F2000-coureur Van Kalmthout profiteert van crash en pakt 2e plek

Coureur Rinus van Kalmthout heeft wederom uitstekende zaken gedaan in het Amerikaans Formule 2000-kampioenschap, de eerste stap op de ladder richting de IndyCar Series. De 16-jarige Nederlander werd zaterdag al derde in de straten van Toronto, zondag kwam daar een tweede plek bij.

De in de VS als Rinus VeeKay bekendstaande Nederlander - zijn naam is immers bijzonder moeilijk, schijnbaar - mocht als vijfde starten in de tweede race. Hij moest bij de start knokken om die plek te behouden, maar dat lukte uiteindelijk.

Na een paar ronden kreeg Van Kalmthout plotseling drie plekken cadeau. David Malukas, Alexandre Baron en kampioenschapsleider Oliver Askew reden elkaar de muur in, wat de safety car de baan op bracht.

Door de crash nam Parker Thompson de leiding in handen en de Canadees hoopte net als zaterdag voor eigen publiek te winnen. Nadat de safety car verdween sloeg hij een flink gat, maar in de laatste ronden reed Van Kalmthout dat helemaal dicht. De Nederlander kwam echter één ronde tekort om een serieuze aanval te kunnen plaatsen en pakte zo de tweede plek, voor Kaylen Frederick.