Zinderend slot Knegt bezorgt relayploeg goud op EK shorttrack, dames pakken brons

Met een ijzersterke eindspurt heeft Sjinkie Knegt de Nederlandse shorttrackers het goud bezorgd op de relay bij de Europese kampioenschappen shorttrack. Het zilver was voor Rusland, de bronzen medaille ging naar Italië. Hongarije, dat ten val kwam, werd vierde. 

Dylan Hoogerwerf, Daan Breeuwsma, Itzhak de Laat en Knegt reden een goede finale. Met nog 21 rondes te gaan ging Hongarije onderuit, waarna Rusland en Nederland de leiding in de finale overnamen. Vijf rondes voor het einde reed Rusland weg bij Nederland alle zeilen bijzetten. De aanval werd alsnog ingezet en een briljante slotronde van Knegt laatste ronde leverde uiteindelijk alsnog het goud op voor Oranje.

De shorttrackvrouwen moesten in Turijn uiteindelijk genoegnen nemen met brons. Yara van Kerkhof, Lara van Ruijven, Rianne de Vries en Suzanne Schulting finishten als derde in de finale. Het goud ging naar Italië, de Hongaarse vrouwen pakten het zilver.

Schulting startte voor Oranje, maar reed de rest van de finale niet mee, omdat ze ziek was. De eerste reserve Tineke Den Dulk kon niet ingezet worden, vanwege een blessure.  Er moet met z'n vieren gestart worden, maar de rest van de ploeg moest het dus opknappen. Voor Van Kerkhof, Van Ruijven en De Vries was het niet mogelijk om de machtige Italiaanse en Hongaarse vrouwen in te halen.