Loeb wint fraaie finalerace rallycross in België

Sebastien Loeb heeft zondag de derde van twaalf wedstrijden in het WK rallycross gewonnen. In het Belgische Mettet was de Fransman in zijn Peugeot 208 te sterk voor de rest in een vrij chaotische finale.

Loeb pakte bij de start de hole shot, terwijl polesitter Johan Kristofferson - winnaar van de eerste twee wedstrijden - met zijn Volkswagen Polo bijna op zijn dak ging. Loeb en teamgenoot Timmy Hansen domineerden vervolgens het eerste deel van de race, waarbij Volkswagen-veteraan Petter Solberg als eerste al de jokerronde voor zijn rekening nam.

Solberg viel door de jokerronde - een langer stuk wat iedereen één keer af moet leggen - uiteraard wat terug, maar nadat hij twee keer op rij de snelste ronde van de dag reed deed hij volop mee om de zege. Loeb en Hansen pakten de jokerronde tegelijk, waarna Solberg tussen de twee Peugeots terecht kwam. 

Mattias Ekström nam in zijn Audi ondertussen de leiding, maar moest nog wel de jokerronde pakken. Dat deed hij na twee keer op rij de snelste ronde van de dag te rijden, maar voor de winst kwam hij tekort: die ging naar Loeb, vlak voor Solberg. Hansen troefde een uit de joker komende Ekström net af en pakte plek drie. Alleen de Noor Andreas Bakkerud kwam er met zijn Audi geen moment echt aan te pas.

De finale van de race in België (Bron: YouTube)