FOK! Wat een weer: eerst zon en later regen

Als de noordenwind in juni staat, komt het onweer veel te laat.

Goedemorgen!

Gisteren was het (vind ik) prima weer! De afgelopen nacht was het onbewolkt en dat blijft het de komende uren. De ochtend verloopt zeer zonnig. Helaas neemt in de loop van de middag de bewolking toe en gaat het van het westen uit regenen. In het oosten zou het zelfs kunnen onweren. De middagtemperatuur loopt uiteen van 23 graden in het noorden tot 29 graden in het zuidoosten.

De komende dagen is het koel voor de tijd van het jaar, maar halverwege de komende week liggen de maxima weer rond de 25 graden. Regen wordt er de komende dagen niet verwacht.

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 05:20
Zon onder: 21:58
Zonkracht: 8/4

Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
1644 Evangelista Torricelli geeft de eerste beschrijving van een barometer.
1945 De laatste Duitse troepen op Schiermonnikoog worden afgevoerd.
1977 De Nederlandse overheid maakt een einde aan de Zuid-Molukse treinkaping bij De Punt en de gijzeling van een lagere school in Bovensmilde. Bij de bestorming van de trein komen twee gegijzelden en zes kapers om.
1981 De Iranese stad Golbaf wordt met de grond gelijk gemaakt door een aardbeving met een kracht van 6,8 op de schaal van Richter. Er vallen meer dan duizend doden.
1990 Voor zijn rol in het Iran-Contra-affaire wordt admiraal John Poindexter, de voormalige Nationaal Veiligheidsadviseur van de Verenigde Staten, veroordeeld tot zes maanden gevangenisstraf.
2001 Timothy McVeigh wordt met een injectie geëxecuteerd voor zijn aanslag in 1995 op een overheidsgebouw in Oklahoma City.

Disbatch was een tijdje geleden in de Apenheul (Foto: Disbatch)
Disbatch was een tijdje geleden in de Apenheul (Foto: Disbatch)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!