Dishonored 2-update brengt chapter select en permadeath

De tweede Dishonored 2-update verschijnt later deze maand en brengt enkele eerder beloofde features met zich mee. Zo komt eindelijk het veelgevraagde chapter select beschikbaar, en kunnen we straks spelen in een 'custom difficulty'.

Dat laatste behoeft wel enige uitleg. De term kwam al voorbij tijdens de vorige update, waarin onder andere een New Game Plus-modus werd geïntroduceerd, maar nu weten wat het precies behelst. Met de custom difficulty kunnen spelers aan de hand van 20 sliders zelf de moeilijkheidsparameters bepalen. Denk aan de tijd dat het duurt voordat sleeping darts werken, hoe makkelijk je wordt gespot bij het om hoekjes leunen en hoeveel vijanden je in totaal belagen wanneer je gespot bent.

Los daarvan krijgt de game ook een 'Iron Mode', wat alleen voor de eckte die-hards is weggelegd. In Iron Mode geldt er een permadeath, wat zoals het woord al doet vermoeden betekent dat doodgaan permanent is en je dan dus helemaal opnieuw mag beginnen. In deze modus kun je logischerwijs dus ook niet tussentijds opslaan. "Iron Mode brengt nog meer tanden naar Dishonored 2. Je zal moeten leven met de consequenties van je keuzes, of sterven als gevolg daarvan", legt lead designer Dinga Bakaba op het Bethesda Blog.

Keuzes zijn er in overvloed in Dishonored 2. Niet per se een heleboel concrete keuzes, maar de gamewereld en diens inwoners veranderen mee met de stijl van de speler, en dat maakt van Dishonored 2 net als zijn voorganger een ijzersterke titel, zoals je in onze review kunt lezen.