Jamaica snelt naar goud op 4x200 meter, Duitsland verrast VS

Tijdens de eerste dag van de World Relays op de Bahama's, het officieuze WK voor atletiekestafettes, heeft Jamaica het goud gewonnen op de incourante 4x200 meter bij de dames.

Jura Levy, Shericka Jackson en Sashalee Forbes brachten de Jamaicaanse ploeg een ruime voorsprong, wat al zo goed als de beslissing betekende. De slotloopster was namelijk niemand minder dan olympisch kampioene Elaine Thompson en die liet er geen twijfel over bestaan welk land het beste was. Met 1:29.04 bleef Jamaica de rest ruimschoots voor.

De strijd om zilver werd bijzonder spannend en ging tussen de Verenigde Staten en het verrassend sterke Duitsland. De VS waren weliswaar niet met hun allerbeste opstelling aan de start verschenen, in tegenstelling tot Duitsland, toch werd de strijd spannender dan gedacht. Het was slotloopster Gina Lückenkemper die zeer veel indruk maakte en de Amerikaanse slotloopster Shalonda Solomon kansloos liet: met 1:30.68 pakte Duitsland het zilver.

Op de eveneens incourante 4x800 meter bij de dames deden slechts vijf landen mee, maar toch werd vooral om het zilver flink gestreden. Chanelle Price, Chrishuna Williams, Laura Roesler en Charlene Lipsey vormden het Amerikaanse kwartet, wat met 8:16.36 minuten simpelweg een maat te groot was voor de rest. Wit-Rusland en Australië vochten de hele wedstrijd om het zilver, wat dankzij de aanwezigheid van wereldkampioene Maryna Arzamasova als slotloopster een prooi werd voor Wit-Rusland. Polen eindigde als vierde, ruim voor het met een zeer matig team aanwezige Kenia.