Bazoer: "Ik word nog gezien als jongen"

Riechedly Bazoer wordt rustig gebracht bij VfL Wolfsburg en krijgt de tijd om zich aan te passen. Sinds kort is Andries Jonker zijn trainer. De Nederlandse trainer zat afgelopen zaterdag voor het eerst op de bank bij de club tegen FSV Mainz (1-1) en gaf Bazoer een basisplek, pas zijn derde van het seizoen.

"Ik heb na zijn aanstelling heel goed met Andries Jonker gesproken. Hij vindt me een goede voetballer en zei wat hij van me verwachtte. Al kort na zijn komst kreeg ik het gevoel dat ik zou starten. Vanaf donderdag werd dat nog eens bevestigd tijdens de tactische trainingen", vertelde Bazoer tegen De Telegraaf.

"Hoe gek het misschien ook klinkt: twintig jaar oud zijn is in Duitsland iets anders dan een twintigjarige zijn in Nederland. Hier word ik nog gezien als jongen en bij Ajax was ik met meer dan zeventig officiële duels al een ervaren speler. VfL Wolfsburg heeft aangegeven dat ik de tijd krijg om te wennen."

"Ik volg Duitse les en moet me aanpassen aan het spel in de Bundesliga. Het niveau is vele malen hoger. Een balletje aannemen en rustig om me heen kijken, is er echt niet meer bij. Dit half jaar is acclimatiseren. Volgend seizoen moet mijn jaar worden."

Wolfsburg staat na 23 wedstrijden vijftiende in de Bundesliga en alleen op basis van doelsaldo staat de ploeg nog boven de nacompetitiestreep. "Ik ga er nog steeds vanuit dat we niet degraderen, omdat iedereen zich bewust is van onze moeilijke situatie", klinkt Bazoer vol vertrouwen.

"Als we dezelfde strijd kunnen leveren als onze concurrenten, denk ik dat onze kwaliteit de doorslag geeft. We horen niet op de positie waar we nu staan. Iedereen ziet dit seizoen als overleven. Pas als we dit jaar goed afsluiten, kunnen we daarna revanche nemen. Wolfsburg is en blijft een topclub."