Racetalent Van Kalmthout (16) slaat dubbelslag in VS

Coureur Rinus van Kalmthout heeft in de Verenigde Staten grote indruk gemaakt. De 16-jarige Nederlander, in de VS ook wel Rinus VeeKay genoemd, boekte op Road America zijn allereerste zege in het Amerikaans Formule 2000-kampioenschap.

Van Kalmthout streed in het begin van de eerste race om de vierde plek, maar al snel vocht hij zich naar voren en pakte hij zelfs de leiding. Die werd wel weer overgenomen door David Malukas en Van Kalmthout zakte weer terug naar plek vier. De Nederlander vocht zich weer naar plek twee en haalde Malukas wederom in, waarna kampioenschapsleider Oliver Askew de druk vol op de ketel zette. De Amerikaan ging echter het grind in en zijn wedstrijd was voorbij, waardoor Van Kalmthout met een forse voorsprong naar de zege kon rijden.

Daar bleef het niet bij, want zaterdag sloeg de Nederlandse tiener in race twee wederom toe. Van Kalmthout begon vanaf poleposition, maar zag Malukas langszij komen. De Nederlander pakte de koppositie een ronde later terug en stond die de gehele race niet meer af, waarmee hij een perfect weekeinde afsloot met twee zeges. In het kampioenschap staat Van Kalmthout op plek twee, achter Askew, die met een zeventiende en derde plek aanzienlijk minder punten scoorde.