Amerikaanse ijshockeysters naar olympische finale

De Amerikaanse ijshockeysters hebben zich geplaatst voor de olympische finale in het ijshockeytoernooi. In de halve finales waren de Amerikaanse dames met 5-0 te sterk voor Finland.

De Verenigde Staten kwamen al na twee minuten op voorsprong tegen Finland door een doelpunt van Gigi Marvin. Met nog anderhalve minuut te gaan in de eerste periode zouden de Amerikaanse dames de score verdubbelen via een een doelpunt van Dani Cameranesi.

Ook in de tweede periode had Finland niks in te brengen tegen Amerika. Jocelyne Lamoureux zou na acht minuten in de tweede periode de 3-0 maken. In dezelfde minuut zou Hilary Knight ook de 4-0 op het scorebord zetten. In de derde periode zou Amerika meteen in de eerste minuut toeslaan via een mooie aanval, waarna Cameranesi haar tweede doelpunt van de dag maakte. In het restant van de wedstrijd hielden ze alles onder controle en zouden uiteindelijk met 5-0 winnen tegen de Finse dames.

In de finale neemt de Verenigde Staten het donderdag op tegen Canada of de olympische atleten uit Rusland. Die twee ploegen spelen later op maandag in de andere halve finale tegen elkaar.