamer te werk gaan "tast het aanzien van de Kamer aan". Dat zei Kamervoorzitter Khadija Arib woensdag in het radioprogramma Dit is de Dag.

Volgens de nummer twee van de PvdA worden collega's in de Kamer door het tweetal 'verketterd' en worden uitspraken gemanipuleerd. "Dat is voor onze parlementaire democratie, voor onze parlementaire geschiedenis ongekend."

De ex-PvdA'ers Kuzu en Öztürk hebben op sociale media verscheidene keren het stemgedrag van Turks-Nederlandse en Marokkaans-Nederlandse Kamerleden onder de aandacht gebracht. Daarbij werden foto's van de Kamerleden getoond. Deze Kamerleden zouden hun achtergrond verloochenen, aldus Kuzu en Öztürk.

Ook bekritiseerde Arib uitspraken van Kuzu dat artsen bij allochtone ouderen eerder de stekker eruit trekken dan bij mensen zonder een migrantenachtergrond. Ze noemde deze bewering 'onethisch'. Dit soort uitspraken zijn 'slecht voor het imago van het parlement'.

Hoewel de voorzitter van de Tweede Kamer in principe een 'gewoon' Kamerlid is, en natuurlijk ook gewoon een kandidaat bij de komende verkiezingen, is het niet gebruikelijk om in die rol commentaar te uiten op het functioneren van mede-Kamerleden. Zelfs al heeft mevrouw Arib in dit geval natuurlijk wel degelijk een punt.

Arib: methodes DENK tasten aanzien Kamer aan
Arib: methodes DENK tasten aanzien Kamer aan (Foto: ANP)

Filmfreaks opgelet! Win bioscoopbonnen!

FOK! Movie Trivia!

Het is weer tijd om jouw filmkennis op de proef te stellen en in de maand maart kun je strijden om bioscoopbonnen! Denk jij dat jij alles weet van films?

Doe dan gauw mee met de FOK! Movie Trivia en scoor zoveel mogelijk punten!

Is er nog meer nieuws rondom FMT naast deze topicreeks?
> Er is een slowchat topicreeks waar gezellig gepraat wordt over films, lopende vragen, relaties, het leven en alles wat we verder maar willen delen.
> Zo af en toe wordt er een meet georganiseerd. We gaan dan naar de bioscoop (met of zonder bonnen), houden een filmnacht, gaan lekker eten/ drinken of doen mee aan film/pubquiz.
> FTR awards. Aan het eind van het jaar worden speciale awards bedacht en uitgereikt aan users om waardering naar elkaar uit te spreken.

KNVB streeft naar video-arbitrage in Eredivisie vanaf 2018

De KNVB streeft ernaar om vanaf seizoen 2018/19 bij alle Eredivisie-wedstrijden een videoscheidsrechter te hebben. Dit meldt projectmanager Mike van der Roest van de KNVB tegenover het Algemeen Dagblad.

De voetbalbond doet inmiddels al een paar seizoenen in het bekertoernooi proeven met een videoscheidsrechter, die in direct contact staat met de arbiter op het veld en zicht heeft op alle beschikbare camerabeelden.

Van der Roest noemt de massale invoering van de videoscheidsrechter een 'onomkeerbaar proces'. De bond zet er op in dat in het komende seizoen de scheidsrechters bij alle bekerwedstrijden een videoassistent hebben.

Jacques Tichelaar stapt op in Drenthe

Jacques Tichelaar stopt als Commissaris van de Koning in de provincie Drenthe. Hij maakte dat bekend bij de hervatting van het spoeddebat in de Provinciale Staten over zijn positie.

Afgelopen week kwam de PvdA'er in opspraak omdat er sprake geweest zou zijn van nepotisme: hij had een opdracht rondom de renovatie van een rijksmonument in Assen toebedeeld aan een familielid. Enkele jaren geleden had hij al eens voor een familielid bemiddeld in een conflict met de gemeente Coevorden.

Eerder leek het nog alsof Tichelaar zijn positie wilde behouden: hij bood zijn 'nederige excuses' aan aan de Staten. De SP en de PVV waren voor de start van het debat al van mening dat Tichelaar beter kon vertrekken; de andere partijen wilden eerst wel eens zijn uitleg horen. Tot een motie van wantrouwen is het niet gekomen: bij de hervatting van het debat gooide hij alsnog de handdoek in de ring vanwege een gebrek aan vertrouwen en 'vanwege gezondheidsredenen'.

Asscher
PvdA-lijsttrekker Lodewijk Asscher vindt het besluit van de commissaris van de Koning in Drenthe Jacques Tichelaar (PvdA) om af te treden 'verstandig'. Asscher liet dat via een woordvoerder weten. Verder wilde Asscher niets over de kwestie-Tichelaar kwijt.  

Schitterende WK-revanche langlaufer Niskanen voor eigen publiek

Langlaufer Iivo Niskanen heeft op het wereldkampioenschap in het Finse Lahti op schitterende wijze revanche genomen voor het drama tijdens de teamsprint van zondag. De Fin leek daar op weg naar goud, maar werd in de laatste bocht onderuit geschoffeld door de Noor Emil Iversen en moest genoegen nemen met brons.

De 25-jarige Niskanen, specialist op de klassieke stijl, kreeg woensdag een nieuwe kans. De mannen stonden aan de start van de vijftien kilometer klassieke stijl met individuele start, waar een mooie strijd verwacht werd tussen Niskanen en de Noor Martin Johnsrud Sundby. 

Die strijd kwam er eigenlijk geen moment, want Niskanen was ontketend en vertrok mit Wut im Bauch - vol agressie en frustratie die hij om kon zetten in kracht. Halverwege moest Sundby al dik twintig seconden toegeven op de tijd van Niskanen, terwijl de rest er nog veel verder achter zat. 

Op het laatste stuk begon Niskanen toch wat krachten te verliezen, maar hij perste er een stevige eindsprint uit en zag vervolgens dat hij nog achttien seconden overhield op Sundby en zich dus de nieuwe wereldkampioen mocht noemen. Sundby pakte wel het zilver, voor zijn landgenoot Niklas Dyrhaug.

Niskanen komt na zijn heroïsche vijftien kilometer over de finish en stort totaal uitgeput ter aarde (Bron: YouTube)

Nvidia's GTX 1080Ti komt volgende week, 1080 wordt goedkoper

Nvidia brengt volgende week officieel de langverwachte GeForce GTX 1080 Ti op de markt, de nieuwste telg in Nvidia's familie van populaire gaming-videokaarten. De 1080 Ti is sneller dan het huidige vlaggenschip, de Titan X Pascal, veel goedkoper, en de aankondiging zorgt bovendien voor een daling in adviesprijzen van oudere producten.

De komst van de nieuwe videokaart is niet alleen leuk voor de mensen die het beste van het beste willen, want zo gaat bijvoorbeeld de adviesprijs van voorganger GTX 1080 met 100 euro omlaag, van 599 dollar naar 499 dollar. Of andere modellen zoals de 1070 en de 1060 ook in prijs omlaag gaan is niet bekend; de 1080 Ti zelf heeft een adviesprijs van 699 dollar gekregen, omgerekend zo'n 800 euro. Dat is opvallend goedkoop als je je bedenkt dat de kaart sneller is dan de ruim 1300 euro kostende (!) Titan X Pascal. Dit is een bewering van Nvidia zelf, die door sommige fanatieke overklokkers nu al betwist wordt. Als het blijkt te kloppen hebben we het over een videokaart die (marginaal) sneller is dan de Titan X voor slechts 60% van zijn prijs. Daarbij moet wel gezegd worden dat de Titan X behalve een dijk van een gaming-kaart ook geschikt is voor andere oogmerken zoals deep learning en CAD-doeleinden.

De 1080 Ti heeft verder opmerkelijk genoeg een Gigabyte minder aan VRAM, maar compenseert dat door een hogere doorvoersnelheid. Verder is de boostsnelheid een stukje opgekrikt ten opzichte van Titan X en heeft de kaart evenveel CUDA cores. Volgens een persverklaring van het bedrijf moet de 1080 Ti in ieder geval in het Verenigd Koninkrijk op 10 maart uitkomen. 

Oprah Winfrey overweegt presidentschap

Het zou zomaar kunnen dat Oprah Winfrey in 2020 meedoet aan de Amerikaanse presidentsverkiezingen. De voormalige talkshowhost overweegt zich kandidaat te stellen nu Donald Trump ook zonder enige ervaring is verkozen.

"Ik heb er eerder nooit over nagedacht", zei Oprah in Bloomberg's The David Rubenstein Show. "Ik had de mogelijkheid zelfs nooit overwogen."

De gebeurtenissen rond Trump hebben haar gedachten echter veranderd. "Ik dacht, o jee, ik heb geen ervaring, ik weet niet genoeg. Nu denk ik: óh, óh."

Oprah Winfrey presenteerde tot 2011 25 jaar lang The Oprah Winfrey Show. Sindsdien heeft ze haar eigen tv-zender OWN: Oprah Winfrey Network. De presentatrice is in Amerika een van de invloedrijkste beroemdheden.

Oprah Winfrey overweegt presidentschap
Oprah Winfrey overweegt presidentschap (Foto: BuzzE)

Wilders hervat publieke campagne

PVV-leider Geert Wilders hervat de publieke verkiezingscampagne die hij vorige week had opgeschort. Hij heeft dat woensdag bekendgemaakt. Wilders stopte zijn openbare campagne nadat de dienst die hem beveiligt in opspraak was gekomen.

"We gaan weer het land in. De kiezer wil ons zien en wij de kiezer ook! De veiligheidsrisico's zullen tot het minimum worden beperkt. Ik heb er veel zin in!", aldus Wilders. Een flyeractie die afgelopen weekeinde stond gepland in Volendam ging niet door. Aankomende zondag zal Wilders in Amsterdam zijn bij het maken van de verkiezingskrant van de Telegraaf.

Wilders hervat publieke campagne
Wilders hervat publieke campagne (Foto: ANP)

De PlayStation Plus-titels voor maart zijn bekend

De PlayStation Plus-titels, games die abonnee's van PlayStation Plus zonder extra kosten kunnen downloaden, zijn bekendgemaakt. Het lijstje met titels, hopelijk voor ieder wat wils, kun je hieronder vinden. Vanaf 7 maart zijn de titels beschikbaar.

Het betreft de volgende titels:

  • Tearaway Unfolded (PS4)
  • Disc Jam (PS4)
  • Lumo (PS Vita, Cross Buy with PS4)
  • Under Night In-Birth Exe:Late (PS3)
  • Earth Defense Force 2025 (PS3)
  • Severed (PS Vita)


Pas op: internettrolls

In de aanloop naar de verkiezingen worden er geen middelen geschuwd om de tegenstanders onderuit te schoffelen en de aanhangers te beledigen of zelfs te mishandelen, zoals een recente post op Facebook opriep. Gezien dit echter helemaal niet bleek te werken, zijn er mensen bij elkaar gekomen die hebben besloten om een nieuw wapen in de strijd te werpen. Ze gaan de aanhangers van zogenaamde populisten te wapen met een op feiten gebaseerd tegengeluid te laten horen op internetfora.

Geblesseerde Van Gerwen mist Premier League-wedstrijd

Darter Michael van Gerwen moet donderdagavond verstek laten gaan tijdens de Premier League in Exeter. De Nederlandse wereldkampioen heeft last van een rugblessure en zal het duel met James Wade op een andere avond in moeten halen.

Komend weekeinde wordt in Minehead het UK Open gespeeld en Van Gerwen wil geen extra risico lopen dat te moeten missen. "Sorry voor al mijn fans", aldus de man die samen met Phil Taylor en Wade op de eerste plek staat in de Premier League, waar vier speelronden achter de rug zijn. 

Door Van Gerwen's afwezigheid zal Dave Chisnall donderdag twee keer in actie komen. Hij opent de avond zoals gepland tegen Raymond van Barneveld, terwijl hij de speelronde afsluit met het duel tegen Wade. Van Gerwen zal op avond acht, 23 maart, het duel met Wade spelen. Hij kent dan dezelfde dubbel als Chisnall donderdag, want Van Barneveld wacht dan ook. 

Milf deelt trots 'foeilelijke' poes met 53K fans

Jessica Boyle Saldan uit Marlton, in de Amerikaanse staat New Jersey, heeft net als heel veel vrouwen een poes. Geen gewone poes, maar een volgens velen 'foeilelijke' poes. Desondanks heeft Jessica's poes meer dan 53.000 volgers op Instagram.

Saldans poes draagt trots de naam Miss Raspberry Kittay. Een vier jaar oude, Perzische kat die altijd chagrijnig de wereld inkijkt. Ofschoon het beestje zeker niet moeders mooiste is, is deze poes waanzinnig populair. Niet alleen heeft zij tienduizenden fans op Instagram, ook heeft Miss Raspberry haar eigen merchandiselijn.

"Ze ziet er echt chagrijnig uit", vertelt haar 45-jarige bazinnetje aan de Daily Mail. "Sommige mensen zijn zelfs bang vanwege haar vreemde gebit. Anderen noemen haar lelijk of zelfs 'de engste kat op internet'."

"Ze is echter helemaal niet eng", vervolgt Jessica. "Ze is juist lief en het klassieke voorbeeld voor mijn kinderen."

De grijze kat werd drie jaar geleden door een familielid aan de kant van de weg gevonden. Nadat ze door een dierenarts was onderzocht, kwam ze bij de familie Saldan in huis. Inmiddels is Miss Raspberry uitgegroeid tot een ware internetsensatie, met een vaste schare fans.

De opmerkelijke naam van de poes werd overigens bedacht door de dierenarts. Deze vond dat de constant uitstekende tong van de kat op een framboos leek. "Wij korten de naam echter meestal af tot Ras", klinkt het. "Ze komt ook als je haar met deze naam roept."


Een foto van de milf in kwestie (rechts)
 

Just hanging with my pal!🐈

Een bericht gedeeld door Miss_Raspberry_Kittay (@miss_raspberry_kittay) op28 Feb 2017 om 3:23 PST

 

Catching some rays on this beautiful Friday! 🌞

Een bericht gedeeld door Miss_Raspberry_Kittay (@miss_raspberry_kittay) op24 Feb 2017 om 1:02 PST

 

Let's get this weekend started! #friyay

Een bericht gedeeld door Miss_Raspberry_Kittay (@miss_raspberry_kittay) op20 Jan 2017 om 1:45 PST

Haase stunt met kwartfinaleplaats in Dubai

Robin Haase heeft zich verrassend geplaatst voor de kwartfinale van het ATP-toernooi in Dubai. Neerlands beste tennisser (ATP-66) klopte na een twee uur durend gevecht de nummer veertien op de ranglijst Tomas Berdych: 3-6, 6-3 en 6-4.

De Tsjech schoot in de eerste set uit de startblokken en had aanvankelijk het betere van het spel. Hij drong Haase terug tot ver achter de baseline en zette ook in de servicegames van de Nederlander hem onder druk. Dit resulteerde in de negende game in een break en daarmee de set.

Haase zou Haase niet zijn als hij zich niet zou proberen terug te vechten in de wedstrijd. Dit lukte, want de service ging beter lopen en Berdych ging iets slordiger spelen. De Nederlander kreeg in de vierde game al enkele breakpoints in de servicegame van de Tsjech, maar moest tot game zes wachten voor hij toe kon slaan. Een game later kwam de Nederlander met 0-40 achter te staan, maar dankzij zijn goede service won hij de game en even later ook de set.

In set drie eenzelfde beeld als in de tweede set: Haase had grip op het spel van Berdych, al werd de Nederlander ook nu een aantal malen ver achteruit gedrongen. Op de stand van 4-4 profiteerde Haase optimaal van de kansen die hij kreeg op de service van Berdych en met een fraaie winner forceerde hij de break. Een game later was het Berdych die in totaal drie breakpoints kreeg op de service van Haase, maar de Nederlander timmerde ze allemaal weg en sloeg op zijn tweede matchpoint via een ace de partij binnen.

Hiermee won Haase voor het eerst sinds april 2015 van een speler uit de top 20 van de wereld, al was hij er enkele weken geleden in Rotterdam tegen David Goffin en vorige week in Marseille tegen Richard Gasquet. In de kwartfinale treft hij verrassend genoeg niet Stan Wawrinka. De Zwitser sneuvelde in Dubai al vroegtijdig, waardoor Haase nu kan stuiten op Marcel Granollers-Pujol (ATP-36) of Damir Dzumhur (ATP-77).

'PvdA wordt de grootste partij met 26 zetels'

Lodewijk Asscher gelooft erin dat de PvdA op 15 maart alsnog de grootste partij wordt. Hij deed deze voorspelling vandaag bij een debatreeks van het Twentse dagblad Tubantia. Hij ziet zijn partij 26 zetels halen, wat betekent dat het aantal zetels ongeveer zal moeten verdubbelen ten opzichte van de huidige peilingen.

Asscher voorziet kennelijk een linkse lente, want PvdA, GroenLinks, SP en D66 komen in zijn voorspelling samen tot 78 zetels. De VVD haalt er 25 (één minder dan de PvdA dus) en de PVV 19.

Premier Rutte deed bij Tubantia eergisteren al zijn voorspelling, waarbij hij zichzelf maarliefst 41 zetels toedichtte. In de peilingen schommelt de VVD rond de 28, dus Rutte is in absolute zetelaantallen ongeveer even optimistisch als zijn PvdA-collega. De door Rutte gewenste coalitie van VVD, CDA en D66 komt tot 73 zetels in zijn voorspelling, dus dat wordt een minderheidskabinet.

De VVD-lijsttrekker heeft blijkbaar geen idee wat hij moet verwachten van het aantal PVV-stemmers. In de Tubantia-voorspelling peilt hij 15 zetels voor Wilders en consorten, maar vandaag op campagne in Zeist liet Rutte zich ontvallen dat de kans 'levensgroot' is dat de PVV de grootste partij wordt. Samenwerking met de partij van Wilders sloot hij opnieuw uit: "Niet voor niks dat ik met die partij nooit meer zal samenwerken na deze verkiezingen."


Level 62 in Black Desert Online gehaald

Gamer Bigandshiny heeft een grote passie voor de MMORPG Black Desert Online. Hij speelt sinds oktober 2016 bijna dagelijks en heeft als (voor zover bekend) eerste gamer level 62 gehaald op de Noord-Amerikaans-Europese server. Het kostte hem vijf maanden en 2000 uur grinden om van level 61 naar 62 te gaan. 

Om dit te bereiken was hij dag in en dag uit hetzelfde plekje aan het leeghakken, omdat je daar het meeste xp kunt verzamelen: bij de piraten. Ja, inderdaad: vijf maanden lang elke dag op hetzelfde plekje precies dezelfde personages in elkaar beuken. Zoveel toewijding zie je nog maar zelden.

Rutte wil nooit meer regeren met de PVV

Premier Mark Rutte is er allerminst gerust op dat zijn partij over twee weken bij de verkiezingen als grootste uit de bus komt. Volgens Rutte is de kans "levensgroot" dat de partij van Geert Wilders de grootste wordt. Dat wil de premier voorkomen.

Rutte zei eerder al dat de kans dat de VVD met de PVV gaat samenwerken na 15 maart "nul is". Op campagne in Zeist was hij woensdag nog iets stelliger. "Niet voor niks dat ik met die partij nooit meer zal samenwerken na deze verkiezingen."

"We weten dat ze weglopen als het moeilijk wordt, dat ze problemen niet kleiner maar groter maken, dat ze tegenstellingen aanzetten in plaats van verminderen", aldus Rutte over zijn grootste electorale tegenstander.

Rutte bezorgd dat PVV grootste wordt
Rutte bezorgd dat PVV grootste wordt (Foto: ANP)

Benelux onderzoekt levensduur apparaten

Nederland, België en Luxemburg gaan samen onderzoeken of ze de levensduur van apparaten als koelkasten, wasmachines en strijkijzers kunnen verlengen. Dat maakte de adjunct-secretaris-generaal van de Benelux, Alain de Muyser, woensdag bekend.

Nu moeten apparaten vaak geheel worden vervangen als een bepaald onderdeel ermee ophoudt. De Benelux-landen wijzen op de voordelen voor de portemonnee van de consument en voor het milieu als meer apparaten gerepareerd kunnen worden. Bovendien kan dat banen opleveren.

De Benelux wil voorloper worden in de Europese Unie op het vlak van levensverlenging voor apparaten. Een werkgroep die zich over het onderzoek gaat buigen, is woensdag voor het eerst bijeengekomen. Wanneer de resultaten bekend worden, is nog niet duidelijk.

Benelux onderzoekt levensduur apparaten
Benelux onderzoekt levensduur apparaten (Foto: ANP)

Baasje (16) neukt lekkere lerares (27)

Een zestienjarige scholier op een middelbare school in Weeping Water, in de Amerikaanse staat Nebraska, is ongetwijfeld de held van de school. Het ventje heeft namelijk zijn vleselijke lusten botgevierd op ene Emily Lofing. In tegenstelling tot de leraressen op de meeste scholen, is de 27-jarige juf zeker geen lelijkerd.

De onbekende puber in kwestie had het onlangs aangelegd met de getrouwde docente. Helaas voor het kereltje kreeg moederlief lucht van de relatie, waarop laatstgenoemde in de pen klom en de school een woedende e-mail stuurde.

Lofing heeft naar aanleiding van de brief maandagavond haar ontslag ingediend. Ze heeft overigens flinke mazzel in Nebraska te wonen. In deze progressieve staat is het niet verboden om seks te hebben met een scholier, zelfs niet als deze minderjarig is.

 

'Naam' Verstappen gewijzigd, VES wordt VER

Max Verstappen zal voortaan door het Formule 1-leven gaan als VER. De 19-jarige Nederlander werd sinds zijn entree in de Formule 1, in 2014, in zaken als de live timing aangeduid als VES, aangezien VER al vergeven was aan Jean-Eric Vergne. 

Nu Vergne na twee jaar testrijder te zijn geweest bij Ferrari definitief uit beeld verdwenen lijkt te zijn, wilde Verstappen toch wel graag diens afkorting overnemen. "Zodra bekend werd dat Vergne weg was bij Ferrari heb ik gezegd dat ik VER wilde worden. De eerste drie letters van mijn naam, zoals mijn vader dat ook had. Het team heeft een verzoek ingediend en het is goedgekeurd. Bij ons op de schermen sta ik nu zelfs al als VER aangeduid", zegt Verstappen tegenover GPUpdate.

Een herhaling van dit gedoe zou binnen enkele jaren mogelijk zijn. Richard Verschoor zit in het opleidingsprogramma van Red Bull en wordt gezien als groot talent. Als hij de Formule 1 haalt en Verstappen rijdt er nog, zal hij het vermoedelijk met VES moeten doen, aangezien VER dan door Verstappen ingenomen is. 

IS in Irak geeft zich over

Goed nieuws uit Irak. Islamitische Staat (IS) heeft vandaag zijn nederlaag toegegeven. Alle jihadi's in het land wordt opgeroepen het land zo snel mogelijk te verlaten.

Abu Bakr al-Baghdadi zou inmiddels een afscheiddspeech hebben gegeven. De hoogste IS-baas heeft iedere volgeling opgedragen het land te ontvluchten. Of om zichzelf op te blazen, want dat mag natuurlijk ook.

Inmiddels zijn er al heel wat IS-strijders gevlucht naar Syrië. Als de extremisten zich echter besluiten op te blazen, dan wachten er '72 maagden in het hiernamaals' op hen, zo belooft Abu.

Knieblessure voor Kevin Durant

De wedstrijd tussen de Golden State Warriors en de Washington Wizards was nog geen minuut oud toen zich een mogelijk rampscenario ontvouwde voor de Warriors. Sterspeler Kevin Durant kwam in botsing kwam met teamgenoot Zaza Puchalia. Durant verliet met een pijnlijke knie het veld en keerde niet meer terug. Eerste onderzoeken gaven geen duidelijkheid en een MRI-scan zal moeten uitwijzen wat de ernst van de blessure is.

Een eventuele blessure van Durant zou een ramp zijn voor de kampioen van 2015. Om plaats te maken in de selectie voor Durant moesten de Warriors meerdere spelers laten gaan, waaronder starters Andrew Bogut en Harrison Barnes. De ploeg kan nog altijd rekenen op Draymond Green, Klay Thompson en Stephen Curry, maar de selectie is waarschijnlijk niet diep genoeg om vier zware play-off series door te komen.

De Wizards wisten in eigen huis te winnen van de Durant-loze tegenstander. Na het eerste kwart stond de thuisploeg met 40-26 voor. Washington behield de voorsprong voor het grootste deel van de wedstrijd, maar in het slotkwart kwam Golden State sterk terug.

Met 40 seconden nog te spelen maakte Stephen Curry de stand gelijk, 108-108. De Warriors maakten een paar fouten die vanaf de vrijeworplijn genadeloos werden afgestraft. Curry en Thompson misten in de laatste minuut beiden een driepuntspoging. Washington won de wedstrijd met 112-108.

Het dynamische backcourt van Washington, Bradley Beal en John Wall, bewees zijn waarde. Beal kwam tot 25 punten en Wall noteerde 12 punten en 19 assists. Washington nam vorige week Bojan Bogdanovic over van de Brooklyn Nets. De Kroaat kwam van de bank en scoorde zestien punten. Washington klom door de overwinning naar de derde plaats in de Eastern Conference. Belangrijk, omdat dat betekent dat je de Cavaliers pas in de finale van de Eastern Conference kan treffen.

Stephen Curry en Klay Thompson zullen zonder Durant hun niveau van vorig jaar weer moeten halen. Tegen de Wizards kwamen de heren samen niet verder dan vijf gescoorde driepunters uit 22 pogingen.

Durant verlaat het veld. Bron: YouTube

In Oklahoma City kreeg de Grote Russell Westbrook Show een passend vervolg. Tegen de Utah Jazz, een directe concurrent voor een play-off plaats, kwam de guard tot zijn dertigste triple double van het seizoen. Westbrook noteerde 43 punten, 11 rebounds en 10 assists. Het was genoeg voor een 109-106 overwinning.

In de laatste minuut had Utah nog een voorsprong van vier punten, maar een driepunter ven een gewone score plus vrije worp van Westbrook maakte die achterstand snel ongedaan.

Doug McDermott, vers overgekomen van de Chicago Bulls, speelde een cruciale rol vanaf de bank. De schutter maakte zestien punten.

De Denver Nuggets wonnen in Chicago met overtuigende cijfers van de Bulls, 107-125. Bij rust ging de wedstrijd nog gelijk op, maar in de tweede helft liep Denver snel uit. Grote man bij Denver was weer center Nikola Jokic. De Servier kwam tot 19 punten, 16 rebounds en 10 assists. Ook maakte hij alle drie zijn driepunters en miste hij niet van de vrijeworplijn.

Jimmy Butler had een avond om snel te vergeten. De all star scoorde maar acht punten. Dwyane Wade en Rajon Rondo werden met beiden negentien punten topscorer voor de Bulls.


Uitslagen

Washington Wizards – Golden State Warriors 112-108
Detroit Pistons – Portland Trail Blazers 120-113 (OT)
Chicago Bulls – Denver Nuggets 107-125
Memphis Grizzlies – Phoenix Suns 130-112
Oklahoma City Thunder – Utah Jazz 109-106
Los Angeles Lakers – Charlotte Hornets 104-109

Eastern Conference

Cleveland Cavaliers 41-17
Boston Celtics 38-22
Washington Wizards 35-23
Toronto Raptors 36-24
Atlanta Hawks 33-26
Indiana Pacers 31-29
Chicago Bulls 30-30
Detroit Pistons 29-31
Miami Heat 27-33
Charlotte Hornets 26-34
Milwaukee Bucks 26-32
New York Knicks 24-36
Philadelphia 76ers 22-37
Orlando Magic 22-38
Brooklyn Nets 9-49

Western Conference

Golden State Warriors 50-10
San Antonio Spurs 45-13
Houston Rockets 42-19
Utah Jazz 37-23
Los Angeles Clippers 36-23
Memphis Grizzlies 36-25
Oklahoma City Thunder 35-25
Denver Nuggets 27-33
Sacramento Kings 25-35
Portland Trail Blazers 24-35
Dallas Mavericks 24-35
Minnesota Timberwolves 24-36
New Orleans Pelicans 23-37
Los Angeles Lakers 19-42
Phoenix Suns 18-42

Bottas bloedsnel in Barcelona

Op de derde dag van de Formule 1-testweek in Barcelona heeft Mercedes wederom een uitstekende indruk gemaakt. De Fin Valtteri Bottas nam 's ochtends plaats achter het stuur van de W08 en legde opnieuw meer dan een volledige raceafstand af.

Met 1:19,705 zette Bottas het snelste rondje ooit neer op het Spaanse circuit. Dat stond al bijna acht jaar op naam van Rubens Barrichello, die tijdens de tweede kwalificatiesessie voor de Grand Prix van Spanje in 2009 tot 1:19,954 kwam. Daarnaast verliep de ochtend wederom ogenschijnlijk probleemloos voor Mercedes, aangezien Bottas 75 rondjes liet noteren. 

Ook Ferrari was weer betrouwbaar. Sebastian Vettel legde 69 rondjes af, ook meer dan een raceafstand. Hij kwam tot de vierde tijd, want Daniel Ricciardo en Jolyon Palmer - die een spin kende - bleken nog wat sneller. De Australische Red Bull-coureur deed dat op beduidend hardere banden dan Bottas, die de ultrasofts onder zijn Mercedes had.

Update 14.42 uur
Bij het circuit van Barcelona heeft men inmiddels laten weten dat Bottas' rondje toch niet de snelste ooit was. Felipe Massa was bij een test in 2008 nog aanzienlijk sneller, hoewel het niet onrealistisch is om te denken dat die tijd er alsnog aan zal gaan deze of volgende week.

De resultaten van de ochtend in Barcelona:

# Coureur Team Tijd Banden Ronden
1 Valtteri Bottas Mercedes 1:19.705 Ultrasoft 75
2 Daniel Ricciardo Red Bull 1:21.153 Soft 48
3 Jolyon Palmer Renault 1:21.396 Soft 51
4 Sebastian Vettel Ferrari 1:21.609 Medium 69
5 Marcus Ericsson Sauber 1:21.824 Supersoft 54
6 Lance Stroll Williams 1:22.351 Soft 55
7 Alfonso Celis Force India 1:23.761 Soft 39
8 Fernando Alonso McLaren 1:23.832 Soft 28
9 Daniil Kvyat Toro Rosso 1:23.952 Medium 31
10 Romain Grosjean Haas 1:25.113 Soft 27
11 Carlos Sainz Toro Rosso Geen tijd nvt 1
12 Lewis Hamilton Mercedes Geen tijd nvt 0
13 Nico Hülkenberg Renault Geen tijd nvt 0

Nicole Kidman toont blote tieten met stijve tepels

Was Emma Watson gisteravond nog bescheiden topless, Nicole Kidman gooit het vandaag over een andere boeg. De bijna vijftigjarige actrice laat vandaag haar echt blote tieten zien. Compleet met stijve tepels, welteverstaan.

De mooie rooie en ex van Tom Cruise is later dit jaar namelijk te zien in 'Big Little Lies'. In deze HBO-serie is Kidman te zien in nogal expliciete naaktscènes met ex-vampier Alexander Skarsgård.

Om deze serie te promoten, heeft HBO nu een aantal screenshots met daarin een naakte Nicole Kidman op internet geslingerd. En daarin is te zien dat de Australische nog altijd een lekker wijf is.

'Ik zou van De Randamie winnen'

Vrijdag 3 maart zal de Nederlandse Marloes Coenen het gevecht aangaan met de Canadese Julia Budd tijdens MMA-gala Bellator 174. Op het spel staat de titel in de vedergewichtsklasse bij MMA-organisatie Bellator.


Coenen met succestrainer Martijn de Jong (Foto: Getty)

Coenen is al sinds 2000 actief als profesioneel MMA-vechter in diverse gewichtsklassen en ze heeft bij alle grote MMA-organisaties gestreden. Ooit begonnen met karate, omdat ze alleen en in het donker door een afgelegen gebied naar school moest fietsen, wordt Coenen nu gerespecteerd als één van de beste vrouwelijke MMA-vechters ooit. In haar imposante carrière heeft ze inmiddels al dertig gevechten op haar CV staan, waarvan 23 werden gewonnen.

Het begin van haar professionele vechtsportcarrière speelde zich voornamelijk af in het vechtsportgekke Japan waar ze gedurende haar eerste vier jaar, in acht gevechten, ongeslagen bleef. Mede door haar excellente grondtechnieken verdiende ze de bijnaam Female Rickson, naar één van de bedenkers van het Braziliaans jiu-jitsu, Rickson Gracie. Dit Braziliaans jiu-jitsu is inmiddels één van de pijlers onder het huidige MMA. Haar andere, meer gangbare, bijnaam is echter Rumina.


Coenen vs Budd promo (Bron: Youtube)

In 2010 kwam haar grootste succes, toen ze de titel bij de toenmalig grootste vechtsportorganisatie Strikeforce won. Op dat moment werd Coenen, binnen haar gewichtsklasse, gezien als de beste vrouwelijke MMA-vechter ter wereld. Een titel die ze helaas niet lang kon vasthouden, want negen maanden later verloor ze die titel aan de Amerikaanse Miesha Tate, die zelf in 2016 kampioen werd bij de UFC. Coenen bleef in de top van het MMA vechten en in 2014 werd dit beloond met een contract bij Bellator, de grootste concurrent van de UFC, waar ze nu twee van haar drie gevechten gewonnen heeft.

"Budd lijkt me mentaal zwak. Ze heeft al tweemaal geweigerd om tegen mij te vechten en ze weigert bijvoorbeeld ook om tegen Chris Cyborg te vechten," zei Coenen in een interview met website Bloodyelbow over haar tegenstander. Cyborg is de onbetwistte nummer één in het vrouwen-MMA. "Dit wordt wel een zwaar gevecht, want Budd is taai en heeft een goede cardio. Daarnaast is ze natuurlijk een uitstekende thaibokser, die verder maar wat graag het grondgevecht aangaat." 

In 2009 zou Coenen vechten tegen huidig Nederlands UFC-trots Germaine de Randamie, maar dat gevecht ging uiteindelijk toch niet door. "Een aantal jaar geleden, toen Germaine overstapte naar het MMA, wilden we met elkaar trainen. Maar mijn trainer vond dat op dat moment geen goed idee, want hij wilde graag dat ik tegen haar zou vechten. Dat is uiteindelijk niet doorgegaan. Of zij niet wilde, of haar trainers niet wilden, dat blijft gissen. Mochten we ooit weer samen in de octagon terecht komen, dan win ik uiteraard. Ik ben veelzijdiger. Zij is natuurlijk een goede thaibokser, maar in het MMA kan je niet zo vechten zoals in het thaiboksen," aldus de in Olst geboren sportvrouw, die traint bij sportschool 'R-Grip' in Amsterdam, de sportschool van haar vriend Roemer Trompert.

Budd is een stuk minder ervaren dan de 35-jarige Nederlandse, maar het is absoluut iemand die haar plek in deze titelstrijd verdiend heeft. De 33-jarige Canadese is gespecialiseerd in het thaiboksen, is al sinds 2012 ongeslagen en heeft tegen MMA-sterren als Ronda Rousey en de huidig UFC-kampioene Amanda Nunes gevochten. In 2011 behaalde Budd nog een knappe overwinning op De Randamie en ze heeft al haar laatste zeven partijen gewonnen. Het is dus niet voor niets dat The Jewel gerekend wordt tot de top drie van beste vrouwelijke MMA-vechters in het vedergewicht ter wereld. Coenen staat in deze ranglijst trouwens op nummer twee.

"Toen ik tekende bij Bellator, was het einddoel een gevecht tegen Coenen," aldus Budd in een interview met website MMAjunkie. "Op één of andere manier komt haar manier van vechten inmiddels heel vertrouwd over. Dat komt vast door het vele bestuderen van haar gevechten in de aanloop naar dit gevecht." Budd denkt dat dit gevecht goed kan zijn voor Bellator, "Bellator is nog steeds aan het groeien en ik denk dat we met dit gevecht meer spanning en energie kunnen brengen. Samen met Coenen kunnen we ervoor zorgen dat mensen ook naar Bellator gaan kijken voor het vrouwen-MMA."

Bellator 174: Coenen vs Budd wordt gehouden op vrijdag 3 maart in het WinStar World Casino and Resort in Thackerville, Oklahoma. Diegenen die SpikeTV in hun TV-kabelpakket hebben, kunnen dit gala gratis zien. De uitzending begint zaterdagavond 4 maart om 22:00 uur.

FIA wil aanpassing omstreden ophanging F1-bolides

Autosportfederatie FIA wil nog voor het einde van de testweken de ophanging van alle Formule 1-bolides inspecteren. Naar verluidt heeft één team al aanpassingen moeten maken om aan de regels te voldoen.

Eind vorig jaar trok Ferrari aan de bel bij de FIA om duidelijkheid te krijgen over wat toegestaan is op het gebied van de ophanging, dit omdat enkele teams een hydraulisch systeem gemonteerd hadden dat de rijhoogte en aerodynamica van de auto's in zowel de bochten als op het rechte stuk aanpast. Omdat dit lijkt op de verboden actieve vering doet de FIA nu onderzoek.

Afgelopen seizoen reden Mercedes en Red Bull met het systeem rond dat hun zowel voordeel in de bochten als op het rechte stuk opleverde. Andere teams als McLaren en Williams zijn er dit jaar mee begonnen.

Voorafgaand aan de eerste test van het seizoen hebben de teams een schrijven van de FIA ontvangen wat wel en wat niet toegestaan is met betrekking tot de ophanging. Daarnaast zijn, om verrassingen in Australië te voorkomen, deze week in Barcelona inspecties gestart om de renstallen de tijd te geven aanpassingen te maken. Eén team moet nu al zaken gaan veranderen, waarbij in ieder geval Red Bull Racing ontkend heeft dat zij dit zijn, omdat daar nog inspectie plaats moet vinden.

BSB betrokken bij beveiliging Wilders

Leden van de Brigade Speciale Beveiligingsopdrachten (BSB) van de Koninklijke Marechaussee worden opgenomen in het beveiligingsteam rond Geert Wilders. Het ANP heeft dat uit goed ingevoerde bronnen vernomen na berichtgeving door De Telegraaf.

De diensten zelf en het ministerie van Veiligheid en Justitie doen geen mededelingen over beveiligingsmaatregelen. Volgens De Telegraaf gaat de beveiliging van de PVV-leider bestaan uit agenten van de Dienst Bewaken en Beveiligen (DBB) en de militairen van de BSB.

De BSB is de elite-eenheid van de marechaussee. Eén van de taken is het beschermen van personen in risico-omgevingen.

De DBB, onderdeel van de politie, is verantwoordelijk voor de beveiliging van de PVV-leider. De dienst raakte vorige week in opspraak nadat bekend was geworden dat een agent uit het team van Wilders wordt verdacht van lekken.

BSB betrokken bij beveiliging Wilders
BSB betrokken bij beveiliging Wilders (Foto: ANP)

VVD jijbakt D66: jullie zorgen zelf voor hogere lasten!

De VVD weerlegt de kritiek van D66 dat de partij bij haar plannen voor de komende jaren een verhoging van lasten zou verbergen. Volgens VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra is het de oppositiepartij zelf die lastenverzwaringen verborgen houdt.

Volgens Zijlstra moet D66-lijsttrekker Alexander Pechtold in de spiegel kijken als hij het over boerenbedrog heeft: "Wat hij ons verwijt, doet hij feitelijk zelf." De VVD'er reageerde woensdag op Radio1 op de aantijgingen van Pechtold in de Telegraaf. Die haalde in het interview uit naar premier Mark Rutte (VVD), die zou verzwijgen dat hij de lasten wil verhogen om te voldoen aan de internationale afspraken van Parijs over de verlaging van de CO2-uitstoot.

D66 zou zelf verbergen dat de energierekening met een paar honderd euro per jaar gaat stijgen, aldus Zijlstra. De partij heeft de klimaatmaatregel in het verkiezingsprogramma staan, maar schuift die opslag door naar 2021. Zo zie je het niet in de cijfers over koopkracht de komende jaren. Dat vertelt Pechtold "nou net effe niet eerlijk", aldus Zijlstra.

Volgens Pechtold betekent een stem op de VVD dat mensen na 15 maart rond de drie tot vijf miljard extra lastenverzwaringen tegemoet kunnen zien. Maar Zijlstra wijst erop dat de milieumaatregelen van de VVD in het verkiezingsprogramma internationale afspraken vergen, en dat ze daarom niet zijn doorberekend.

Uit de doorrekeningen van het CPB bleek dat de VVD voor zo'n 12 miljard aan lastenverlichtingen inboekt in het verkiezingsprogramma, dus ook als Pechtold gelijk heeft is het saldo nog positief. Althans - volgens het verkiezingsprogramma dan.

VVD pareert kritiek D66 over hogere lasten
VVD pareert kritiek D66 over hogere lasten (Foto: ANP)

NAM ook aansprakelijk voor immateriële schade

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM ) is ook aansprakelijk voor immateriële schade van een groep inwoners van het door aardbevingen getroffen Groningen. De rechtbank in Assen heeft woensdag bepaald dat de gaswinning door de NAM, verantwoordelijk voor de bevingen, het woongenot van de Groningers meer dan gewoon aantast. Volgens de rechtbank is sprake van "aantasting in de persoon".

De NAM draait al op voor zichtbare aardbevingsschade aan woningen en andere gebouwen. Een groep van 125 Groningers stapte naar de rechter om een principe-uitspraak te krijgen over de vraag of de NAM bovendien aansprakelijk is voor andere, niet tastbare schade. Zo hebben mensen lichamelijke en psychische klachten. Velen kampen met een burn-out, hebben last van angst of stress en maken zich zorgen over hun woning die minder waard is geworden.

Of mensen recht hebben op een schadevergoeding en de hoogte daarvan, moet in afzonderlijke rechtszaken worden vastgesteld.

"Zeer belastend"

De Staat is wat de rechtbank betreft niet aansprakelijk. De rechtbank vindt dat de Staat onrechtmatig heeft gehandeld door na een relatief zware beving in 2012 de gaswinning niet terug te schroeven. Maar dat wil nog niet zeggen dat de Staat ook voor de kosten moet opdraaien. De NAM is vergunninghouder en daarom aansprakelijk.

De rechter vindt dat duidelijk is dat de aardbevingen "diep ingrijpen in levens" en veel inwoners de situatie als "zeer belastend"ervaren. De NAM maakte een onrechtmatige inbreuk op hun ongestoorde woongenot, aldus de rechtbank.

NAM ook aansprakelijk voor immateriële schade
NAM ook aansprakelijk voor immateriële schade (Foto: ANP)

Fraser: "Vitesse kan geschiedenis schrijven"

De traditionele top-3 ligt uit het bekertoernooi. Een uitgelezen kans voor Vitesse om historie te schrijven.

Vitesse, dat vanavond in de halve finale van de KNVB-beker op bezoek gaat bij Sparta, won het bekertoernooi nog nooit en is nu dus twee zeges verwijderd van een mijlpaal in de clubgeschiedenis. "Bij ons is er het besef dat we iets kunnen halen en dat we historie kunnen schrijven", aldus trainer Henk Fraser tegenover de NOS.

De andere halve finale gaat tussen AZ en Cambuur. Geen PSV, Ajax of Feyenoord dus. In 2015 verlieten de topclubs het strijdtoneel ook vroegtijdig en toen profiteerde FC Groningen dankbaar. Ricky van Wolfswinkel hoopt op eenzelfde scenario met Vitesse. "Vitesse komt zelden zo dichtbij. Dit is een unieke kans en daar moeten we alles voor laten. Ja, misschien wel de grootste kans in de historie."

Sparta en Vitesse trappen vanavond om 20.45 uur af op Het Kasteel. De vorige ontmoeting tussen de twee teams in december eindigde in een 0-1 zege voor Vitesse. De laatste keer dat Sparta van de Arnhemmers won, was in december 2005 (1-0).

Vijf gametips voor de maand maart

Maart is de maand waarin het gamesjaar echt losbrandt. In 2017 is dat absoluut het geval, met niet alleen een hardwarelaunch maar ook een aantal toptitels. De Nintendo Switch en The Legend of Zelda: Breath of the Wild trekken de meeste aandacht, maar we kunnen uiteraard Nederlands trots Horizon Zero Dawn niet vergeten. Daarnaast zijn er nog een paar andere bijzondere titels.

Kerkhove naar kwartfinales Kuala Lumpur

Tennisster Lesley Kerkhove heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van het WTA-toernooi in Kuala Lumpur. De 25-jarige Nederlandse was in de tweede ronde te sterk voor de Oezbeekse Sabina Sharipova (WTA-155).

Kerkhove, de mondiale nummer 195, leverde na een break in game één al vroeg twee keer haar eigen service in. Toch wist ze zich te herstellen en richting het einde van de set brak ze Sharipova twee keer, wat haar de setwinst opleverde. In het tweede bedrijf slaagde ze er wederom in haar opponente twee keer te breken en doordat ze het zelf bij één verloren opslagbeurt hield was ook de tweede set en dus de wedstrijd binnen: 6-4, 6-4. 

Door haar eerste WTA-kwartfinale ooit zal Kerkhove op de wereldranglijst stijgen naar ongeveer de 163e plek, haar hoogste notering ooit. Er liggen zelfs goede kansen voor nog meer, want de mondiale nummer tien, Elina Svitolina, trok zich terug voor haar tweederondepartij tegen Nao Hibino. Daardoor staat Kerkhove in de kwartfinale niet tegen Svitolina, maar tegen Hibino, 106e op de wereldranglijst.

Als Kerkhove Hibino kan verslaan komt ze op - of zelfs net over - het randje van de top-100 van de wereld.

Big Bang-sterren leveren in voor collega's

In de contractonderhandelingen voor het elfde en twaalfde seizoen van The Big Bang Theory, hebben de originele castleden een financieel offer gedaan om hun collega's te steunen.

Variety meldt dat Jim Parsons, Johnny Galecki, Kaley Cuoco, Kunal Nayyar en Simon Helberg bereid zijn ieder een ton per aflevering in te leveren, om budget vrij te maken voor een flinke salarisverhoging voor collega's Mayim Bialik en Melissa Rauch.

Mayim en Melissa kregen allebei in het derde seizoen van de comedy een bijrol. Hun personages Amy en Bernadette zijn inmiddels vast onderdeel van de groep, maar de actrices lopen in salaris nog flink achter. Volgens Variety verdienen zij op het moment ongeveer 200.000 dollar per aflevering, terwijl de originele castleden voor de komende twee seizoenen een vergoeding van een miljoen per aflevering hebben bedongen.

Als Mayim en Melissa ieder de helft ontvangen van de 'donatie' van Jim, Johnny, Kaley, Kunal en Simon, strijken zij voor de 48 afleveringen die de twee seizoenen gaan tellen ieder ruim 21 miljoen dollar op.

Big Bang-sterren leveren in voor collega's
Big Bang-sterren leveren in voor collega's (Foto: BuzzE)

'Nederland oefent eind mei tegen Marokko'

Het Nederlands elftal van bondscoach Danny Blind speelt op 31 mei een oefenpot tegen de nationale ploeg van Marokko. Dit meldt bondsvoorzitter Faouzi Lakjaa van Marokko volgens MediTV. De KNVB heeft het nieuws nog niet bevestigd, maar het medium meldt Lakjaa al wel een akkoord.

De vriendschappelijke wedstrijd zal afgewerkt worden in het Stade Mohamed V in Casablanca. In hetzelfde verhaal wordt door Lakjaa ontkend dat bondscoach Hervé Renard van Marokko zijn ontslag heeft ingediend. Er wordt hevig gespeculeerd over een vertrek van Renard.

Eerder werd door Marokkaanse media al beweerd dat een oefenduel van Oranje met Marokko gebruikt zou worden ter promotie van de plannen het WK in 2026 naar het Noord-Afrikaanse land te halen.

Het Nederlands elftal en Marokko troffen elkaar in het verleden tweemaal. In 1994 werd het op het WK 2-1 voor Oranje. Vijf jaar later won Marokko met 1-2 tijdens een vriendschappelijke wedstrijd op Nederlandse bodem.

Europa: 200 miljoen voor uitzetten migranten

De Europese Commissie (EC) trekt in 2017 200 miljoen euro extra uit om illegale en uitgeprocedeerde migranten terug te sturen naar hun land van herkomst, aldus de Volkskrant. Het aantal mensen dat gedwongen of vrijwillig terugkeert moet fors omhoog, schrijft de EC in een actieplan dat donderdag wordt gepresenteerd.

Op basis van het aantal afgewezen asielverzoeken raamt de commissie dat er nu minstens 1 miljoen migranten in EU-landen verblijven die uitgezet moeten worden. De feitelijke terugkeer verloopt stroef. Slechts 36,4 procent van de migranten die in 2015 weg moesten, vertrokken werkelijk. In 2014 lag dat terugkeerpercentage op 36,6 procent.

De 200 miljoen euro die de EC nu reserveert, moet lidstaten helpen bij het organiseren van de terugkeer van illegalen en uitgeprocedeerden. Het gaat zowel om het financieren van gezamenlijke chartervluchten (georganiseerd via Frontex, het EU-agentschap voor de bewaking van de Europese buitengrenzen) als om hulp bij het verkrijgen van de juiste reisdocumenten uit de landen van herkomst.

Europa: 200 miljoen voor uitzetten migranten
Europa: 200 miljoen voor uitzetten migranten (Foto: ANP)

'Irak niet langer op lijst inreisverbod'

Irak wordt verwijderd van de lijst met landen waar een Amerikaans inreisverbod voor haar burgers voor geldt. President Donald Trump neemt dit besluit na overleg met het Pentagon en het ministerie van Buitenlandse Zaken. Dat melden Amerikaanse media.

Vier anonieme bronnen zeggen dat er druk is uitgeoefend op Trump, omdat Irak een belangrijke rol heeft in de strijd tegen Islamitische Staat. De president zou het nieuwe decreet woensdag tekenen.

Trump vaardigde eind januari met een presidentieel decreet een inreisverbod voor landen die door de regering Obama als 'gevaarlijk' werden geclassificeerd uit, dat met succes werd aangevochten door onder meer de staat Washington. Het inreisverbod werd daarna opgeschorst en Trump beloofde met nieuwe plannen te komen.

Tijdens een toespraak voor het Amerikaanse Congres in de nacht van dinsdag op woensdag zei de president niets over het inreisverbod dat velen abusievelijk als inreisverbod voor moslims verwarden.

'Irak niet langer op lijst inreisverbod'
'Irak niet langer op lijst inreisverbod' (Foto: ANP)

'Red Bull begonnen met eenvoudig ontwerp'

De nieuwe Formule 1-auto van Red Bull Racing, de RB13, zal in de komende weken nog aanzienlijk doorontwikkeld worden. Volgens ontwerper Adrian Newey is hij begonnen met een 'eenvoudig' ontwerp en kunnen we voor de start van de eerste race nog de nodige extra zaken verwachten.

"Dit is de auto die we in gedachten hadden", zegt Newey. "Wat we niet weten is hoe de andere teams het gedaan hebben. Het is het gebruikelijke als er grote regelwijzigingen zijn: in de winter ben je druk met je eigen zaken bezig, maar je hebt geen idee wat de rest aan het doen is", aldus de ontwerper, die aangeeft dat de grootste uitdaging lag in het vinden welke kansen de nieuwe regels op aerodynamisch gebied creeëren.

Eén van de voornaamste verschillen tussen Red Bull's concurrent, Mercedes, en de rest lijkt te zijn dat het team van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas geen 'haaienvin' gebruikt - of dan toch een kleine versie daarvan. "Geen idee waarom ze dat zo hebben gedaan. Het is een groot verschil op het oog, maar aerodynamisch maakt het niet zo veel uit", stelt Newey. 

De RB13 is volgens hem ook nog zeker niet 'af'. "Er komen nog wel nieuwe onderdelen op ja. We wilden het eerst gewoon netjes en simpel houden, zodat we weten waar we mee moeten werken. Misschien is de auto van Mercedes wat meer volwassen, maar ik vind het prettig om met een simpele auto te beginnen en daar dan dingen aan toe te voegen. Als je al met een zeer gecompliceerde auto begint is het makkelijk om verdwaald te raken."

Thrustmaster brengt Ghost Recon Wildlands-headset uit

Thrustmaster lanceert een serie van drie gamingheadsets, met als thema de aankomende game Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands. De twee vlaggenschipmodellen van deze serie zijn de Y-350X 7.1 Powered Ghost Recon Wildlands Edition en de Y-350P 7.1 Powered Ghost Recon Wildlands Edition. Daarnaast brengt Thrustmaster een Ghost Recon Wildlands-versie van haar universele Y-300CPX-model uit.

De Y-350X heeft een officiële licentie voor de Xbox One en de Y-350P voor de PlayStation 4. Beide headsets hebben een 7.1 Virtual Surround Sound-audiosysteem via de Y Sound Commander-controller. Hierdoor bieden de headsets gamers heldere communicatie tussen teamleden en zijn zelfs de zachtste geluiden van ver weg in de game te horen. Thrustmaster geeft aan dat er gebruikgemaakt is van een bijzondere, echoloze kamer voor optimale resultaten.

Om te voldoen aan de vereisten van een grotere en meer diverse groep gamers, komt Thrustmaster ook met een Ghost Recon Wildlands-versie van haar best verkopende Y-300CPX-model: een headset geschikt voor meerdere platforms die volledig compatibel is met de PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox One, pc, Xbox 360 en Mac.

De Thrustmaster Ghost Recon Wildlands-gamingheadsets zijn leverbaar vanaf 7 maart 2017. De Y-300CPX Ghost Recon Wildlands Edition krijgt een adviesprijs van € 59,99. De Y-350X 7.1 voor Xbox One en de Y-350P 7.1 voor PlayStation 4 hebben een adviesprijs van € 139,99.

Thrustmaster Y350P (Foto: Thrustmaster)

Klaassen: "Beste seizoen uit mijn carrière"

Davy Klaassen is dit seizoen opnieuw hét gezicht van Ajax, nog meer zelfs dan in voorgaande jaren.

"Dit is het beste seizoen uit mijn carrière", stelt Klaassen tegenover Voetbal International. "Dat zit hem denk ik vooral in de lange reeks waarin ik nu mijn niveau weet vast te houden. In andere seizoenen kon ik mezelf ook op een positieve manier laten zien, alleen waren die periodes korter."

"Fysiek gaat het gewoon top dit jaar", vervolgt de veelzijdige middenvelder. "Vorig seizoen had ik nog weleens last van wat kleine pijntjes, aan mijn lies of mijn knie. Nu heb ik al langere tijd nergens last van, ben ik al maandenlang topfit. Dat is een lekker gevoel."

Klaassen miste dit seizoen slechts een handjevol officiële duels. Nog nooit was de aanvoerder zo belangrijk qua rendement. In de Eredivisie staat hij al op elf goals en zes assists. Daarmee is hij hard op weg cijfermatig het beste seizoen van zijn voetballoopbaan tot dusver op de mat te leggen.

Dragon Ball Xenoverse 2 Super Pack 2 uitgebracht

Bandai Namco heeft het tweede DLC-pakket uitgebracht voor Dragon Ball Xenoverse 2, namelijk DB Super Pack 2. Dit DLC-pakket biedt content uit de anime Dragon Ball Super en is verkrijgbaar, gratis voor bezitters van de seizoenspas, anders kost het 8 euro.

In DB Super Pack 2 wordt de geschiedenis veranderd en koerst de God of Destruction Champa op Conton City af. Speel een gloednieuwe scenario quest en neem het op tegen de Universe 6-strijders. Het nieuwe DLC-pakket voegt twee nieuwe vechters toe: Champa en Vados. Daarnaast brengt het veel andere content, waaronder nieuwe aanvallen, kostuums, een stage en een voertuig.

Bovendien is er ook een grote nieuwe gratis update uit, met onder andere nieuwe kostuums, nieuwe Expert Missions met Broly & Janemba, nieuwe aanvallen, nieuwe regels voor het Tenkaichi Tournament en de Tenkaichi Tournament Jersey.

Er komen nog meer uitbreidingen aan, met onder andere Future Trunks’ saga. Dragon Ball Xenoverse 2 is sinds 28 oktober 2016 verkrijgbaar voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

Uitbreidingen Battlefield 1 bekendgemaakt

EA en DICE hebben de eerste details onthuld van alle vier de expansion packs die inbegrepen zijn in de Battlefield 1 Premium Pass: They Shall Not Pass, In the Name of the Tsar, Turning Tides en Apocalypse.

Spelers kunnen hun moederland verdedigen als het Franse leger en vechten in besneeuwde ravijnen met het Russische leger. Spelers kunnen ook meedoen aan maritieme confrontaties en de geschiedenis naspelen in de meest beruchte gevechten van de Eerste Wereldoorlog. De uitbreidingspakketten bevatten daarnaast zestien nieuwe multiplayer-maps, twintig nieuwe wapens en nieuwe eliteklassen. Verder krijgen Battlefield 1 Premium Pass-leden twee weken eerder toegang tot elk niet-uitgebracht uitbreidingspakket, plus veertien Superior Battlepacks, prioriteitstoegang tot servers en nog veel meer.

De vier thematische digitale uitbreidingspakketten bestaan uit:

  • They Shall Not Pass: Speel als het Franse leger. Doe mee aan de gevechten in de hel van Verdun, en vecht in Fort de Vaux waar een strijd woedt in de met gas gevulde gangen. Doe mee aan de grootste Franse tankaanval van de oorlog bij de oevers van de Aisne-rivier.
  • In the Name of the Tsar: Betreed met het Russische leger het grootste front van de Eerste Wereldoorlog. Sluit je aan bij de huzaren tijdens het Broesilov-offensief in Galicië (Oost-Europa). Doe mee aan de schermutselingen van de Albion-aanval in een ijskoude archipel en vecht in de besneeuwde ravijnen van de verraderlijke Łupków-pas.
  • Turning Tides: Doe mee aan de amfibische oorlogvoering van de Eerste Wereldoorlog. Stort je met de nieuwe torpedojager in maritieme confrontaties. Leer alles over het Coastal Class-luchtschip in de interactie tussen land, lucht en zee. Doe mee aan de aanval op de haven van Zeebrugge en bestorm de stranden in de eerste dagen van de Slag om Gallipoli.
  • Apocalypse: Ga het gevecht aan in de beruchtste gevechten van de Eerste Wereldoorlog. Verover zwaarbevochten terrein met bruut gereedschap en unieke wapens geboren uit wanhoop en impasses.

Deze maand verschijnt de uitbreiding They shall not Pass. Battlefield 1 is uit op Xbox One, pc en PlayStation 4.

Battlefield 1-uitbreidingen (Foto: EA)

Positievere toon Donald Trump

Tijdens zijn eerste speech in het Amerikaanse congres sinds zijn inauguratie sloeg de Republikeinse president Donald Trump een positievere toon aan dan tijdens eerdere toespraken en interviews. Zo riep hij de Democraten op de krachten te bundelen. "Alles wat gebroken is in ons land kan worden gemaakt. En iedere familie met pijn, kan genezen en hoop vinden. Democraten en Republikeinen moeten samenwerken. Dat is goed voor ons land."

Tijdens de speech schetste Trump zijn beleidslijnen voor de komende periode. Het betrof vooral al bekende plannen, hij maakte nauwelijks details bekend.

Zo ging de president opnieuw in op zijn strengere aanpak van immigratie. Immigranten zijn welkom, maar moeten zichzelf kunnen onderhouden. Vluchtelingen moeten alleen worden toegelaten als ze iets kunnen betekenen voor het land. Trump herhaalde zijn plan voor de bouw van een muur tussen Mexico en de VS. Zijn vaste toevoeging hierbij, dat Mexico voor de muur moet betalen, ontbrak echter.

Obamacare
Trump zei opnieuw dat hij Obamacare, het door zijn voorganger geïntroduceerde zorgstelsel, wil afschaffen en vervangen door eigen plannen die ,,die keuzemogelijkheden uitbreiden, de kosten verlagen en betere zorg bieden."

Verder maakte de president bekend dat hij een biljoen dollar, zowel publiek als privaat geld, wil investeren in een verbeterde infrastructuur.

De president beloofde ,een belastingvermindering voor bedrijven en voor de middenklasse' maar hij zei niet hoe hij dit wil gaan betalen.

Staande ovatie
Trump ging ook in op het NAVO-bondgenootschap. Hij herhaalde zijn boodschap dat andere lidstaten financieel meer moeten gaan bijdragen.

Het Amerikaanse Congres is de wetgevende vergadering van de Senaat en het Huis van Afgevaardigden. Bij binnenkomst van Trump volgde een minutenlange staande ovatie en ook tijdens zijn speech werd Trump continu onderbroken met applaus, met name van de Republikeinen.

Positievere toon Donald Trump
Positievere toon Donald Trump (Foto: ANP)

Toerist uit Oscarshow kwam net uit gevangenis

Eén van de toeristen die bij de Oscars zondagavond nietsvermoedend de zaal in werden geloodst, was enkele dagen daarvoor vrijgekomen uit de gevangenis.

Gary Alan Coe, die als eerste binnenkwam en door Denzel Washington werd 'getrouwd' met zijn verloofde Vicky, gaf tijdens de uitzending handkussen aan Halle Berry, Nicole Kidman en Octavia Spencer. Ook mocht hij de Oscar van Mahershala Ali even vasthouden.

De advocaat van de 59-jarige schreef maandag op Facebook: "Voor degenen die het hebben gemist, ik werk al jaren aan de zaak van Gary. hij kreeg in 1997 een levenslange gevangenisstraf voor het stelen van parfum, en vorig jaar hebben we eindelijk gewonnen. Hij is vrijdag vrijgelaten en hing de toerist uit met Vicky. Als je de Oscars hebt gezien, weet je de rest."

Gary werd veroordeeld tot een celstraf van 25 jaar tot maximaal levenslang na de parfumdiefstal vanwege de 'three strikes'-regel in Californië. Die houdt in dat criminelen met eerdere veroordelingen lange straffen krijgen, ook voor kleinere misdrijven. Op het strafblad van Gary stonden al overvallen uit 1985 en 1982 en een poging tot verkrachting uit 1978.

Volgens de Chicago Sun Times heeft het criminele verleden van Gary hem en Vicky een optreden bij Jimmy Kimmel Live gekost. De producenten van de talkshow van de Oscarpresentator zouden van plan zijn geweest het stel te gast te vragen in de uitzending van maandagavond, maar durfden dat vanwege het strafblad van Gary niet aan. In een gesprek met de Chicago Tribune liet Gary weten zich niets aan te trekken van de mening van anderen. "Mensen laten zich ontmoedigen door de publieke opinie. Maar ik heb mijn straf uitgezeten. Ik ben een veranderd man."


Toerist uit Oscarshow kwam net uit gevangenis
Toerist uit Oscarshow kwam net uit gevangenis (Foto: BuzzE)

Talpa verhoogt bod op Telegraaf Media Groep

Talpa verhoogt het overnamebod op Telegraaf Media Groep (TMG) van 5,90 euro naar 6,35 euro per aandeel. Dat maakte het investeringsbedrijf van John de Mol woensdag bekend.

Het nieuwe bod betekent een premie van 8 procent ten opzichte van het voorgenomen bod van 5,90 euro per aandeel van het consortium van het Vlaamse Mediahuis en VP Exploitatie, de investeringsmaatschappij van grootaandeelhouder de familie Van Puijenbroek. Zij kwamen in de overnamestrijd rondom TMG onlangs langszij door het vorige bod van Talpa te evenaren.

Talpa verhoogt bod op Telegraaf Media Groep
Talpa verhoogt bod op Telegraaf Media Groep (Foto: ANP)

YouTube begint tv-dienst

YouTube lanceert in de komende maanden een eigen tv-dienst, die vooralsnog alleen in de Verenigde Staten beschikbaar is. Klanten betalen 35 dollar (33 euro) per maand voor YouTube TV en ontvangen dan zenders als ABC, CBS, Fox, NBC, ESPN, E!, National Geographic en Disney Channel. Ook het eigen kanaal YouTube Red is te volgen.

YouTube-topvrouw Susan Wojcicki heeft de plannen dinsdag gepresenteerd. Gebruikers kunnen live-uitzendingen opnemen in de cloud. "Het geheugen raakt nooit vol, je cloudrecorder kan zo veel shows opnemen als je zelf wil, gelijktijdig", aldus YouTube. Elke opname blijft negen maanden bewaard. YouTube TV kan op smartphones, tablets en computers worden bekeken, zowel op Android als op iOS. Daarnaast is het via de Chromecast van moederbedrijf Google te koppelen aan een televisietoestel. Een klant kan zes accounts aanmaken en daarmee drie streams tegelijk volgen.

YouTube begint tv-dienst
YouTube begint tv-dienst (Foto: BuzzE)

Emma Watson wil geen selfies maken met fans

Fans mogen alles aan Emma Watson vragen, maar selfies met ze laat ze in haar vrije tijd niet meer toe. Dat vertelt de Beauty And The Beast-actrice in het maartnummer van Vanity Fair.

De Harry Potter-ster legt in het gesprek uit dat ze die beslissing heeft gemaakt om nog iets van haar privacy te behouden. "Als iemand een foto plaatst, is binnen twee seconde terug te vinden waar ik ben, tot op tien meter nauwkeurig. Iedereen kan zien wat ik aanheb en met wie ik ben. Ik kan niet zo traceerbaar zijn." De actrice benadrukt fans niet te willen negeren. "Ik zeg dan: ik wil gerust al je Harry Potter fanvragen beantwoorden, ik kan alleen niet met je op de foto."

Emma heeft een verleden met stalkers. In 2012 wist één van hen langs de beveiliging van een filmset te komen om tijdens opnames in een bos opeens voor haar neus op te duiken. Ze zou sindsdien gebruik maken van de diensten van een bodyguard. Vorig jaar meldde The Sun dat Emma in haar Harry Potter-tijd het beoogde doelwit was van kidnappers.

Emma Watson wil geen selfies maken met fans
Emma Watson wil geen selfies maken met fans (Foto: BuzzE)

FOK! Wat een weer: raindrops keep falling

Als het weder is van goede zin,
trekt de kou nu z'n staartje in,
en 's morgens reeds de eerste meert,
zegt men welkom aan de kwiksteert.

Goeiemoggel! Na de wisselvalligheid van gisteren, zetten we dat vandaag nog even voort. In de ochtend is het zwaar bewolkt en kan er van tijd tot tijd regen of motregen vallen. In de middag is het wat droger, maar later op de avond gaan de hemelsluizen weer open en breiden de buien zich uit over het land. 

De temperatuur komt rond de 9 graden uit vandaag. De wind draait 's ochtends naar het westen en is dan nog matig tot vrij krachtig. In de middag draait hij verder naar het zuidwesten en wordt dan vrij krachtig boven land en vrij hard aan de kust. In het noorden van het land blijft de wind zwak en veranderlijk. 

Zon op / onder / zonkracht

 
Zon op: 07:25
Zon onder: 18:18
Zonkracht: 1 / 1

Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
1901 De Wuppertaler Schwebebahn wordt geopend.
1932 Charles Lindberghs zoon wordt gekidnapt.
1983 De cent wordt afgeschaft in Nederland. Het muntje wordt amper gebruikt en is te duur: 1 cent maken kost 3 cent.
1984 De twee belangrijkste verdachten in de ontvoeringszaak van Freddy Heineken en zijn chauffeur worden aangehouden in Parijs.
2007 Dag van zelfbeschadiging of Self Injury Awareness Day.

Bij Rabieluh in Oost Souburg onweerde het gisterenavond. Een van de ontladingen wist hij vast te leggen op film: 


Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Giel Beelen is rijbewijs kwijt na drankrijden

Radio-dj Giel Beelen heeft een rijontzegging van zes maanden gekregen, nadat hij in november was betrapt op rijden onder invloed. Dat meldt De Telegraaf woensdag.

Volgens de krant was het al de tweede keer dat Giel met alcohol op achter het stuur werd aangetroffen. Ook in 2012 was dat het geval. Toen zou hij er met een boete vanaf zijn gekomen.

Van de zes maanden rijontzegging zijn er vijf voorwaardelijk. De dj is in beroep gegaan tegen de uitspraak, waardoor hij voorlopig mag blijven rijden. Als hij het beroep verliest, moet Giel vanwege alle overtredingen zijn rijbewijs inleveren en na zijn rijontzegging opnieuw afrijden.

De BNN-VARA-presentator kreeg in het verleden meerdere rijverboden wegens te hard rijden. In 2007 moest hij een werkstraf uitvoeren, omdat hij ondanks zo'n verbod toch achter het stuur was gekropen.

Giel Beelen is rijbewijs kwijt na drankrijden
Giel Beelen is rijbewijs kwijt na drankrijden (Foto: BuzzE)

'Man met hoedje' dient klacht in tegen politie

Fayçal Cheffou, de man die kort na de aanslagen van 22 maart 2016 in Brussel ten onrechte werd opgepakt als "man met het hoedje", heeft een klacht ingediend tegen de politie. Hij zou het afgelopen jaar naar eigen zeggen al drie keer onterecht gearresteerd zijn, meldt het Vlaamse VRT Nieuws. Onlangs werd hij nog opgepakt voor een valse bommelding in de Brusselse concertzaal AB.

En begin februari werd Cheffou meegenomen tijdens een reeks huiszoekingen waarbij de politie op zoek was naar een teruggekeerde Syriëstrijder. Ook toen werd de man vrij snel weer vrijgelaten.

Cheffou accepteert het niet dat hij al zo vaak gearresteerd is en hij heeft een klacht ingediend bij de politie.

In maart 2016 pleegden terroristen in Brussel aanslagen op vliegveld Zaventem en bij metrostation Maalbeek, waarbij meerdere doden vielen. Cheffou werd ervan verdacht bij de aanslag op het vliegveld betrokken te zijn. Op surveillancebeelden droeg de verdachte een hoedje.

'Man met hoedje' dient klacht in tegen politie
'Man met hoedje' dient klacht in tegen politie (Foto: ANP)

Trump blijft bij plan voor muur

De Amerikaanse president Donald Trump blijft bij zijn plan om snel een muur te bouwen tussen Mexico en de Verenigde Staten om zo een einde te maken aan illegale immigratie. Zijn vaste toevoeging hierbij, dat Mexico voor de muur moet betalen, ontbrak echter tijdens de eerste toespraak van Trump in het Amerikaanse Congres sinds zijn inauguratie.

Bij het toelaten van nieuwe immigranten moet de VS kijken naar landen als Australië en Canada, zei Trump. Immigranten moeten zichzelf kunnen onderhouden, sprak Trump. Vluchtelingen moeten alleen worden toegelaten als ze iets kunnen betekenen voor het land."Iedereen die de eer krijgt om hier te wonen, moet blij zijn en onze waarden accepteren", zei de president.

Trump zei opnieuw dat hij Obamacare, het door zijn voorganger geïntroduceerde zorgstelsel, wil afschaffen. Deze Affordable Care Act (wet voor betaalbare zorg) biedt miljoenen voorheen onverzekerde Amerikanen dekking bij ziektekosten, maar is een doorn in het oog van Trump. Die wil het stelsel vervangen door eigen plannen die ,,die keuzemogelijkheden uitbreiden, de kosten verlagen en betere zorg bieden." Trump beloofde de Amerikanen die straks geen beroep meer kunnen doen op Obamacare "meer toegang tot zorg."

Verder maakte de president bekend dat hij een biljoen dollar, zowel publiek als privaat geld, wil investeren in een verbeterde infrastructuur. Het werk aan spoorwegen, wegen, vliegvelden, bruggen en viaducten moet miljoenen nieuwe banen opleveren. "Bij deze werkzaamheden gelden twee principes. Koop Amerikaans en huur Amerikanen," aldus Trump.

De president greep terug op zijn thema tijdens de verkiezingen: Make America great again. ,,A new chapter of American Greatness is now beginning," zei hij tegen het Congres.

Het Amerikaanse Congres is de wetgevende vergadering van de Senaat en het Huis van Afgevaardigden. Bij binnenkomst van Trump volgde een minutenlange staande ovatie en ook tijdens zijn speech werd Trump continu onderbroken met applaus, met name van de Republikeinen.

Trump blijft bij plan voor muur
Trump blijft bij plan voor muur (Foto: ANP)

Canada wil Nederlander na 59 jaar uitzetten

Een 59-jarige Nederlander dreigt te worden gedeporteerd uit Canada. Hij woont daar al sinds hij acht maanden oud is, maar heeft nooit de Canadese nationaliteit gekregen, want zijn moeder was vergeten deze aan te vragen. En omdat hij een strafblad heeft met onder meer wapenbezit, bedreiging en mishandeling, welke stamt uit zijn tienerjaren, willen de Canadezen hem volgende week maandag uitzetten.

De man heeft een rechtszaak aangespannen om toch te kunnen blijven, meldde de Canadese zender CTV dinsdag. Iedere niet-Canadees die een celstraf van minstens zes maanden heeft gekregen, wordt automatisch gedeporteerd uit Canada. Daar is geen beroep tegen mogelijk. Die regel is in 2013 ingevoerd door de vorige regering van Canada, meer dan een halve eeuw na de emigratie van Van Heest. Hij is ooit veroordeeld tot negen maanden cel.

De Nederlander zelf zegt dat hij lijdt aan een bipolaire stoornis, die hij onder controle heeft gekregen. Ook wil hij in Canada voor zijn 81-jarige moeder zorgen. Bovendien kent hij niemand in Nederland en spreekt hij geen Nederlands. Daarom vraagt hij de rechter in Vancouver om een uitzondering te maken.

Een jurist zegt dat er nog een optie is: na terugkeer in Nederland kan hij een nieuwe verblijfsvergunning voor Canada aanvragen. Maar gezien zijn strafblad is de kans klein dat hij die krijgt.

Canada wil Nederlander na 59 jaar uitzetten
Canada wil Nederlander na 59 jaar uitzetten (Foto: ANP)

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.