N.E.C. klopt Jong Ajax in Jupiler League-topper

N.E.C. Nijmegen heeft vrijdagavond in de Jupiler League een belangrijke zege geboekt. De koploper was in De Goffert te sterk voor Jong Ajax en staat daardoor nu zeven punten los van de rest.

Beide ploegen begonnen matig aan de topper en tot veel meer dan een paar kleine kansjes kwam het aanvankelijk niet. Nadat men wat beter spel begon te vertonen kreeg Mohamed Rayhi een grote kans, maar hij schoot namens de thuisploeg naast. 

Kort na rust was het ineens raak voor de Ajacieden: Noussair Mazraoui werkte een pass van Carel Eiting fraai af en tekende voor de 0-1. Al snel stond het echter weer gelijk, want Rayhi maakte zijn eerdere misser goed en wipte de 1-1 over keeper Kostas Lamprou heen. 

Ajax kreeg het ineens zwaar en enkele minuten later stonden ze al achter. Guus Joppen profiteerde van slecht uitverdedigen en maakte de 2-1. Helemaal aan het einde kreeg Ajax nog wat kansen, maar die werden niet afgemaakt en dus bleef het bij 2-1.

N.E.C. staat door de zege zeven punten voor op Jong Ajax. Fortuna Sittard staat net als de Amsterdammers op 26 punten, nadat Wessel Dammers thuis tegen Go Ahead Eagles in de laatste tien minuten met twee goals de ommekeer teweeg kon brengen: 2-1. De Graafschap heeft 24 punten, FC Den Bosch en Telstar staan op 23.

Uitslagen Jupiler League
FC Dordrecht - Jong AZ 3-2
FC Volendam - FC Emmen 2-3
Jong FC Utrecht - Almere City 2-4
MVV - Helmond Sport 3-1
RKC Waalwijk - FC Oss 2-1
N.E.C. Njmegen - Jong Ajax 2-1
Fortuna Sittard - Go Ahead Eagles 2-1
Jong PSV - Telstar 6-0
SC Cambuur - FC Den Bosch 2-2
De Graafschap - FC Eindhoven 4-0