Grand Slam-debutant Arends na thriller onderuit op Wimbledon

Voor tennisser Sander Arends zit zijn Grand Slam-debuut erop. Samen met zijn Taiwanese dubbelpartner Peng Hsien-yin hoorde de 25-jarige Nederlander op het laatste moment dat hij op Wimbledon mocht spelen.

De twee gingen in de laatste ronde van het kwalificatietoernooi onderuit, maar het Servische duo Viktor Troicki/Nenad Zimonjic moest zich terugtrekken vanwege een rugblessure van Troicki. Als lucky loser mochten Arends en Peng zich zo alsnog melden en het was gelijk een kans op revanche: ze speelden tegen Johan Brunström en Andreas Siljeström, de Zweden van wie ze in de kwalificatie verloren. "Een betere kans op revanche is er niet", gaf Arends vooraf nog aan.

Het werd een zwaar duel, waarbij Arends en Peng set één na een tiebreak pakten. De Zweden sloegen in set twee hard terug, maar de Nederlander en zijn Taiwanese kompaan kwamen toch weer op voorsprong, waarna ze via de tiebreak een set weggaven. Set vijf werd een lang verhaal, maar nadat ze op 10-10 gebroken werden - en een kans op een rebreak niet benutten - was het voor Arends en Peng voorbij: 7-6 (4), 1-6, 6-4, 6-7 (4), 10-12.