Bayern München loopt uit, puntverlies Leverkusen en Schalke

Bayern München is in de Bundesliga maar weer eens verder uitgelopen. Op bezoek bij FSV Mainz werd met 0-2 gewonnen, terwijl concurrenten punten lieten liggen. Franck Ribéry volleerde na een half uur de 0-1 binnen, James Rodriguez zette de eindstand al voor rust op de borden.

Bayer Leverkussen kwam op bezoek bij SC Freiburg niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel, terwijl Schalke 04 in eigen huis onderuit ging tegen Werder Bremen. Yevheniy Konopyanka zette Schalke wel op voorsprong, maar de wedstrijd kantelde na een rode kaart voor Matija Nastasic. Een minuutje later zorgde Max Kruse voor de gelijkmaker, waarna Zlatko Junuzovic in de slotfase de 1-2 liet noteren.

Bremen stijgt door de drie punten uit de degradatiezone, Schalke deed geen beste zaken. Ver achter koploper Bayern (53 punten) volgen Leverkusen en RB Leipzig met 35 punten, Borussia Dortmund en Schalke 04 staan op 34 stuks en Eintracht Frankfurt heeft er 33.