De Gier keert als hoofdcoach terug bij N.E.C

N.E.C heeft een nieuwe hoofdcoach gevonden. De Nijmegenaren hebben gekozen voor Jack de Gier, die tussen 1998 en 2001 voor de club speelde.

De Gier heeft in De Goffert een contract voor drie seizoenen gekregen. De Brabander komt over van Almere City, waar hij sinds januari 2016 trainer was. "Ik heb de afgelopen jaren een geweldige tijd gehad bij Almere, waar ik met alle plezier en passie had willen blijven. N.E.C is echter mijn club en de enige club die mij in verleiding kon brengen om Almere te verlaten", zegt De Gier op de officiële website van N.E.C.

Met de nieuwe hoofdtrainer hoopt N.E.C komend seizoen een gooi te doen naar promotie naar de Eredivisie. Afgelopen jaargang eindigde de ploeg op de derde plaats in de Jupiler League, waarna in de play-offs FC Emmen over twee duels te sterk was. Coach Pepijn Lijnders werd vervolgens ontslagen.

N.E.C is dus geen onbekende voor De Gier, die er na zijn spelerscarrière ook al tussen 2013 en 2015 assistent-trainer, jeugdtrainer en coach van de beloften was. Technisch directeur Remco Oversier en zeer tevreden met de komst van De Gier. "Niet alleen heeft Jack de afgelopen jaren geweldig werk geleverd bij Almere, ook kent hij N.E.C zowel als speler en als trainer van haver tot gort."