Co-op avonturengame Troll and I ook naar Nintendo Switch

Uitgever Maximum Games en ontwikkelaar Spiral House hebben aangekondigd dat hun aankomende actie-avonturengame Troll and I ook op Nintendo Switch zal verschijnen, naast de PC-, Xbox One- en PlayStation 4-versies die al gepland stonden. Troll and I krijgt volledige joy-con-ondersteuning en kan solo of in split-screen co-op gespeeld worden.

In de game staan Troll en Otto centraal, die dus ook beide bestuurd kunnen worden. Ze hebben beide hun eigen unieke vaardigheden, zo heeft Otto hele scherpe zintuigen en is hij in staat om wilde dieren op te speuren en te jagen voor voedsel. Ook is hij goed in stealth om vijanden geruisloos uit te schakelen terwijl Troll het juist moet heben van zijn enorme omvang en kan hij bijvoorbeeld rotsblokken naar vijanden gooien, of bomen breken om paden voor Otto mee te maken. De game heeft verder een zeer uitgebreid crafting-systeem waarmee Otto bijvoorbeeld eigen wapens zoals speren en pijlen kan maken.

Troll and I verschijnt op 21 maart voor Xbox One, PlayStation 4 en PC, en komt ergens in de lente van 2017 dus ook voor Nintendo Switch.