[Foto] [Sportjaar 2014] Juli & augustus

Het sportjaar 2014 zat weer vol met hoogte- en dieptepunten. In acht delen blikken we hier op FOK!sport terug op een bewogen sportjaar. Het overzicht is natuurlijk verre van compleet maar we hopen jullie een mooie terugblik op dit jaar te bieden. Vandaag gaan we verder met de maanden juli en augustus.

Tijdens het EK open water zwemmen won Nederland maar liefst drie gouden medailles. Ferry Weertman en Sharon van Rouwendaal wonnen de tien kilometer en samen met Marcel Schouten werd er het teamevent gewonnen. Van Rouwendaal won ook nog eens een zilveren medaille op de vijf kilometer (PRO SHOTS/Insidefoto)

De kasseienetappe in de Tour de France liep uit op een compleet slagveld. Op de natte steentjes kon vrijwel niemand Lars Boom bijhouden. Boom won zijn eerste Tour-etappe en het was ook de eerste Nederlandse overwinning sinds 2005. Vicento Nibali won de Tour soeverein (PRO SHOTS/Dppi)
De kasseienetappe in de Tour de France liep uit op een compleet slagveld. Op de natte steentjes kon vrijwel niemand Lars Boom bijhouden. Boom won zijn eerste Tour-etappe en het was ook de eerste Nederlandse overwinning sinds 2005. Vicenzo Nibali won de Tour soeverein (PRO SHOTS/Dppi)

Dafne Schippers wint op het EK atletiek de 100 en 200 meter (PRO SHOTS/Gepa)
Dafne Schippers won op het EK atletiek de 100 en 200 meter (PRO SHOTS/Gepa)

Op de 1.500 meter verovert Sifan Hassan de Europese titel (PRO SHOTS/Gepa)
Op de 1.500 meter veroverde Sifan Hassan de Europese titel (PRO SHOTS/Gepa)

Tijdens het WK judo veroverde Nederland slechts één medaille. Sanne Verhagen won brons in de categorie tot 57 kilo (PRO SHOTS/Gepa)
Tijdens het WK judo veroverde Nederland slechts één medaille. Sanne Verhagen won brons in de categorie tot 57 kilogram (PRO SHOTS/Gepa)

Tijdens het WK BMX in Ahoy in Rotterdam behaalde Laura Smulders goud op de tijdrit en brons tijdens de reguliere wedstrijd. Niek Kimmann won beide wedstrijden bij de jeugd (FOK!/Barbara Kamphuis)

Het WK roeien op de Bosbaan verliep dramatisch voor Nederland. Alleen de vrouwen Licht dubbelvier (LW4X) werden wereldkampioen (PRO SHOTS/Martijn Buskermolen)

De Wereldruiterspelen waren zeer succesvol voor Nederland, Rixt van Horst en Sanne Voets werden wereldkampioen bij de paralympisch dressuur. De dressuur- en eventingploegen werden derde en plaatsten zich daarmee direct voor de Spelen in Rio de Janeiro. De springruiters veroverden als team de wereldtitel en als klap op de vuurpijl wist Jeroen Dubbeldam zijn concurrenten te verslaan en wereldkampioen te worden (PRO SHOTS/Dppi)

In deze maanden van Nederlands succes bleven ook de voetbaldames niet achter. Ze wonnen het EK onder 19 door Spanje in de finale te verslaan (PRO SHOTS/Digitalsport)

Tijdens het EK waterpolo wisten de Nederlandse dames beslag te leggen op de tweede plaats (PRO SHOTS/Insidefoto)

Op het circuit van Zandvoort won Max Verstappen de Formule 3 Masters. Vader Jos won het evenement in 1993. Samen zijn Max en Jos nu de enige vader en zoon die de Masters ooit gewonnen hebben (PRO SHOTS/Nico Brekelmans)

De legendarische voetballer Alfredo di Stéfano overleed op 88-jarige leeftijd. Di Stéfano wordt wereldwijd gezien als een van de beste voetballers ooit. Hij maakte vooral veel furore bij Real Madrid, waarmee hij de eerste vijf edities van de Europa Cup I won. In de finales van die toernooien maakte hij telkens minstens één goal, bij de laatste in 1960 scoorde hij zelfs een hattrick (PRO SHOTS/ICON SPORT)

De Nederlandse mountainbikester en veldrijdster Annefleur Kalvenhaar overleed op twintigjarige leeftijd bij de wereldbekerwedstrijden mountainbike in het Franse Méribel. De jonge sportvrouw uit Wierden werd zowel in het mountainbiken als het veldrijden als een groot talent gezien. Als veldrijdster was ze Europees kampioen in de categorie onder de 23, en op de mountainbike had ze zich gekwalificeerd voor het WK (PRO SHOTS/Wouter Roosenboom)