16-jarige fietser overleden na aanrijding op A27

Een 16-jarige knul die afgelopen nacht over de vluchtstrook van de snelweg A27 richting Antwerpen fietste is in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis nadat hij werd geschept door een auto. Dit meldt de politie op Twitter. 

De knul fietste met de richting mee, maar kwam ten hoogte van Bavel op de rijbaan terecht. Daar kon een Franse automobilist hem niet meer ontwijken. Het is niet bekend hoe het nu met het slachtoffer is. De weg is geruime tijd afgezet geweest. 

Update 14:45 uur
Getuigen zagen rond 00:40 uur dat de jongen over de vluchtstrook langs de Rijksweg A27, nabij de Franklin Rooseveltlaan fietste. Zij zetten de auto even verderop aan de kant in een poging de jongen te waarschuwen voor zijn gevaarlijke gedrag langs deze donkere weg. Op datzelfde moment werd de tiener uit Molenschot echter door een achteropkomende auto geschept.

Hij werd zwaargewond naar een ziekenhuis in Tilburg gebracht, waar hij vandaag overleed aan zijn verwondingen. Voor alle betrokkenen is slachtofferhulp ingeschakeld. Verkeersspecialisten van de politie doen nog nader onderzoek naar de exacte toedracht van de aanrijding.