FOK! Wat een weer: regen

De Sint reist door weer en wind, blij is ieder kind.

Hoe maakt u het?

Deze zondag verliep op de meeste plaatsen wel aardig. Het was zeker geen subliem weer, maar superslecht was het ook niet. Het was met name de wind die het voor veel mensen wat onaangenaam maakte. Ook bleef het niet overal droog. Verspreid over het hele land vielen er enkele buien. Ook in het zuidwesten. Toch zijn er ook zat plekken geweest die het wél helemaal droog hielden. De invloed van een rug van hogedruk bleef wat beperkter dan ik gisteren nog dacht.

Deze rug trekt pas vanavond over ons land heen en trekt dan door naar het oosten. Dit maakt de weg vrij voor een complex systeem aan fronten. Daarachter komt dan zeer zachte lucht naar ons land. De minima liggen tussen de 4 en 6 graden. Later in de nacht neemt de bewolking toe.

Morgen verloopt vrijwel overal zonloos. In de vroege ochtend begint het dan te regenen in het westen en al redelijk snel regent het overal. Waarschijnlijk blijft het de rest van de dag nat. De geschatte hoeveelheden liggen tussen de 5 en 25 mm. Dit komt mede door het grillige karakter van de neerslag. Op de ene plek hoost het enige tijd, op de andere plek blijft het bij miezeren. De laatste uitvoer laat de meest actieve neerslag over het noorden en midden trekken. Er zullen maar weinig van jullie zijn die het morgen droog houden. Ook in de avond valt er nog regen. In eerste instantie is het uitermate kil met 6 tot 8 graden, maar in de avond lopen de temperaturen op naar 10 tot 12 graden. De wind is eerst zuidelijk, maar draait later bij naar west.

Ook morgen valt er eerst nog af en toe regen, maar wordt het nog zachter.

Sterkte morgen!

Nederland
 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Waar is de pot met goud? (Foto: DJMO)
Waar is de pot met goud? Heel mooi plaatje van een dubbele regenboog gemaakt door Monique vanuit de trein. ( Foto:DJMO)