Guardiola: "Alonso kan overal terecht"

Pep Guardiola is ervan overtuigd dat Xabi Alonso na zijn actieve voetbalcarrière snel weer aan de bak komt in de voetballerij. Alonso kondigde donderdag aan dat hij aan het einde van het seizoen stopt als profvoetballer. De middenvelder van Bayern München wordt door allerlei prominente figuren uit de voetbalwereld bestempeld als een van de beste middenvelders aller tijden.

Guardiola sluit zich aan bij dat rijtje. De huidige oefenmeester van Manchester City werkte met Alonso samen bij Bayern München. "We waren rivalen, grote rivalen toen ik bij Barcelona werkte en hij bij Real Madrid", weet de coach nog.

"Daarna had ik het geluk dat ik met hem mocht samenwerken bij Bayern", zegt Guardiola tegen de pers. "Hoe mensen over hem spreken, alle trainers die met hem hebben gewerkt, dat is indrukwekkend. Hij is een van de beste middenvelders die ik in mijn leven heb gezien."

De Spanjaard verwacht dat Alonso zijn carrière voortzet als coach. "En ik weet zeker dat hij overal aan de bak kan komen. Hij begrijpt het spelletje. In aanloop naar de volgende wedstrijden wist hij al wat er nodig was om te winnen."