'Sánchez mist dopingtest; UEFA wil uitleg'

Arsenal en Manchester United moeten zich bij de UEFA verantwoorden voor het feit dat Alexis Sánchez maandag een dopingtest miste.

Spelers van clubs die Europees voetbal spelen worden af en toe door de UEFA getest op dopinggebruik. Maandag meldden officials van de Europese bond zich op het trainingscomplex van Arsenal en Sánchez was één van de spelers die getest moest worden. De Chileen was op dat moment echter in Manchester om zijn transfer naar Manchester United af te ronden.

De Spaanse krant Sport schrijft dat beide clubs de UEFA daarvan niet op de hoogte hebben gesteld. Ze worden daarom bij de bond op het matje geroepen. Wat de gevolgen kunnen zijn voor Arsenal en United of Sánchez zelf, is nog niet duidelijk.

Alexis Sánchez maakt vrijdagavond mogelijk zijn debuut voor zijn nieuwe werkgever, zo gaf José Mourinho donderdag aan. Manchester United speelt dan in de vierde ronde van de FA Cup een uitwedstrijd tegen Yeovil Town. Daarna volgt woensdag op Wembley een lastige wedstrijd tegen Tottenham Hotspur.