'Rijwielhandel' schakelt tandje terug

De politie heeft bij een onderzoek in een pand in Pendrecht 10 fietsen aangetroffen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. Er zijn twee mannen aangehouden.

Nadat de politie informatie had gekregen over de aanvoer van gestolen fietsen in een pand in Pendrecht werd er een onderzoek ingesteld. Daar bleek inderdaad dat er gestolen fietsen werden aangevoerd. Dat gebeurde met een zwarte bestelbus. Het is volgens de politie goed mogelijk dat deze bus in heel Rotterdam-Zuid is ingezet om de gestolen fietsen op te halen en af te leveren.

In het betreffende pand werden de fietsen opgeslagen, ontdaan van de sloten en zelfs weer te koop aangeboden. Er was bijna sprake van een ‘rijwielhandel’. Het gaat in de meeste gevallen om dure Gazelle fietsen. In het pand waar de fietsen werden aangetroffen werden twee mannen aangehouden, beiden Rotterdammers van 30 en 25 jaar.

Van enkele fietsen is aangifte van diefstal gedaan. Daardoor kon de politie al drie van de tien fietsen bij de eigenaar terugbezorgen. Van de andere is geen aangifte gedaan, waardoor het moeilijk wordt daar de eigenaar bij te vinden. De politie roept mensen van wie een fiets is gestolen is, dan ook op om alsnog aangifte te doen.

'Rijwielhandel' schakelt tandje terug (Foto: politie.nl)
'Rijwielhandel' schakelt tandje terug (Foto: politie.nl)