Innogames lanceert Warlords of Aternum

Op gamescom liet Innogames ons een previewversie van Warlords of Aternum zien, en nu is deze strategiegame al uitgebracht. Dit mobiele spel is een verbeterde versie van de Warlords, een game dat de Duitse ontwikkelaar overgekocht heeft.

Het verhaal is lekker simpel: de inwoners van Dunmar zitten te springen om een machtige krijgsheer die voor eens en altijd afrekent met allerlei orks die het land teisteren. Dat doe je door turnbased regio's te veroveren. Elke map is opgedeeld in vakjes en alle units mogen maar beperkt lopen en een aanval doen. Elke unit heeft nog extra vaardigheden, zoals een vuurbal die het vakje op het doelwit en alle vakjes erom heen in vuur zet, waardoor iedereen schade krijgt die daar nog doorheen loopt.

Innogames heeft na de koop in februari gewerkt aan allerlei nieuwe features, extra content, nieuwe units en nieuwe regiobazen voor de nieuwe versie van de game. Mocht je het eerdere spel gespeeld hebben zullen hun voortgang niet kwijtraken.

Een van de grootste veranderingen is de nieuwe Warlord Level. In een notendop zal deze feature the algemene voortgang van de speler volgen. Breid je je basissen uit, dan verdien je ervaring. Heb je genoeg ervaring, dan krijg je er een level bij. Dit is gedaan om spelers te motiveren meer regio's te veroveren en te levelen in plaats van in twee of drie regio's te gaan kamperen.

Warlords of Aternum is te vinden op Google Play en App Store.