Replay Jong Ajax - N.E.C. aanstaande maandag

Jong Ajax en N.E.C. zullen aanstaande maandag opnieuw tegenover elkaar staan. De KNVB heeft het duel voor 16 april 20.00 uur opnieuw ingepland. De wedstrijd moet worden overgespeeld omdat bij Ajax de niet-speelgerechtigde Teun Bijleveld meedeed door een fout van de KNVB, besloot de bond de uitslag ongeldig te verklaren en het duel opnieuw in te plannen.

Bijleveld had tijdens FC Dordrecht - Jong Ajax (2-3) op maandag 2 april zijn vijfde gele kaart ontvangen, waardoor de middenvelder tegen N.E.C. geschorst had moeten zijn. Als gevolg van een administratieve fout van de KNVB stond Bijleveld op vier gele kaarten en kon hij gewoon worden opgesteld door de Amsterdammers. Voor de Nijmegenaren een kans om alsnog drie punten te kunnen bijschrijven. Ajax won het afgekeurde duel met 2-0. 

N.E.C. is met Fortuna Sittard verwikkeld in een strijd om directe promotie. De Nijmegenaren wonnen maandag met 2-1 van FC Oss en Fortuna speelde met 1-1 gelijk bij RKC Waalwijk. Fortuna heeft twee punten meer dan N.E.C., dat dus een wedstrijd minder speelde en de minste verliespunten heeft. Jong Ajax heeft evenveel punten als N.E.C. en wil graag kampioen worden, hoewel de ploeg niet kan promoveren.