FOK! Wat een weer: minder, minder, minder

Zo heet het is in juni,
zo koud het is in december.

Mogguh, gisteren was het in de wind wat aan de frisse kant, als je de hitte van de week ervoor in het achterhoofd hebt, maar het was prima uit te houden. Vandaag belooft het KNMI ons buien die in noordelijke richting wegtrekken zodat de zon af en toe zijn neus kan laten zien. Het noordoosten maakt in de middag kans op flinke buien en onweer, vergezeld van hagel. 

De maximale temperaturen liggen vandaag rond de 20 graden aan de westkust tot 25 graden in het oosten. Boven land is de wind zwak tot matig edoch op de Wadden kan het krachtig waaien. In de loop van de dag draait de wind van het zuidoosten naar het zuidwesten. 

Fijne dag!

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 05:21
Zon onder: 22:04
Zonkracht: 7/4

Nederland
 

Wikiweetjes van vandaag

28 juni is de 179ste dag van het jaar (180ste dag in een schrikkeljaar) in de gregoriaanse kalender. Hierna volgen nog 186 dagen tot het einde van het jaar. Het is de enige dag van het jaar waarbij de dag (28) en de maand (6) 2 verschillende volmaakte of perfecte getallenzijn.

1914 Aartshertog Frans Ferdinand van Oostenrijk wordt doodgeschoten in Sarajevo door Gavrilo Princip. Deze gebeurtenis vormt de aanleiding tot de Eerste Wereldoorlog.
1956 De protesten in het Poolse Poznań beginnen. Ze vormen een aanleiding voor de Hongaarse Opstand in datzelfde jaar.
1965 Prinses Beatrix verlooft zich met de Duitse diplomaat Claus van Amsberg.
1992 De Franse president François Mitterrand bezoekt de belegerde stad Sarajevo.
2001 Slobodan Milošević wordt uitgeleverd aan het Joegoslavië-tribunaal.
2011 Ontdekking van een vierde maan bij dwergplaneet Pluto.

Lammetjes in park Berg en Bos in Apeldoorn (Foto: Disbatch)
Lammetjes in park Berg en Bos in Apeldoorn (Foto: Disbatch)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!