Narsingh mag praten met Swansea

Luciano Narsingh en Swansea City hebben van PSV groen licht gekregen om te onderhandelen. Dat schrijft het Eindhovens Dagblad. Een transfer zou snel tot stand kunnen komen.

Narsingh heeft nog een contract tot komende zomer en PSV heeft er dus baat bij om de rechtsbuiten, die dit seizoen lang niet altijd een basisplek heeft, deze winter te verkopen. Een week geleden meldde de club uit Wales zich bij Narsinghs zaakwaarnemer Mino Raiola.

Swansea zou bereid zijn te voldoen aan de vraagprijs van vijf miljoen euro voor de negentienvoudig Oranje-international. PSV kocht hem vierenhalf jaar geleden voor slechts een miljoen minder dan dat van sc Heerenveen.

Als Narsingh met Swansea tot een persoonlijk akkoord komt, kan het hard gaan met de overgang. Dat zou verrassend te noemen zijn, aangezien de aanvaller twee weken geleden een langer verblijf in Nederland niet uitsloot. "De club zit in mijn hart en we komen er samen uit. De kans is heel groot dat ik bijteken in de winterstop, maar in de voetbalwereld weet je het nooit", zo zei hij. "Als er een club uit een mooie competitie voorbij komt, Engeland, Spanje, Duitsland, gaat elke speler daar natuurlijk over nadenken."

Narsingh, die in 115 Eredivisieduels voor PSV tot 21 goals kwam, komt bij Swansea overigens niet in een gespreid bedje terecht. The Swans, waar ook de Nederlanders Leroy Fer en Mike van der Hoorn actief zijn, staan stijf onderaan in de Premier League.