Europese no-go-areas in beeld gebracht

Elke grote Europese stad kent zo z'n probleempjes. Zo hebben ze te kampen met misdaad, gedoe met vervelende jongeren, politie die het leven zuur gemaakt wordt en andere geneugtes. De Duitse website Einwanderungskritik heeft om die reden een soort toeristische gids uitgegeven, met als verschil dat hier de plekken worden benoemd waar je juist NIET moet komen.

Meerdere plekken in Europa staan bekend als no-go-zones. Van die plekken waar je beter geen biertje kan gaan drinken. Binnen deze gebieden geldt veelal de wet van de jungle en zo er al iets van een rechtswezen is, dan is dit al snel de Islamitische wet; de Sharia.

Enkele enthousiaste buren van over de oostgrens hebben dit in kaart gebracht. Het kan van alles zijn: treinstations, parken, zwembaden, winkelgebied, de metro, kinderspeelplaatsen... Plaatsen waar -als we de website mogen geloven- de politiek het liever niet over heeft en waar vrouwen in korte rok vogelvrij zijn.

Nu kan je natuurlijk vraagtekens zetten of men voor elke zone dezelfde definitie heeft gehanteerd. Het lijkt ietwat onwaarschijnlijk dat een bepaalde straten in Veenendaal net zo gevaarlijk zijn als sommige Franse banlieus of Rosengard in het Zweedse Malmö. Dit is iets dat de klikkende kijker zelf mag beoordelen.

Het is eigenlijk te simpel om uit te leggen, maar voor de zekerheid: op de kaart kan je in- en uitzoomen door middel van je muis of -als je een mobiel/tablet gebruikt- door je vingers eens een keertje nuttig in te zetten. Wanneer je klikt op brandsymbooltje zie je informatie over de desbetreffende plek, eventueel aangevuld met foto's en soms zelfs video's. Een kind kan de was doen.

De kaart is hier te vinden.