Van der Sar geeft uitleg over ontslag Keizer

Edwin van der Sar heeft in een interview het ontslag van Marcel Keizer toegelicht. De Ajax-coach moest weg na de bekeruitschakeling tegen FC Twente.

Van der Sar stelt in gesprek met Ajax Life dat de eerste seizoenshelft niet verliep zoals de clubleiding wenste. "Daar zijn aantoonbare redenen voor, maar ook andere zaken die de technische staf in onze ogen niet goed deed of waar verkeerde vervolgstappen werden genomen. We hebben deze stap genomen om spelers en het team beter door te ontwikkelen", zegt de algemeen directeur.

Erik ten Hag, de opvolger van Keizer, was afgelopen zomer nog niet bij de Amsterdammers in beeld. "Nee, dat ontstaat. Als je voor iemand gaat, moet je daar vol voor gaan en moet je iemand steunen. Dat blijft altijd lastig", aldus Van der Sar. "De een vindt dat we Marcel te weinig hebben gesteund, de ander juist te veel. Dat vind ik altijd een arbitrair iets tussen mensen."

De directeur benadrukt dat de nieuwe coach in elk geval een goede basis moest leggen voor het komende seizoen als de achterstand op PSV niet zou worden weggewerkt. Dat laatste lukte dus niet. "Feit blijft dat we bij vlagen té kwetsbaar bleken. Dan miste de ploeg een bepaalde mentaliteit waarmee je drie punten binnensleept", vindt Van der Sar, die Ajax wel progressie zag boeken.