'Van Gaal topkandidaat bij Premier League-club Swansea'

Louis van Gaal kan een nieuw hoofdstuk toevoegen aan zijn carrière als hoofdtrainer. Swansea City ziet hem naar verluidt als ideale opvolger van Paul Clement.

De laagvlieger uit de Premier League nam woensdagavond afscheid van Clement. Swansea is momenteel de hekkensluiter van de Premier League en staat twee punten achter op de nummer negentien. Door de teleurstellende resultaten koos de club ervoor om Clement de laan uit te sturen.

Swansea wil een ervaren trainer aanstellen en denkt hierbij aan Louis van Gaal. Volgens de Daily Mirror staat de Nederlander bovenaan het lijstje van The Swans. Daarmee kan Van Gaal terugkeren in de Premier League.

Van Gaal stond in Engeland eerder aan het roer bij Manchester United. Deze week liet de trainer weten dat hij terug zou willen keren naar de Premier League, om zo Manchester United op een hak te kunnen zetten. Hierbij denkt Van Gaal echter alleen aan een topclub in Engeland.

De oud-bondscoach van het Nederlands elftal is niet de enige kandidaat bij Swansea. Ook landgenoot Ronald Koeman staat op het lijstje en Slaven Bilic wordt eveneens genoemd. Swansea hoopt voor komend weekend al een nieuwe trainer te kunnen presenteren.